söndag 30 maj 2010

Ett nytt försök att komma tillbaks...

Hej igen kära bloggvänner, jag var för snabb på att ropa "Färdig!!!",
för det var jag inte..

..för hos mig kom abstinensen efteråt, å det med besked!

STORT tack för era hälsningar som jag har fått under tiden, det värmer verkligen att det finns vänner som tänker på en även fast vi inte har träffats på riktigt "IRL" .

Men nu gör jag ett nytt försök att skriva ett inlägg och jag lovar att ni kommer att få era "hexpocketar" ni som har anmält er och ni som har skickat in era recensioner de kommer att komma här på bloggen efterhand som jag orkar.

Nu idag på Morsdag vill jag passa på att tack min svärmor för att hon var så gullig och passade mig den här veckan som jag hade det kämpigt och som ett litet extra tack fick hon några "Hexpocketar" att ta hem och läsa och sen recensera.
Böckerna hon fick var av norska författare en kvinnlig och en manlig, det ska bli spännande att får höra vem hon tycker är bäst!

-Karin Fossums "Svarta sekunder" med poliskommisarien Konrad Sejer i huvudrollen mot
-Jo Nesbös böcker "Frälsaren" och "Snömannen" där den lite struligare kommisarien Harry Hole löser fallen.


Vi hörs o ses igen kära blogg vänner och jag hoppas att jag är på banan igen så att det här inte är falsklarm, igen..

söndag 23 maj 2010

"Pockethexan har tappat rösten......................!"


Som sagt Pockethexan har "tappat rösten", hon är lite krasslig för stunden, men som vanligt så rycker hennes Make in Oumberlige Peter!
Hexan har ju legat på sjukhus i några veckor nu och allt var frid och fröjd när hon kom hem förra veckan, men så i Torsdag så fick hon så svåra biverkningar av de nya medicinerna att hon fick föras akut till Sjukhus med ambulans!
Jag kan meddela att hon nu är på "bättringsvägen", ja hon har inte sagt det uttryckligen, men hon tjatar på mig att jag måste fixa bokpåsar till alla som beställt Pocketböcker och vill bli "Pockethexor"!
När hon börjar tjata så innebär det att hon mår lite bättre!
Självklart så ska jag göra det, så alla ni som väntar, pocketarna är pågång, var så säker!
Fast nu när jag ändå är inne på denna eminenta och fina blogg så vill jag klaga lite på Hexan, alltså Min Fru, hon är egentligen ingen Häxa utan en fusk sådan, hon är egentligen en riktig Vikingahuldra vid namn Jarnasaxa.
Jag döpte min Patient och Smärtföreningen efter henne http://www.jernsaxen.blogspot.com/ gå in där och gnäll lite om du har några krämpor, man mår genast bättre då!
Som sagt inga förändringar i Bloggvärlden, bara lite "fördröjning" skriv på som vanligt!
Hexan läser allt, jag lovar!
Ha det bäst!
Vid datorn Ulv Röde Den Sista Vikingahövdingen gift med Hexan alias Jarnasaxa!

måndag 17 maj 2010

I'm back...

Hej alla kära bloggvänner tack för era värmande ord under min sjukhusvistelse, det har betytt mycket att när man mår som sämst få hälsningar så att man vet att det finns vänner där ute som bryr sig om en!

Det har varit en tuff tid att under tre veckor ligga på sjukhus för att ändra på en 16-årig vana att äta en viss sorts medicin mot smärta och nu byta ut den mot en annan sort (för att inte bli immun mot medicinen).

Men på ett sätt har det ändå varit en trevlig upplevelse att ligga på TUB-avd. på Sabbatsberg eftersom jag har fått möta så många trevliga nya människor, både bland personalen och bland mina medpatienter. Flera av dem ska även bli nya Pockethexor!!!

De ny pocketarna som ska ut på utflykt är:

"De galnas hus" av KARIN FOSSUM





"Det bästa av två världar" av O'FARRELL





"Djävulens fjäder" av MINETTE WALTERS





"Blocket" av KARIN WAHLBERG




Tack än en gång alla bloggvänner!!!
<;D

lördag 8 maj 2010

"Nya Pockethexor sökes..............!"


Hej! Hexan här! Är inte så pigg just nu, är hemma på helgpermission ifrån Sjukhuset där jag ligger sedan en tid tillbaka för att ändra min medicinering. Har svåra länd och bäckenproblem efter tre snabba graviditeter!
Fast det är inte det det här inlägget ska handla om, Sjukvårds och Medicinfrågor driver min man så bra på sin blogg http://www.jernsaxen.blogspot.com/ så det lämnar jag hän nu!
Nej, idag söker jag fler personer som gillar att läsa böcker precis som jag, frisk, sjuk, gammal eller ung spelar ingen roll! Startade för en tid sedan en slags "bokring" och fler är välkomna att delta i den!
Så här går det till, du skickar din adress till pockethexan@live.se , sedan kommer det en gratis pocketbok på posten, har du läst den så får du en ny, i vilketfall som helst så skickar du en recension när du läst klart den till mig som jag lägger ut här på Pockethexornabloggen. Sedan lämnar du boken vidare, till en vän eller lämnar den på tex ett tåg, ja det får du göra som du vill!
Det har blivit riktigt kul att se vart alla "hexpocketerar" tar vägen, många har skickat bilder och många intressanta recensioner har det blivit!
Ha en fortsatt trevlig Helg!
Kram ifrån Hexan!
PS: Har du sett filmen Avatar? Drömde att jag också blev en, så jag kunde springa barfota över en sommaräng som jag inte kunnat göra på 17 år!

tisdag 4 maj 2010

Tankar från sjukhus sängkanten..

Hallå bloggvänner, Pockethexan själv här!
Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att skriva ett inlägg här från sängkanten på sjukhuset där jag ligger med min dator bredvid mig. Det är verkligen upp o ner med hur jag mår, dag från dag, timme från timme och kroppen kämpar hela tiden med alla de nya medicinerna samtidigt som den även kämpar med de gamla som ska ur kroppen.
Men det var ju inte det som jag ville berätta utan att jag har fått ett mail ifrån Siv/Sissan i Avesta med bloggen "Min bloggsida, ord för ord", hon har läst en av Pockethexans bokrings böcker och nu är hon också en Pockethexa. Samtidigt som hennes "hexpocket" ligger någonstans på Stockholms Centralstation och väntar på att du ska hitta den för att sen läsa och recensera den här hos mig.

Här kommer Siv i egna ord om vad hon tycker om sin hexpocket "Cirkusens son" av John Irving;
-"Hej.
Nu är boken på resande fot.
John Irving med Cirkusens son, en bok med mycket text.
Intressanta tankar har huvudpersonen med en lite udda hobby som att samla på dvärgblod.
Men jag tog mig igenom boken till slut, idag lämnade jag boken på Stockholms central efter en resa dit för en Hockeymatch.

Det var en tjock bok med mycket text, lite för mycket för min smak. Mycket personliga karaktärstyper skrivs det om. Ibland blandade jag ihop figurerna, speciellt då det fanns sidor där det inte hände så mycket utan var mera beskrivningar på deras intressen som var så ingående beskrivet. Så ett litet "Hu" blir det.
Jag har en blogg http://sivansdagbok.blogspot.com/ men det var intressant och lite hemlighetsfullt att lämna boken. Jag tittade mig om så att ingen skulle springa efter eller ropa på mig för att jag hade "glömt" boken. :)
Mvh Siv/Sissan
Krya på dig. "


Vill ni veta mer om hur det är här på TUB-avdelningen där jag ligger så har jag hittat en livs levande bloggare, Carran, i grannrummet,och hon berättar öppenhjärtligt och informativt på sin blogg carwingirl.blogg.se om vad det innebär att ligga här och varför man får akupunktur i örat.
Men det är bara en liten del av vad hon skriver om, så jag kan verkligen rekommendera hennes blogg för hon är en glad, varm och öppenhjärtig person som inte kan låta bli att pyssla om oss andra här på avdelningen när hon själv också behöver pysslas om. Därför vill jag ge henne extra uppmärksamhet här på min blogg så att hon kan se att det finns fler som bryr sig om henne. Gå du också in på Carrans blogg och läsa speciellt inlägget "Jag är redo..." så förstår du!
Nu börjar kroppen (o knoppen) göra sig påmind så till nästa gång jag orkar att skriva, ha det så bra som ni kan o njut av våren!

Kramis från Pockethexan själv!
<;=>
PS: Här inne ligger hexpocketen o väntar på dig!

Har du redan hittat den?

Skriv gärna en rad redan nu och berätta var du hittade den.DS