onsdag 27 maj 2009

lördag 23 maj 2009

Vilket smink passar till vilken pocket?

Hur får man en grå vardag att bli lite färggladare?

Jo, man går till ett av de stora varuhusen och ber om lite sminkråd och vips så är man som en drottning på en tron med några glada "hovdamer" som glatt tar hand om en. De smörjer in och pudrar på och så har man fått färg i ansiktet och känner sig mycket piggare efter att ha blivit ompysslad.


Är det då också "Bonus"-vecka på det berörda sminkmärket så är man som en av huvudpersonerna i Marian Keyes böcker (se nedan), för man får frispel på alla de små gulliga "varuproverna" (som om man har tur gör så att man inte behöver köpa något nytt förrän till nästa bonus) som man får när man köper sin årliga mascara.
...Och så får man lära sig mycket nytt också som att att vårens läppstiftsfärg är hallonrosa (trodde nog att det hette hallonröd)


...och att de bästa sminkborstarna är gjorda av ekorrhår?!!

...och jag vet inte om jag vill ha de då men de ingick och de små djuren ska inte ha dött förgäves (eller gör de som med dunet till jackorna?)


...och om ni nu när är som jag och har "nordiskhy"= blir lätt röd om kinderna, så ska man använda en grön salva, för alla vet ju att blandar man rött o grönt så blir det brunt, så Sim sala bim så är det röda borta! (men för att vara riktigt säker så ta även på ett brunt puder)...

...och nu till det riktigt kluriga, vad ska man ha den lustiga borsten till längst ned på bilden till?
En ögonbrynsborste så klart! (kanske något för männen på äldreboende, men mina "nordisktljusa" bryn syns knappt som de är och om de skulle borstas?)
De 6 bästa författarna som är ett måste i "sminkpocketvärlden"!

6. Penny Vincenzi "En ren skandal"

-för att hon skriver så "kvinnligt" (kallades någonting annat på 80-talet) och att man nu får en förklaring till hur det verkligen gick till på 80-talet, rougens årtionde!


5. Denise Rudeberg - "Åse"- för alla som har läst hennes tidigare pocketar och nu vill vi läsa hur det går för rena o hurtiga "gåpåtur"-syrrorna (och för att de äter på mitt favo Thai-ställe på söder)
men först lite rengörningslotion.

4. Jane Green "I dina kläder"

-för att kunna leka med tanken att byta liv med någon under några veckor att vara chef på ett Eng. magasin med alla (gratisprover) eller som lyxhustru i en Am.drömfam,
där man köper de dyraste krämerna själv.


3. Jane Moore "Exhäxorna"


-för titeln säger väl allt, "Exhexorna" var det väl ;) den bara måste läsas, men först på med ögonskuggan så att du får den riktiga (Hex)-loocken!



2. Marian Keyes (alla romanerna)

men främst de i serien om systrarna Walsh som startar med "Vattenmelonen"

-för där väver hon in dagsfärska företeelser i huvudtemat som spådom, bröllopshysteri, sushi och det eviga temat att hitta DEN rätte! Men framför allt så är det så bra skrivet med härlig humor även när det är allvarliga teman som i "En oväntad semester" där det handlar om drogavgiftnig. Och efter att ha läst den här serien så önskar sig alla några systrar eller är det tvärt om? Men att den röda tråden i en bok kan vara att hitta DET perfekta läppstiftet är helt logiskt!


1. Marian Keyes (novellerna)
som "Tankar från sängkanten"
-för här får man reda på allt man behöver veta om livet!!!

...och för att hon beskriver den sanna kärlek av att får ett "bonuspaket"!!!
Kramis till alla! sagt av Hexan själv <;}

onsdag 20 maj 2009

Ordlös Onsdag

v.21 "Sval & mjuk"


fredag 15 maj 2009

Det blir skumt det här!

Ja, på vilket sett undrar du kanske då! Jo, ni sitter jag och skriver om böcker igen på "Lilla Fruns" blogg! Fast idag så har hon inte stulit mitt inlägg utan nu bad hon mig att kopiera valda delar av mitt inlägg till hennes blogg. Självklart så gör jag det för det är "Hexan" som får stå för bokbloggandet, mina två inlägg får ses som ett "olycksfall" i arbetet(ler)!
Hexan är som sagt inte riktigt "kry" för att citera Wilhelm Moberg (Oj, djäklar i min "lilla låda" vad det där lät litterärt då).
Som sagt dagens bok tips blir....ninaninaaaa..... Våtmarker av Charlotte Roche!

I svenska dagbladet så har de en kolumnist som heter Anna Karlsson, har alltid gillat det hon skriver och hur hon skriver det dessutom. Jag ska nu inte ta åt mig äran att ge dagens boktips för det vore en osanning då jag inte ens har boken ifråga hemma och jag ska inte heller försöka skriva något lustig i ämnet för då blir det fel känns det som. Boken och ämnet i inlägget nedan kan jag skoja om för då är vi inne på för mig känd mark. Så det blir inte många rader ifrån mig i frågan "lurviga fruntimmer". Gå nu in på Svenska Dagbladets fredagskolum och läs Anna Karlssons "boktips" och tankar och funderingar kring frågan.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2897197.svd Författaren till boken på bilden heter Charlotte Roche http://sv.wikipedia.org/wiki/Charlotte_Roche

Den beskrivande texten nedan kommer ifrån http://www.bokus.com/b/9789146219996.html även bilden är därifrån: Wahlström & Widstrand är förlag för boken och bästa pris just nu är på http://www.bokus.com/ , 165:- kronor"Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör.Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen."Ja, det blev ännu ett boktips men det ska vara ett stort undantag på Oumberliga Bloggen www.oumberligating.blogspot.com , dagens boktips blev till lite för att "balansera upp det hela". Eftersom hon fortfarande är "dålig" se http://www.jernsaxen.blogspot.com/ (Patient och Smärtförening) så hjälper jag henne idag genom att själv kopiera in boktipset ovan i hennes blogg, så slipper hon "stjäla" som igår(ler)!Ha nu en riktigt fin helg Vänner!

PS: Hexan hälsar till alla och skickar självklart "Kramisar" också!

___"Pockethexorna på utflykt"-s alla böcker___

Har du hittat eller fått en av dessa pocketar med "Pockethexorna på utflykt" etikett på?
Då är det här du ska skriva in din kommentar innan du ger pocketern till en ny läsare, allt för att Pockethexan ska komma längre ut i världen på sin utflykt.

Hoppas att ni har sett att "Pockethexorna" har fått en ny look, det är tack vare min kära 15-åriga dotter som tyckte att hennes mammas blogg behövde en tuffare och seriösare look.
_____________________

Brume Julie
"Sommarsystrar"
Start ort: Handen
_____________________

Deaver Jeffery
"Tyst vittne"
Start ort: Västerås
_____________________

Follett Ken
”Stormarnas tid” (annat omslag)
Start ort: Västerås
-"En helt klart läsvärd bok som handlar om 1100-talets England. Man får följa stenhuggar Toms familj på hans jakt efter hans drömjobb ..att bygga den vackraste katedralen av de alla. Historien sammanflätas av personer som vet vad de vill ....den kloke prior Philip värd sitt kloster, biskop Waleran som spinner lömska nät över Kingsbridge och den grymma familjen Hamliegh med den avskyvärda sonen William som efter att ha fått nobben av vackra Aliena sätter hennes liv i ett helt annat dager än hon är van vid , Aliena och hennes bror svär vid den döende fadern att hämnas Hamlieghs och en dag åter ta tillbaka det som är deras . En OTROLIGT bra bok som bara måste läsas , längtar efter att fristående bok nr 2 " Maktens skördar" ska dimpa ner i postlådan så jag får följa med på fler äventyr , för jag har ABSTINENS !!! nu tar boken kvasten och kommer att landa på vsftrollsländan i Västerås där jag hoppas att någon tar den med sig hem. mvh kicki "
Ny ort: Västerås
_____________________

Ford Richard
"Självständighetsdagen"
Start ort: Haninge
___________________
Fyfield Frances
"Blind date"
Start ort: Västerås (ABB)
-"Läste på baksidan av boken och tyckte den lät jätte spännande . Nu har jag försökt 2 ggr att läsa den men den vill inte fastna ...finner den något rörig för min smak . ja mer kan jag ju inte skriva då jag inte kom så långt in i boken . kanske någon annan finner den bättre . nu tar den sin kvast och flyger vidare" .......mvh kicki
Ny ort: Västerås
_____________________

Gardell Jonas
"Så går en dag i från vårt liv o..."
Start ort: Stöde
-"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_________________________
Garwood Julie
"Hjärtekrossaren"
Start ort: Linköping
-"Hej!Jag har nu läst klart boken jag fick. Här kommer en kort recension:
Det börjar så bra. Riktigt spännande, till och med. En man, med ett antal mord på sin meritlista, bekänner i en bikt att hans nästa offer är prästens syster. Prästens kompis som jobbar för FBI blir inkopplad och för att locka fram mördaren ska systern och agenten låtsas att de är ett par. Jakten på mördaren är igång, men sedan går det bara utför. Historien som från början har riktigt bra potential, urartar i något som närmast kan likna en dålig, förutsägbar Harlequin-roman när FBI-agenten och den han skyddar givetvis blir kära i varandra. Dåliga repliker, och förutsägbar handling. Och så lite spänning på slutet. Nej, det här var riktigt dåligt, och inte något som jag ens skulle ta med för att läsa en solig dag på stranden. Förhoppningsvis kommer nästa läsare att finna boken bättre.
Här finns boken nu:
http://www.bibl.liu.se/biblioteken//hub/adress.asp
Hälsningar whynja"
Ny ort: Linköping Univ.bibl.
-"Boken var mycket spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Man kommer människorna nära och de beskrivs på ett komiskt sätt och den lilla stadens mentalitet fångas väl. Intressant är syskonens olika vägar i livet efter föräldrarnas död och omsorgen som brodern har om sin syster.På några få ställen kan dialogen halta en aning, men boken räddas av den intensiva handlingen, och växlingen i miljön och av de olika personer som finns med. Vissa scener är riktigt obehagliga, men det gör också att man förstår agentens tankar bättre. De sista sidorna handlar om ett möte mellan de älskande igen och det får boken att tappa fart och stilen bryts, men det funkar hyggligt. Kärleken är en komplicerad historia för de flesta av oss och man kan ha medkänsla med huvudpersonerna som svikits och nu vågar satsa igen.En lite hårdkokt thriller med kvinnlig touch!" Vaileth
Ny ort:Linköping Univ.bibl.
_____________________

Graham Laurie
"Framtidens hemmafruar"
Start ort: Västerhaninge
____________________

Green Jane
”Baby feber”
Start ort: Västerås
____________________

Holmer Per
"Svindel"
Start ort: Västerås
____________________
Hosseini Khaled
"Flyga drake"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________

Hosseini Khaled
"Tusen strålar"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________
Jacobsen Roy
"Segerherrarna" (norskt omslag),
Start ort : Västerås
___________________

Janouch Katerina
"Våta spår"
Start ort: Västerhaninge
___________________

Janson Anna
"Främande fågel"
Start ort: Västerås
____________________

Lapidus Jens
"Snabba casch"
Start ort: Handen
_____________________

Läckberg Camilla
"Isprinsessan"
Start ort: Västerås
_____________________
McCall Smith Alexander
"Giraffens tårar"
Start ort: Stöde
-”Hej! Har nu läst: "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historien utspelar sig. Det gillar jag!! Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_____________________
McKinley Tamara
"Jakaranda"
Start ort: Nacka
-"Boken Jakaranda är en mycket ambitiös roman som spänner över drygt 100 år och flera kontinenter. Den utspelar sig huvudsakligen i nutid i Australien men parallellt löper en historia om hur släkten i fråga hamnade där den hamnade. Det är många invecklingar, turer och sammanträffanden och till slut får man förklaringen på vad som medförde en brytning inom släkten som kvarstår än idag. Allt detta aktualiseras p g a familjens överhuvud har dött och arvingarna måste avgöra hur de skall göra med familjeföretaget, en stor vingård, som börjar komma på obestånd. Vad tyckte jag om boken? Ja, jag gillar ju detaljerade, litet "svulstiga" romaner där hemligheter, kärlekshistorier och skandaler sakta vecklas ut och man inte kan lägga i från sig boken. Så den här boken var helt i min smak! En skickligt skriven sidvändare med en spännande historia och intressanta miljöer både från England och Australien på 1800-talet och nutidens vinindustri i Australien. En mycket läsvärd bok!/Lena
Ny ort; Ektorp VC i Nacka
_____________________
Obama Barack
"Min fader hade en dröm"
Start ort: Västerås
-"Nu har jag läst färdigt Barack Obamas bok - Min Fader hade en dröm.Jag blev intresserad av den här boken främst för Obama är nu USA:s president.Boken handlar om hans barndom och fram till 25-års åldern.Han hade svårt med sin identitet,hans far var från Kenya och modern amerikanska.Boken beskriver mycket om förhållandet mellan svarta och vita.Obama som umgås med både svarta och vita, ser bådas problem, det är inte jämställt mellan raserna.Obama arbetade med olika prospekt i Chigago. Han har inte o boken angagerat sig politiskt, men det framgår tydligt att han värnar om dem som har det svårt.För att lära känna sig själv, reser han till sin hembygd i Kenya.Där träffar han både släktningar, som dels bor i Nairobi och som arbetar som tjänstemän, och släkt som bor i lerhyddor ute på landsbygden.Jag gillade boken. I recentionerna i USA sades det att han var en författare, som var att räkna med. Hade han inte blivit politiker så hade han kunnat fortsätta att skriva.Ofta när jag ser Obama i TV, tänker jag på hur han var som barn och tonåring, rätt busig.Man behöver inte vara intresserad av politik för att gilla boken. För mig är den lite historisk.Nu lämnar jag den vidare. Den är kvar i Västerås"
Ny ort: Västerås
_________________________

Oz Amos
"En berättelse om kärlek"
Start ort: Listerby
_____________________
Passalinna Arto
"Den ylande mjölnaren"
Start ort: Umeå
-"Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland. Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....Erica i Umeå"
Ny ort: Umeå
_____________________

Rodham Clinton Hillary
"Levande historia"
Start ort: Torsby
_____________________
Seierstad Åsne
"Bokhandlaren i Kabul"
Start ort: Umeå
-"Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den"! Hälsningar från Erica i Umeå
Ny ort: Umeå
____________________

Sveland Maria
"Bitter fittan"
Start ort: Stockholm
___________________

Vincenzi Penny
"Familje hemligheter"
Start ort: Gunnarn
_____________________
Voors Barbera
"Mina döttrars systrar"
Start ort: Stockholm
_____________________

Wahlberg Karin
"Sista jouren"
Start ort: Västerhaninge
_____________________
"Pockethexorna på utflykt" är tänkt som en bokklubb eller bokkedja där alla kan vara delaktiga i att sprida läsglädje eller varna för dåliga böcker, ge "Hi" eller "Hu" till pocketarna.

Hoppas nu att ni alla läsare har stor glädje av era pocketar och efter ni har läst dem skriver vad ni tyckte här under som en kommentarer eller gärna skriver till pockethexan@live.se . För om ni vill skicka med en bild på hur "Pockethexan pocketern" har det hos dig när du läser den och en bild på där du lämnar den till en ny läsare så går det jätte bra.

Så till dig som har fått eller hittat en pocket med den här etiketten men inte vill läsa den, var då snäll att skriva det här på bloggen och var du hittade/fick de och sen vart du lämnar den.
Ni får gärna ge den till en som du tror skulle vilja läsa en "Pockethexorna på utflykt pocket" för vi vill ju så gärna att "Pockethexorna" kan få komma långt ut i världen som möjligt på sin utflykt!
Kramis till alla!

torsdag 14 maj 2009

Men vad är detta?

Ja, vad är detta, vilket inlägg, jag hittar inne på min mans blogg http://www.oumberligating.blogspot.com/ , de är ju jag som ska skriva om böcker i familjen har vi ju kommit överens om. Vilket ämne sedan! Om männens organ, det var det värsta(ler). Vill vi kvinnor verkligen läsa om det, har vi egentligen inte fått nog av manlig "potens" i världen. Nu är frågan ska jag "vrida om örat" på min man eller? Någon kan ju tro att jag är gift med en riktig "snuskhummer"! Ja, lyckliga mig det är jag nog(ler) och när jag läser vidare så tycker jag att det faktiskt var ett riktigt intressant boktips och att boken ifråga dessutom finns i pocket gör ju inte saken sämre, helt klart så kopierar jag över hela rasket, men säg inget till Peter!
Kramis från Hexan!

"Ja, kanske det blir det för vem vill läsa en blogg som presenterar och recenserar en sådan bok som jag nu vill göra lite reklam för. Det kan ju hända det som hänt tidigare, att nu vill några plocka bort sig som följare på min blogg. Självklart så blir jag ledsen om så skulle bli fallet, jag vill ju berika min omgivning med Oumberligating. Det är just det som är det fina med det här inlägget, helt klart ett Oumberligt ting av bästa sort. Ja, en bok så klart, vad tänkte du, skenade fantasin iväg? Fick frågan nyligen? -Har du verkligen några manliga läsare? Ja, det vet jag med bestämdhet att jag har, men att det sedan är lite dåligt på kommentarsfronten i det fallet är en annan sak. Boken jag nu skall presentera fick jag mig rekommenderad av en mycket "lycklig" kvinna i en bokhandel! Min fråga var om de fanns några böcker om bilar på bokrean, slutklämmen halva priset på halva priset! Nej, det fanns det inte, men snabbt grävde hon igenom en stor hög med kvarvarande pocketar och inbundna böcker, här är den skrek hon nästan i falsett! Vad undrade jag självfallet? Jo, den optimala mansboken, sa hon och sken starkare än solen, ögonen glödde och pupillerna stod på vid gavel! -En bok om din bäste vän, sa hon leende!Fattade ingenting! Min bäste vän, vad menade hon med det, strax började det gå upp ett ljus för mig vad hon menade! Innan jag han svara så sa hon att jag kunde få den ännu billigare, ja varför inte, jag slår till, en fin och lite kul present till någon passande bekant i vänskretsen!
Har ju berört det här med manligt och kvinnligt förut här på Oumberligabloggen, en tanke dyker upp har vi nått jämlikhet på bokrekommendations fronten ännu, om jag var en manlig bokhandlare som, gjorde allt för att hitta en bok om "kvinnasn privatare delar" som boktips till en kvinnlig kund, hur hade det uppfattats! Som sagt Oumberliga bloggen ger inga svar, bara små funderingar!
Som sagt nu har jag ju flest officiella kvinnliga läsare och då får det här bli dagens boktips till Er, den optimala boken till Era män alltså...ninannaaa...veckans boktips (kommer ni ihåg Stefan Mellqvist) blir alltså "Efter eget huvud" Penisens Kulturhistoria av David M Friedman
http://www.bokrecensioner.se/9146201289Förlagets beskrivning: Med intellektuell skärpa, ovanlig insiktsfullhet och en hälsosam dos humor kartlägger Efter eget huvud penisens fascinerande och turbulenta kulturhistoria. Den amerikanske journalisten David M. Friedman gör en provocerande och tankeväckande analys av mannens komplicerade förhållande till sin "bäste vän" och försöker svara på frågor som: "Representerar penisen det bästa hos mig, eller besten inom mig?" "Styr jag den, eller den mig?" Som hjälte eller skurk har penisen blivit laddad med en ambivalensens symbolik genom mer än femtusen års historia, från gamla Egypten och Grekland fram till dagens mediasamhälle.
Googlar boken och hittar en kortfattad recension "Alla som har en penis, eller känner någon som har det, bör läsa denna bok" sagt av James E Barada .
Har kollat runt, billigast just nu på:
http://www.bokus.com/b/9789146210436.html 39:- kronor, kan ett Oumberligare ting vara billigare?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson! "

PS: Ja, jag vet att det är inte okej att "planka" på det sett jag nu gjorde, men jag tror inte Peter sätter mig i någor upphovsrättslig process(ler). Har inte så mycket kraft just nu, men jag kan ju inte ha en blogg om ingen kommenterer! DS

PS Igen! Klämmer in ytterligare en länk om den hemska sjukhusmaten: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2875699.svd