måndag 26 januari 2009

2008 års bästa pocket i lila


Här kommer nu en bildsammanställning av 2008 års färgstarkaste pocketar enligt Pockethexan och tänka sig de går (nästan) alla i lila, Hexans färg! Som nu inte det räckte så råkade jag hitta den gulliga bilden på mina små "rockstars" från sommaren 1996, då går den också i lila (nästan), de nu har blivit stora (nästan 2m, 2 av dem) "rockstars", men vill inte vara med på bild i lilla mors blogg, "da"..., därför detta kollage.

Men nu till det viktiga, vilka pocketar är det på bildmontaget?


TILL VÄ:
"En bit av mitt hjärta" av Peter Robinson; hans deckarserie med polisen Alan Banks, utspelar sig till stor del ute i den engelska landsbygden och med många tillbaka blickar i tiden till det ljuva 60-talet, men framför allt är den spännande!

"Babbeldrottningen" av Meg Gabot; hennes underbara pocket, har jag skrivit om tidigare, men den kan nämnas igen för den är så rolig och miljöerna, Eng. Fra. på sommaren och för alla som är som jag och älskar gamla kläder är boken ett måste!

"Bitter fittan" av Maria Sveland; hennes pocket låg länge på "Pockettoppen" under året och är nu ute som en av "Pockethexorna på utflykt" så vi får förhoppningsvis läsa om vad "vi" tycker om den själv tyckte jag den var en bra och tankvärd bok för oss "...... ......"!

"Är det någon där?" av Marian Keys; en till av mina gamla favoriter av "tjejhumor", man blir ALLTID glad av hennes böcker fast de handlar om alvarliga saker som kärlek, barnhem i Rys., narkotika-missbruk/avgiftn. Den här är speciellt för er, där er kära vän har gått bort, för jag tror att den här boken kan vara till stor tröst, kram!

TILL HÖ:
"Tyskungen" av Camilla Läckberg; jag fick hennes första pocket med en tidning och har följt henne sen dess, för hennes böcker liksom fastnar, de är lättlästa, kul med västkusten, spännande story men som alltid när det blir en TV-serie/film av favoböckerna -"men så där är de inte i boken".

"Dalziels död" av Reginald Hill; är en deckarserie av den gamla stilen, men ändå helt oemotståndlig! Där var det tvärt om att jag såg TV-serien innan jag började läsa Dalzieldeckarna, tur annars hade jag inte vetat hur hans namn uttalas, för er som kan och är nyfikna gå in på TV9 där går serien i repris.

"Smuts" av Katarina Wennstam; som jag så "fint" recenserade under rubriken "Hallå alla Pockethexor" 2008 där har jag sagt allt vad jag tycker om det som pocketen handlar om och det är inte tvätten utan de där männen man vill ¤#%*!, så läs den så förstår du!

"Djävulens fjäder" av Minette Walters; om ni inte har läst henne så bara måste ni göra det! Åter igen så går ni in på 2008 års inlägg så hittar ni henne både som 2-a i min "måste-deckarserie-lista" och som egen recension. Enligt mig så är hon helt otrolig som författare, först så får hon en ide/tema till sin bok och skriver några kapitel som hon skickar in till förläggaren och sen fortsätter hon på ett sidospår av händelsen och så fortsätter det tills det är dags att få ihop deckaren och komma på vem som ska vara mördaren, coolt va?

tisdag 20 januari 2009

______POCKETHEXORNA PÅ UTFLYKT_______

Den första kommentaren har kommit in på en av POCKETHEXORNA PÅ UTFLYKTs pocketar. Personen har valt att skriva direkt till pockethexan@live.se så jag lägger in kommentaren här på listan, men annars går det lika bra att skriva vad du tyckte om din pocket som en kommentar direkt här under inlägget.
Du som nu har fått en pocket med etiketten ----------------> kan först läsa den eller skicka vidare den direkt på sin utflykt. Skicka sen pocketen vidare till en vän, granne, i skolan, jobbet, eller lämna den i tvättstugan, på bussen osv. men kom ihåg att skriva vad du tyckte om Pockthexorna pocketen, även om du bara lämnade bort den så skriv det också, men även var, hur och när du fick den. Kul va! För sen kan vi då sitta här och läsa om allt vad som har hänt med de kära böckerna och så vore det extra kul om du ville ta ett kort på hur det såg ut där Pockethexe-pocketern hamnade och då skicka den till pockethexan@live.se så lägger jag även in bilden här på bloggen .
Kram till alla och god läsning, förhoppnings vis!
/sagt av Hexan själv

Här kommer nu de pocketarna som har skickats ut på "Pockethexorna på utflykt":
_________________________________

"Blind date" av Frances Fyfeild
start ort: Västerås (ABB)
  1. -"Läste på baksidan av boken och tyckte den lät jätte spännande . Nu har jag försökt 2 ggr att läsa den men den vill inte fastna ...finner den något rörig för min smak . ja mer kan jag ju inte skriva då jag inte kom så långt in i boken . kanske någon annan finner den bättre . nu tar den sin kvast och flyger vidare" .............mvh kicki
    _____________________________


"Baby feber" av Jane Green
Start ort: Västerås
___________________________

"Våta spår" av Katerina Janouch
Start ort: Västerhaninge


___________________________

"Tyst vittne" av Jeffery Deaver
Start ort: Västerås


____________________________

"Snabba casch" av Jens Lapidus
start ort: Handen


___________________________

(på svenska)
"Självständighetsdagen" av Richard Ford
Start ort: Haninge

__________________________

"Flyga drake" av Khaled Hosseini

Start ort: Stockholm (Sös)

________________________


"Tusen strålar" av Khaled Hosseini
Start ort: Stockholm (Sös)

__________________________

"Bitter fittan" av Maria Sveland
Start ort: Stockholm


__________________________
"Sommarsystrar" av Julie Brume
start: Handen


_________________________

"Mina döttrars systrar" av Barbera Voors

start: Stockholm

_________________________

fredag 16 januari 2009

Två till pocketböcker gick iväg med "kvastposten"




Två pocketböcker till gick iväg med "kvastposten" igår, skulle blivit fler men lite praktiska hinder har tillstött, "Hexan" själv har återigen hamnat på sjukhus och ännu en gång är det hennes "smärtproblematik" som spökar. Igår klockan 3 på natten blev smärtorna i den skadade handen så kraftiga att hon fick åka akut in med ambulans för att få kraftigare smärtlindring än vad man kan få av tabletter. "Hexan" hälsar från sin provisoriska sjukbädd att hon snart är uppe på "kvasten" igen, som vanligt när dessa "smärttoppar" tillstöter så blir hon kvar på sjukhus ett tag, mer att läsa om "smärtproblematik" gå in på http://www.jernsaxen.blogspot.com/


Bägge pocketböckerna som nu borde vara i någon lycklig läsares hand är skrivna av den kritikerrosade Afghanistansk födde författaren Khaled Hosseini. Född i Kabul men sedan 1980 bosatt i USA.

Nu hoppas "Hexan" att du som fått hem dessa pocketböcker i din brevlåda, att när du läst dem, skickar in en liten beskrivning av boken och hur du uppfattade den. Dessa två böcker har fått många lovord,skrivet helt kort om "Att flyga drake". "Ett skönlitterärt mästerverk" sagt av tidningen Vagabond och aftonbladets kritiker skriver i sina inledningsord att: " Läsaren dras obönhörligt in i en annorlunda värld som man inte vill lämna....."
Sagt om "Tusen strålande solar" i Ica-kuriren: "Så starkt att det känns i hela kroppen....Det är vackert, sorgligt och mycket gripande"
Som pocket är dessa böcker utgivna av Wahstöm & Widstrand vi datorn denna arla morgonstund Jernsaxen själv som utöver http://www.jernsaxen.blogspot.com/ och också har den fantastiskt "meningslösa" bloggen http://www.oumberligating.blogspot.com/ om en massa underbara prylar en trevlig helg vill jag hälsa alla läsare!
PS: Fler lästips finner du på www.wwd.se Wahström & Widstrands fina hemsida!

tisdag 13 januari 2009

Lugn i stormen...



Som sagt, lugn i stormen, de utlovade pocketböckerna kommer att skickas. Det blev många som ville ha en pocketbok från http://www.pockethexorna.blogspot.com/, jag lovar min man håller på för fullt med att packa och skicka ut till de som anmälde sitt intresse på jernsaxen@live.se Att intresset skulle vara så stort blev bara roligt, men det är lite kostnader i samband med utskicket, så Jernsaxen har pratat med sina "sponsorer" så nu är det problemet undanröjt. Ni som redan fått Er bok och läst den glöm inte att lämna den vidare till en vän och sedan skriva in vad du tyckte om boken och du som i sin tur fått en bok via en vän, berätta även här var du fick den ifrån. Om du vill skriva ett längre inlägg med bifogade bilder tex. (vore jätte kul!) om var du fick den, vem du är, var du läste den osv. pocket så går det även bra att skriva till pockethexan@live.se så kan jag publicera hela ditt inlägg.
Dagens boktips från mig får bli Arthur & George av Julian Barnes, den här boken går det inte att berätta så mycket om för det är lätt att ge för mycket information då, jag nöjer mig med att citera sydsvenskan -"Att läsa Arthur och Georg är som att se en perfekt brittisk kostymfilm, där det bara tar två minuter innan man inser att det vankas Oscar för design och rekvisita. Humorn är torr som fin sherry"Pocketen som är utgiven av Månpocket har så kallat extra material i sig. Här hittar du bland annat information om författaren och boken som gör den till perfekt läsning i exempelvis en bokcirkel. Läs mer på http://www.manpocket.se/ Håll utkik efter pocketböcker från månpocket med en liten silverlapp, etiketten utlovar extramaterial, sedan 2005 har de gett ut en pocket i månaden med tilläggsmaterial.

Vid datorn Hexan själv, som idag ska utreda vidare vad som hänt med min hand, ha en fin dag!

lördag 10 januari 2009

God Morgon Alla Älskare Av Lätta Pocketböcker!


God Morgon! Idag har Pockethexan lånat in mig dvs, Jernsaxen som skribent på hennes sida, hon hälsar att det är ett stort undantag men det är nödvändigt då hennes ena hand fortfarande är obrukbar, men hon vill inte tappa sina läsare och när hon ser att det kommer ett 10-tal nya besökare varje dag så måste de självfallet få ett boktips trots sjukdom och elände.
Sagt och gjort, jag dvs Jernsaxen har hittat en annan trevlig sajt om böcker alla är inte utgivna i pocketform ännu, men ett flertal är på gång. Skribenten för denna sida heter Petra gå in på
www.enannansida.se och hitta en ny bok att läsa under rubriken: -En bokdjävuls liv och lustar!
Mycket nöje, Hexan själv hälsar så mycket till alla! Forsätt att ge kommentarer, pekfingervalsen fungerar för små korta skrivande inslag.
Vid datorn Jernsaxen! (Besök göres hos www.jernsaxen.blogspot.com eller www.oumberligating.blogspot.com Trevlig helg!


tisdag 6 januari 2009

Apropå gott nytt år...suck

Ja nu kära vänner av pocketböcker, jag vill nu bara hälsa och önska er en god fortsättnig på det nya året och hoppas att det blir ett nytt spännande bok år.
På det personliga planet kunde det ha fått gå lite bättre, för när jag skulle skära upp den kära makens fina biff på nyårsafton så small det till i min vä.-hand och det gjorde (gör ännu) ¤#"! ont. Vad gör man kl 20.00 på nyårsafton i Sthlm med en skadad hand, man väntar inte till nyårsdan man tar smällen direkt. Så upp till akuten på en gång och hoppas att man hinner hem .....ler.
Så nu skulle jag vilja ha lite hjälp av er kära vänner av Pockethexorna, om ni kan bli "med-hexor" och skriva till mig (att ha både ont i ryggen, se min profil, och så nu också ont i handen). Jag hade tänkt att skriva om de nya pocketarna som kommer ut nu 2009 och vilka ni ser framemot att få läsa. Ni kan även skicka ett mail till pockethexan@live.se så kan jag publicera ditt inslag här på sidan.
Men till sist vill jag hälsa till alla jag firade nyår med på St: Göran akuten;
först till personalen ni var alla jätte trevliga och tog väl hand om oss,
till dig unga mamma som snubblade på entremattan till COOP-forum och vred knät ur led,
till den anhållne unge mannen med ont i magen och hans tre poliser i eskort,
till damen som blev sparkad av en häst och sist men inte minst,
till min kära make som fick skjutsa sin kära fru än en gång till akuten
GOD FORTSÄTTNING PÅ 2009!
PS: kom ihåg att rösta om årets bästa pocket 2008 DS.