lördag 29 november 2008

Ett pocketbokstips passande till advent

Vad kan vara mer passande nu till advent än en sann historiskberättelse som utspelar sig i den katolska kyrkan. Det här är en helt otrolig berättelse, den här händelsen utspelade sig på 800-talet och som boktiteln antyder så blev det faktiskt så att en kvinna, som utgav sig för att vara en man, lyckades bli utnämnd till Påve, i den stränga katolska kyrkan där inte ens kvinnor får bli präster.

För alla er som är älskare av historiska romaner så är det här en guldgruva som ni bara måste läsa och för er katoliker är den här pocketen också ett måste, så att ni kan ta del av alla sidor av historien. Det sägs att efter den här händelsen med Johanna så förstörde katolska kyrkan alla dokument som berörde Påven Johannes VIII, som var hennes namn, man var även tvungen att ändra numreringen av de efterföljande påvarna. När man nu söker på Johannes VIII så är det fakta om en manlig påve som regerade mycket senare som man får och inte om Johanna, men allt det här med den motstridiga faktan gör att jag tycker att berättelsen blir ännu mer intressant och var och en är ju fri att tro vad den vill.

Ha en riktig trevlig advent och så hoppas jag att du läser:
”Donna Woolfolk Cross” pocket "Påven Johanna”
och så kan vi prata om den sedan här på bloggen.

MVH/Sagt av Hexan själv.

tisdag 25 november 2008

Ibland känns en pocket extra bra att läsa










.....som här där jag ligger på stranden i Saint Tropez, med staden i bakgrunden och Medelhavets härliga vatten alldeles intill. Kan det bli bättre? Jo ännu härligare blir det när ens tonårsbarn också ligger här vid sin mamma och den kära maken är och förbereder middagen.
Men nu till den viktiga frågan, vilken pocket är det jag läser?
De som är lite skarpsynta kanske ser att det är "Minette Walters -Djävulens fjäder" som jag håller i handen. Hon ligger som nr 2 på min "måste" -lista och den här pocketen kom ut i våras/somras men det är en av hennes bästa, tycker jag. Det hon tar upp i boken är viktigt, den handlar om att kvinnor i Västafrika blir våldtagna och mördade men ingenting görs för att få fast de skyldiga. När då en kvinnlig korrespondent skriver om det blir hon hotad till livet och flyr till den Engelska landsbygden. Där hoppas hon på att bli osynlig och undertiden försöker hon få fast den hon tror är mördaren. Boken är både spännande och engagerande och som alltid med hennes böcker så vet man aldrig vilken vändning handlingen ska ta.

Om du inte har läst den här pocketen så gör det och sen går du in här på bloggen och skriver vad du tycker och eftersom vi är Pockethexorna så kanske du tycker att vi ska hacka alla "svin" i boken och gör en härlig brygd på dem, eftersom vi är sanna Pockethexor.

Sagt av Hexan själv.

onsdag 19 november 2008

10-i-topp deckarserier

....som är ett måste för alla deckarhexor, eller?


När jag nu låg på sjukhus här för ett tag sen kom min kära mor med en pocket till mig i present,

-"Det är väl de här böckerna du brukar läsa, du har väl inte hunnit köpa den?" och så höll hon upp den senaste pocketen av Elisabeth George, "Innan döden kom". Nej det hade jag inte, för jag har inte ens sett att det skulle komma ut en ny Lynley/Harvers-deckare. Hur har det kunna blivit så att jag helt har missat att en av mina gamla favoriter har kommit ut med en ny pocket. Vilka fler "deckar-måsten" serier har jag egentligen missat?

Det får inte ske igen, så därför får ni nu, i sann 10-i-toppanda, i omvänd ordning mina bästa deckarserier eller författare som är måsten när de kommer ut. Vad säger ni, har jag inte rätt visst är de här de bästa, för den som inte säger sin mening håller med i det tysta? Skriv din kommentar eller kom med en egen lista.

10 - Åsa Larsson


9 -Reginald Hill


8 - Anna Jansson


7 -Camilla Läckberg


6 - Peter Robinson

5 - Elisabeth George


4 - Jeffery Deaver

3 - Inger Frimansson


2 - Minette Walters (ny pocket jan-09)


1 -och vinnare är DENISE MINA!

och sen utom tävlan delad 1-a Stieg Larssons trilog.

tisdag 11 november 2008

Hallå alla pockethexor

....här kommer nu några rader från hexan själv. Jag vill bara komma med en förklaring till varför det inte har hänt någonting på den här sidan på ett tag. Det beror på att jag har legat inlagd på sjukhus (för er som är extra nyfikna så kan ni följa mitt liv på min mans nystartade smärtförening jernsaxen@blogspot.com )

När man är inlagd på sjukhus under en längre tid och har extremt ont och inte vet hur man ska "klara sig", men då får man hjälp och omvårdnad av engagerad personal att ta sig vidare, då kände åtminstone jag att man verkligen känner för de som inte får leva ett humant liv.
Så där låg jag med mina smärtor i min sjukhussäng och läste; Katarina Wennstams SMUTS.
Än en gång så undrar jag hur ni män fungerar och hur ni orkar leva med det ni gör, ni män som kan gå och köpa sex och sen leende gå hem till fru och barn, när ni har krossat andra människors liv. Tror ni verkligen att de här ung tjejerna gör det bara för att de gillar det och inte för att de har blivit bortrövade från fattiga länder och blivit en del av traffickingen? Men att även domstolarnas passivitet mot dessa män är en bidragande orsak, det är en skrämmande veklighet som inte alla känner till.

Jag tycker det här är en bra pocket och den skulle behövas läsas av ALLA och då menar jag unga som gamla, män som kvinnor men kanske speciellt av er, ni passiva tonårsföräldrar som tror att ni vet vad era 14-åringar gör (jag vet det) fast ni inte har tid och ork för att bry er ordentligt.
Och nu till er män, vakna upp och bli riktiga människor!

Håller du med mig eller tycker du någonting annat efter att ha läst SMUTS, skriv då en kommentar och skicka gärna med ett pockettips på liknande pocketar, då blir du en sann POCKETHEXA, kvinna som man!