onsdag 30 september 2009

Ordlös Onsdag

v.40 Nyår


PS:Vill du läsa hela historien bakom bilden o höra om hur Pockethexan o hennes "Oumberlige" make firade nyår? Klicka då på länken om nyår från 6/1, kramis!DS.

måndag 28 september 2009

__~ Gäst recensent hos Hexorna ~__

Jag har bett er mina vänner, att recensera era pocketar och berättat om bra eller dåliga läs upplevelser. Alltså ge "Hi" eller "Hu" till det ni har läst, så att ni också kan kalla er "Pockethexa". Nu är det "livsnjutaren" Marie/Tekla Maräng som har delat med sig av vad hon tycker om Yasmin Crowthers debutroman "Saffransköket". Om du klickar på nallen så kommer du till hennes blogg. Håll till godo och så väntar vi på din recension så att det kan bli fler "Pockethexor"!/Hexan själv


Yasmin Crowthers debutroman Saffransköket.
Yasmin är född -70 och uppvuxen i London med en iransk mor och en engelsk far.

Bokens handling utspelar sig dels i London och dels i Mashhad i Irans bergiga gränstrakter mot Afghanistan.
Maryam (mamman) har aldrig släppt in sin *nya* familj dvs dottern Sara och sin make i sin livs historia utan har distanserat sig ifrån sin egen uppväxt men ändock alltid drömt om den. En olycka hemma i London får till följd att Maryam reser hem. Hem till sin hemby där hon inte har varit sedan tonåren.

Hemma i London försöker Sara att få ihop bitarna av sin mammas liv genom foton och poesi.
En vacker men sorglig berättelse om hemkomst, sorg och överlevnad.
Jag känner mig berörd och lite tveäggad till denna bok. Däremot så råder det ingen tvekan om att författaren verkligen vet vad hon skriver om. En stark debutroman.

Kram Marie:)
Ett stort "Hi" till "Saffransköket" av Yasmin Crowther från Marie/TeklaMaräng Pockethexornas första gäst recensent, vill du bli nästa? Skriv då din recension här på bloggen eller direkt till pockethexan@live.se för då kan du även skicka med bilder, vore jätte kul!
Kramis!!!

onsdag 23 september 2009

tisdag 22 september 2009

Den 22 september 1924


Den 22 september 1924 föddes min älskade mormor i Vejle, Jylland, Danmark, men som tyvärr gick hon bort alldeles för tidigt. För hon blev bara 66 år gammal när dog hon i cancer. Under den sista tiden i sitt liv läste hon väldigt mycket böcker vilket hon inte hade gjort tidigare i sitt liv och böckerna skulle handla om släkthistorier, familjer som samlades för att umgås och ha trevligt, starka kvinnor som förverkligade sin drömmar och höll alla de sina under sina vingar. Rosamunde Pilcher är en sådan författarinna, hon skriver om ett sådant liv som mormor nog hade velat ha, men inte fullt ut kunde, vågade(?) eller orkade förverkliga. Men hon var den underbaraste av alla kvinnor som har levt på denna jord, alltid ställde hon upp för de som behövde hjälp, aldrig ett ont ord till någon, den bästa mormor du kan tänka dig, jag älskar dig ännu mormor och du skulle ha fyllt 85 år idag!

Den 22 september 1924 föddes Rosamunde Pilcher i Lelant, Cornwall, England och som idag fyller 85 år! Har ni läst hennes böcker om livet i Cornvall eller i Skottland? Har ni läst min mormors favoritbok "Snäcksamlarna"?

Vill ni läsa om kvinnor som lever ut sin dröm och börjar göra det de alltid har drömt om? Vill ni läsa om balerna på slotten i Skottland som är ett måste i September? Vill ni läsa om hur livet är när det är ett måste att barnen går på internat? Vill ni ha en kopp te i knät när ni läser hennes böcker för det går inte att stå emot eftersom man blir så sugen på det när man dem?
Vill ni det? Läs då Rosamunde Pilchers böcker:


"Snäcksamlarna"


"September"





"Mellan ebb och flod"




"Vägen hem"

"I pinjeträdets skugga"


...och 13 st till?

Vill du vara med och gratulera den författarinnan Rosamunde Pilcher på hennes 85-åriga födelsedag idag?

Klicka då på tårtan så kommer du till hemsidan där du kan skriva din hälsning direkt till författarinnan.





Till minne av min älskade mormor.

måndag 21 september 2009

___Alla "Pockethexorna på utflykt"-s pocketar___



POCKETHEXANS BOKRING

Har du hittat eller fått en av dessa pocketar med
"Pockethexorna på utflykt" etikett på?

Då är det här du ska skriva in din kommentar innan du ger pocketern till en ny läsare, allt för att Pockethexan ska komma längre ut i världen på sin utflykt. Eller om du vill skriv till pockethexan@live.se och det vore jätte kul om du skickar med bilder från hur "Hex"-pocketern har haft det hos dig.
____________________

Brume Julie
"Sommarsystrar"
Start ort: Handen
___________________

Binchy Maeve
"Glassjön"
Start ort;Västerås
_________________
Clancy Tom
"Summan av skräck" (nytt omslag)
Startort: Västerås
________________

Cato Nancy
"Floden blev mitt liv"
Start ort :Västerås
__________________

Clayton Victoria
"Dans med förhinder"
Start ort: Västerås
__________________

Deaver Jeffery
"I samlarens spår"
Start ort: Gällivare
____________________

Deaver
Jeffery
"Dans med döden"
Start ort: Gällivare
____________________

Deaver Jeffery
"Den tomma stolen"
Start ort;Gällivare
____________________

Deaver Jeffery
"Tyst vittne"
Start ort: Västerås
____________________

Evans Nicholas
"I vargars närvaro"
Startort: Västerås
___________________
Follett Ken
”Stormarnas tid” (annat omslag)
Start ort: Västerås
-"En helt klart läsvärd bok som handlar om 1100-talets England. Man får följa stenhuggar Toms familj på hans jakt efter hans drömjobb ..att bygga den vackraste katedralen av de alla. Historien sammanflätas av personer som vet vad de vill ....den kloke prior Philip värd sitt kloster, biskop Waleran som spinner lömska nät över Kingsbridge och den grymma familjen Hamliegh med den avskyvärda sonen William som efter att ha fått nobben av vackra Aliena sätter hennes liv i ett helt annat dager än hon är van vid , Aliena och hennes bror svär vid den döende fadern att hämnas Hamlieghs och en dag åter ta tillbaka det som är deras . En OTROLIGT bra bok som bara måste läsas , längtar efter att fristående bok nr 2 " Maktens skördar" ska dimpa ner i postlådan så jag får följa med på fler äventyr , för jag har ABSTINENS !!! nu tar boken kvasten och kommer att landa på vsftrollsländan i Västerås där jag hoppas att någon tar den med sig hem. mvh kicki "
Ny ort: Västerås
_____________________
Ford Richard
"Självständighetsdagen"
Start ort: Haninge
___________________

Fyfield Frances
"Blind date"
Start ort: Västerås (ABB)
-"Läste på baksidan av boken och tyckte den lät jätte spännande . Nu har jag försökt 2 ggr att läsa den men den vill inte fastna ...finner den något rörig för min smak . ja mer kan jag ju inte skriva då jag inte kom så långt in i boken . kanske någon annan finner den bättre . nu tar den sin kvast och flyger vidare" .......mvh kicki
Ny ort: Västerås
_____________________
Gardell Jonas
"Så går en dag i från vårt liv o..."
Start ort: Stöde
-"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_________________________

Garwood Julie
"Hjärtekrossaren"
Start ort: Linköping
-"Hej!Jag har nu läst klart boken jag fick. Här kommer en kort recension:
Det börjar så bra. Riktigt spännande, till och med. En man, med ett antal mord på sin meritlista, bekänner i en bikt att hans nästa offer är prästens syster. Prästens kompis som jobbar för FBI blir inkopplad och för att locka fram mördaren ska systern och agenten låtsas att de är ett par. Jakten på mördaren är igång, men sedan går det bara utför. Historien som från början har riktigt bra potential, urartar i något som närmast kan likna en dålig, förutsägbar Harlequin-roman när FBI-agenten och den han skyddar givetvis blir kära i varandra. Dåliga repliker, och förutsägbar handling. Och så lite spänning på slutet. Nej, det här var riktigt dåligt, och inte något som jag ens skulle ta med för att läsa en solig dag på stranden. Förhoppningsvis kommer nästa läsare att finna boken bättre.
Här finns boken nu: http://www.bibl.liu.se/biblioteken//hub/adress.asp
Hälsningar whynja"
Ny ort: Linköping Univ.bibl.
-"Boken var mycket spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Man kommer människorna nära och de beskrivs på ett komiskt sätt och den lilla stadens mentalitet fångas väl. Intressant är syskonens olika vägar i livet efter föräldrarnas död och omsorgen som brodern har om sin syster.På några få ställen kan dialogen halta en aning, men boken räddas av den intensiva handlingen, och växlingen i miljön och av de olika personer som finns med. Vissa scener är riktigt obehagliga, men det gör också att man förstår agentens tankar bättre. De sista sidorna handlar om ett möte mellan de älskande igen och det får boken att tappa fart och stilen bryts, men det funkar hyggligt. Kärleken är en komplicerad historia för de flesta av oss och man kan ha medkänsla med huvudpersonerna som svikits och nu vågar satsa igen.En lite hårdkokt thriller med kvinnlig touch!" Vaileth
Ny ort:Linköping Univ.bibl.
_____________________

Graham Laurie
"Framtidens hemmafruar"
Start ort: Västerhaninge
____________________

Green Jane
”Baby feber”
Start ort: Västerås
____________________

Holmer Per
"Svindel"
Start ort: Västerås
____________________

Hosseini Khaled
"Flyga drake"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________

Hosseini Khaled
"Tusen strålar"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________

Jacobsen Roy
"Segerherrarna" (norskt omslag),
Start ort : Västerås
___________________

Janouch Katerina
"Våta spår"
Start ort: Västerhaninge
___________________

Janson Anna
"Främande fågel"
Start ort: Västerås
____________________

Lapidus Jens
"Snabba casch"
Start ort: Handen
_____________________

Läckberg Camilla
"Isprinsessan"
Start ort: Västerås
_____________________
McCall Smith Alexander
"Giraffens tårar"
Start ort: Stöde
-”Hej! Har nu läst: "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historien utspelar sig. Det gillar jag!! Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_____________________
McKinley Tamara
"Jakaranda"
Start ort: Nacka
-"Boken Jakaranda är en mycket ambitiös roman som spänner över drygt 100 år och flera kontinenter. Den utspelar sig huvudsakligen i nutid i Australien men parallellt löper en historia om hur släkten i fråga hamnade där den hamnade. Det är många invecklingar, turer och sammanträffanden och till slut får man förklaringen på vad som medförde en brytning inom släkten som kvarstår än idag. Allt detta aktualiseras p g a familjens överhuvud har dött och arvingarna måste avgöra hur de skall göra med familjeföretaget, en stor vingård, som börjar komma på obestånd. Vad tyckte jag om boken? Ja, jag gillar ju detaljerade, litet "svulstiga" romaner där hemligheter, kärlekshistorier och skandaler sakta vecklas ut och man inte kan lägga i från sig boken. Så den här boken var helt i min smak! En skickligt skriven sidvändare med en spännande historia och intressanta miljöer både från England och Australien på 1800-talet och nutidens vinindustri i Australien. En mycket läsvärd bok!/Lena
Ny ort; Ektorp VC i Nacka
_____________________
Obama Barack
"Min fader hade en dröm"
Start ort: Västerås
-"Nu har jag läst färdigt Barack Obamas bok - Min Fader hade en dröm.Jag blev intresserad av den här boken främst för Obama är nu USA:s president.Boken handlar om hans barndom och fram till 25-års åldern.Han hade svårt med sin identitet,hans far var från Kenya och modern amerikanska.Boken beskriver mycket om förhållandet mellan svarta och vita.Obama som umgås med både svarta och vita, ser bådas problem, det är inte jämställt mellan raserna.Obama arbetade med olika prospekt i Chigago. Han har inte o boken angagerat sig politiskt, men det framgår tydligt att han värnar om dem som har det svårt.För att lära känna sig själv, reser han till sin hembygd i Kenya.Där träffar han både släktningar, som dels bor i Nairobi och som arbetar som tjänstemän, och släkt som bor i lerhyddor ute på landsbygden.Jag gillade boken. I recentionerna i USA sades det att han var en författare, som var att räkna med. Hade han inte blivit politiker så hade han kunnat fortsätta att skriva.Ofta när jag ser Obama i TV, tänker jag på hur han var som barn och tonåring, rätt busig.Man behöver inte vara intresserad av politik för att gilla boken. För mig är den lite historisk.Nu lämnar jag den vidare. Den är kvar i Västerås"
Ny ort: Västerås
_________________________

Oz Amos
"En berättelse om kärlek"
Start ort: Listerby
_____________________
Passalinna Arto
"Den ylande mjölnaren"
Start ort: Umeå
-"Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland. Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....Erica i Umeå"
Ny ort: Umeå
____________________

Roberts Nora
"Flammande skyar"
Start ort: Gällivare Lägg till bild
____________________

Rodham Clinton Hillary
"Levande historia"
Start ort: Torsby
___________________

Rudberg Denise
"Matilde"
Start ort: Västerås
_____________________
Seierstad Åsne
"Bokhandlaren i Kabul"
Start ort: Umeå
-"Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den"! Hälsningar från Erica i Umeå
Ny ort: Umeå
____________________

Sveland Maria
"Bitter fittan"
Start ort: Stockholm
___________________

Vincenzi Penny
"Familje hemligheter"
Start ort: Gunnarn
_____________________

Voors Barbera
"Mina döttrars systrar"
Start ort: Stockholm
_____________________

Wahlberg Karin
"Sista jouren"
Start ort: Västerhaninge
_____________________

Wennstam Katarina
"Smuts"
Startort:Haninge
_____________________



PS: Vill du också vara med i bokringen och få hem en hemlig pocket? Skriv då till pockethexan@live.se och lämna namn och adess så får du också vara med och recenserar här på bloggen.DS

Kramis från Hexan själv som vill sprida läsglädje till alla!!!