torsdag 28 april 2011

Nu har min dröm besannas sen jag läste "Kristallen den fina" som 14-åring

De första vuxenböckerna läste jag som 14-åring och det var Elsi Rydsjös trilogi om Kvinnorna på Stensvik (del 1). Det var min granne som hade hört att jag gillade gamla hus och miljöer och eftersom jag läste så mycket tyckte hon att de här böckerna kunde vara något för mig som avbrott till alla Kitty, Vi fem och andra ungdomsböcker som jag lånade på biblioteket.





Tänk så rätt hon hade, jag älskade Elsi Rydsjös böcker som handlar om livet i den Småländska glasbruks orten på 1800-talet. Man får både följa den fina familjen i herrgården och arbetarna och deras familjer på glasbruket hur de sedan måste samarbeta för att få bruket att överleva.
Det kunde de bara göra om de lyckas få fram den unika och perfekta blå färgen på glasmassan som ingen annan har, hon beskriver med glöd och kärlek till den magiska glaset så det går inte annat än att själv bli förälskad i glas och glaskonsten allt bara för att få alla i den lilla glashyttan att arbeta för att nå det gemensamma målet att få glashyttan på benen igen.
De har lyckats en gång att få till färgen, men hur var det de gjorde, kan de göra det igen.....?
Ni får läsa böckerna för att se om de lyckas och se om ni blir glasfantaster efteråt som jag blev?












































Så en dag fick jag ett mail ifrån min goa bloggvän Anni "Med ögon känsliga för blått" och hon undrade om jag ville vara med och ...


-"Gör halsband, ringar, slipsnålar mm i glas
på en prova-på-
kurs i fusing!"




GLASFUSING, också kallad LAMINERING, är när glasskivor sammanbränns i en särskild ugn.
Glas i olika färger kan användas tillsammans, 3 mm vardera, glastrådar, kross och glaspulver kan läggas på för dekor. Det färdiga resultatet är nu en tjock glasskiva.






Tror du att jag kunde säga nej till kursen?


Icke då, så efter jag hört mig för att det fanns plats för mig och min solstol så bokade jag in mig på kursen som hölls i en jättemysig lokal i Gamla stan.


Utställda i lokalen står Annis otroliga skapelser o man vill ha allihop!



Och döm om min förvåning när jag fick höra vem en av de andra deltagarna var.

Razzy!


Min blogg och Wow-kompis med världens tuffaste tatuering på ryggen, hennes favo rollfigur i spelet, druiden! som jag inte har träffat IRL förren nu. Vad kul att få träffa dig, det gör jag mer än gärna igen. Mina andar två fusing vänner var också super trevliga och hjälpsamma för när jag behövde lite extra småbitar var speciellt en av dem extra hjälpsam att göra dem till mig. För att inte tala om Razzy som jag delade bord med hjälpte mig många gånger.

Mina alster före bränning.......................................................................... och efter!













Tack Anni för extratiden jag fick, jag är väldigt glad för den för då blev det några saker till gjorda och jag fick min skjuts ´hem ordnad! Till dig som får ett erbjudande om att vara med på en fusingkurs gör det för det är hur kul som helst och så spännande att få se hur det blir!

tisdag 26 april 2011

Läs en klassiker o få ett gott skratt...

...som sätter sig i halsen. För så var det när jag läste feminist(!?) 80-tals klassikern "En hondjävuls liv och lustar".



Det hela började med att jag fick boken av Massolitförlag som har nyutgivning av den gamla boken som alltså var en riktig hit på 1980-talet men då var jag mitt uppe i min tonårsrevolt och hade inte tid med att läsa sådant som var seriöst och berörde, utan det skulle handla om kärlek med stort K om jag skulle läsa något.

Ja ni vet "Törnfåglarna" och "Grottbjörnens folk" inte något som var feministiskt för det hade jag nog av ändå, att strida för kvinnosaken alltså. För eftersom jag både var ishockey och fotbollsspelare, gick tekniskt gymnasium och sommarjobbade i en verkstad så hade jag nog med den praktiska feminismen som att det ska vara självklart att tjejer skulle också få spela ishockey och inte nödvändigt vis bara på tiderna när inga andra ville vara i ishallen som vardagar mellan 21.00-22.00 eller söndagar 8.00-9.00.







Nu till boken igen, har ni läst den och i så fall när, nu eller på 80-talet?

Vad tycker ni, bra/dålig?

Tycker du den är feministisk?




När jag fick boken blev jag jätteglad och tänkte -"Åh, äntligen nu ska jag läsa den här feminsmikonen eftersom jag inte gjorde det då" och jag börjar läsa om den stora kraftfulla opraktiska kvinnan som inte är så vacker men bor i ett lagom stort medelklass hus med man och deras två barn, en flicka och en pojke .



Allt verkar vara som det ska tills maken kommer med den lilla nyheten att han har en ny älskarinna som inte är stor, ful och klumpig eller har barn som stör utan bor i en vacker fyr med milsvidd utsikt, har betjänter och lever på lax och champagne som har hon tjänat ihop till själv för hon är en framgångsrik författarinna av litteratur för kvinnor som vill läsa om kärleken med stort K.





Ruth förstår ingenting, varför duger inte hennes värld för den som hon tror är hennes stora kärlek, maken och varför inte är han nöjd med henne och deras liv fast hon är lite klumpig ibland och inte är så ljuv som hon i fyren. När hennes make en dag förklarar allt för henne varför hon inte är tillräckligt bra och varför han inte kan stanna hos henne och barnen och varför de inte behöver ett lagom stort hus eller behöver ett väl tilltaget underhåll så att hon kan fortsätta att vara hemma med barnen som tidigare var det vikigaste för dem och allt det beror bara på att hon är en hondjävul!



Nu kan Ruth pusta ut för har hon fått det förklarat för sig hon är en hondjävul och om man är en sådan så behöver man inte ha några hämningar så nu sätter hondjävulen Ruth igång!



Efter att hon har hittat sig själv så passad hon på att ha bränna ner deras hus med marsvinet i, haft sex med ortens uteliggare, lämnat bort barnen så är det bara början på hennes odyssé där hon ska ändra på verkligheten så att hon passar in i den eller tvärt om, hon gör om sig själv så att hon passar in i verkligheten. Och hur gör man nu det? Jo så klart med kirurgi! Det är här som det skämtsamma fastnar i halsen för om man som jag har varit med om många, långa, svåra och smärtsamma operationer så vet man att man kan inte göra det utan att behöva mängder med smärtlindring och den ställer om våra hjärnor så att vi inte längre är den vi tror att vi är och det är inte kul. Därför tycker inte jag att det här är en bra bok, fast första halva är både kul och påhittig så kan jag inte smälta att lösningen på livet är att göra så stora operationer att man frivilligt får leva på så höga doser morfin preparat att man blir personlighetsförändrad. I stället för att vara nöjd med hur man ser ut så går boken ut på att man kan operera om sig till sitt ideal bara man står ut med smärtan och har tillräckligt med pengar och vart det feministiska är i det här, det undrar jag?



Jag får väl helt enkelt läsa författarinnans självbiografi Fay Weldon "Auto da Fay" eller se filmen "She devil" för att se om det finns någon lösning där eller har ni den?

söndag 24 april 2011

Årets påsktårta









Sätt nu inte påskäggen i halsen men skänk de utförsäkrade en tanke.



Du har kanske sett att det finns något som kallas för "Påskuppropet"?




Det är ju för de utförsäkrade för att de ska få hjälp att bli hörda för i dagens samhälle ska vi väl ta hand om varandra och om man nu råkar ut för en olycka, utslitningsskada på arbetet, psykiska besvär, svåra sjukdomar, trasig rygg eller helt enkelt fött barn och bäckenuppluckringen går inte tillbaks m.m m.m. Saker som kan drabba vem som helst, till och med DIG!







Därför har föreningen Påskuppropet bildats för att ge de drabbade en chans att få bli hörda, att vi verkligen förstår att det är helt vanliga familjer eller ensamstående som efter att de har varit sjuka ett år inte får den ersättningen de behöver för att bli helt friska. Läkarna står på deras sida de ser att patienten lider och är inte återställd men Försäkringskassans regler säger något annat nu är det dags att gå ut i arbetslivet igen annars får du inga pengar. Hör ni hur orimligt det är men det verkar inte den borgliga regeringen tycka att det är orimligt att sjuka människor ska behöva sälja sina hem eller gå i personlig konkurs för att få mat på bordet och betala hyran.



Gå även in på Lippes blogg och läs om en helt vanlig kvinna som måste sälja huset till hösten för att kunna överleva om inte reglerna ändras innan dess. Hon har dragit ett stort lass när hon har fått ministrar att svara på hennes frågor och tidningar har gjort intervjuer med henne, så om du vill hjälpa andra i hennes situation, gå då i på Påskuppropets sida och skriv under uppropet och var med i demonstrationen den 25 april!






Ha en fortsatt trevlig påsk och hoppas att ni får en god tårta samtidigt som ni gör något gott som att hjälpa de utförsäkrade!



torsdag 21 april 2011

Nu bär det av...

Till alla kära Pockethexor,

det är vår dag idag!



Tack för att ni är med i bokringen "Pockethexorna på utflykt"


för det är så kul att få ta del av vad ni tycker om de hexpocketar


ni får eller hittar. Sen är det nästa ännu mer spännande att få


höra vart ni har hittat dem och vart ni lämnar dem till nya läsare.


För det är ju det som är tanken, att man ska dela med sig och sprida


glädje till så många som möjligt. Därför flyger vi iväg med fler hexpocketar


och de som redan är ute kan du läsa om här ovanför under de olika flikarna.


KRAMIS OCH GLAD SKÄRTORSDAG


TILL ALLA HEXOR OCH NI ANDRA!


Nu hottar vi upp Bokbranchen Del II....Glad Påsk..!"



Hallå alla Bokälskare! Oumberlige Peter här igen......Pockethexan sover fortfarande så jag passar på och "gästbloggar" lite till! Det blir inte så långt för den blåa Kaninskostymen jag lånat är lite varm och skorna var alldeles för små......som sagt, jag är lite "ledsen" över en annan sak här i bloggvärlden, det rör inte bara bokbloggarna utan även min "grupp" av bloggar Inredning/Design/Antik bloggarna, det är alldeles för få Män/Killar som bloggar totalt sett....varför? Det är ju hur kul som helst! Fast Ni alla kvinnliga bokbloggare om ni saknar killar som "läser" så hittar du dem här på Hotguysreadingbooks! Jag lovar det är en "snäll sajt", inte en länk till sådana sajter som du hittar hos mig på Oumberliga Ting inte!

Vid Datorn Ulv Röde alias peter Olofsson "Din Påskhare" i Cyberägget!

PS: Ha nu en riktigt fin helg och GLAD PÅSK!

"När nu hottar vi upp bokbranchen......!"


Hej alla BokÄlskare! Oumberlige Peter här! Pockethexans man och "ledagare", ja Ni vet den där killen som släpar runt på Pockethexans alla stolar och prylar då Ni träffar henne i olika sammanhang! Passar på och skriver en rad medans Hexan sover sin skönhetssömn! Jag skriver en liten rad här på Hexans blogg för jag är lite upprörd! Jag är själv en stor "bokslukare" och jag gillar det här med "bokbloggskulturen", men jag blir både "orolig och ledsen" då jag kommenterar hos en del av Er och då blir "refuserad" eller rent av dissad! Särskilt intressant blir "sågningarna" där jag kommenterat hos bokbloggare som både är bibliotekarier och lärare.......hur var det med det fria ordet? Fast jag vill inte gnälla, det här gäller ett fåtal, de flesta svarar och några har faktiskt skickat riktigt trevliga mail istället för att kommentera på Min Blogg Oumberligating! I vilket fall som helst, mig slipper man inte, vi ses på Bokmässan i Göteborg och alla är Välkomna att besöka Pockethexan och Oumberlige Peter i vår Husbil "The Loove Machine" vi står parkerade på Handikapparkeringen utanför, Ni hittar lätt oss för ut hur högtalarsystemet så strömmar det ut soft sexig soulmusik......Bilen kallas inte för inte "The Loove Machine"........! Föresten vad tycker Ni om det nya förslaget till logga för Pockethexorna? Den är ju för trist den som Lilla Frun, alltså Pockethexan har nu, men så är hon ju ingenjör också.........Lilla Frun är ju en Pudding av rang och då krävs det ju en riktig logga.......jag har låtit en konstnär som är knuten till mitt Galleri "Gallery Erotic Banana of Sweden" göra en ny förlaga......vad tycks! Nu måste jag sluta för Pockethexan måste få sin medicin annars blir det kramper och ilfart till Sjukhus med ambulans! När ni tröttnat på böcker så är Ni hjärtligt Välkomna in till min blogg Oumberliga Ting......idag har jag faktiskt ett boktips att bjuda på!
Vid Datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
PS: Skärtorsdag idag......kanske tappar PocketHexan någon bok över just dig på sin väg till Blåkulla......GLAD PÅSK!

tisdag 19 april 2011

Skrivartävling för dig mellan 18-28 år




Fjortis, emo, nörd, blatte eller bög. Alla har chansen att vinna 10 000 kronor!

Är du mellan 18-28 år kan du vara med och tävla om 10 000 kronor och en Iphone 4! I årets uppsatstävling om stereotyper erbjuds exklusiva priser samt möjligheten att få din uppsats publicerad i boken ”Stereotyper 2011”. Tävlingen presenteras i stolt samarbete med Finest.se, stiftelsen Natur & Kultur samt Vulkan.se. Bidragen som ska vara inne senast den 24 juni får vara upp till fyra A4 sidor långa.



Du kan skriva fritt gällande uppsatsens innehåll, så länge den berör ämnet stereotyper. Som inspiration kan du titta på följande frågor.

· Stereotyper om 100 år: När människan har hunnit globalisera sig ytterligare, vilka fördomar och stereotyper kommer att finnas då och varför?

· Stereotyper i andra länder: Vilka är de dominerande stereotyperna i annat specifikt land och vad skiljer dem ifrån de svenska?

· Den "ultimata" stereotypen 2011: Vilken stereotyp kommer representera detta årtal i Sverige och varför?







Så här presenterar förlaget Vulkan sin skrivartävling och om man vill veta mer ska man gå in på Melodys blogg och läsa hur man gör och skicka in ditt bidrag till melody@vulkan.se senast den 24 juni.



Lycka till!

måndag 18 april 2011

Rec. av Hanna Lans bok "Som någon annan bäddar"



Gästrecensent hos Pockethexorna!

När jag gick Barbara Voors skrivarkurs för ett tag sedan träffade jag Hanna Lans som var en av deltagarna precis som jag och när jag erbjöd alla att komma in och skriva något hos mig som Gästrecensent så nappade Hanna på en gång. För hon var en av de få på kursen som verkligen hade gett ut en bok och visst vad hon talade om, för det var en av de återkommande frågorna -"Hur gör man när man vill ge ut sin bok?" Nu valde Hanna att ge ut boken själv så läs hennes egna ord om henne själv, hur det är att ge ut en bok och en recension av hennes första bok "Som någon annan bäddar". Hennes bok finns att köpa på Adlibris klicka HÄR .


"-Hej Pockethexans läsare! Jag som gästbloggar idag heter Hanna Lans och är från Göteborg. Här hittar du mig till vardags: Morranovärlden.

Jag har varit en kringflackande själ. Nyfikenheten har tagit mig på många äventyr, både bra och dåliga. Bland annat har jag bott sju år i Stockholm och sju år i New York. Sedan flyttade jag hem till Göteborg igen. Jag har son, sambo och två hundar. Vi bor i ett 105 år gammalt hus söder om Göteborg. Ett stenkast från havet. Jag älskar doften av rutten tång och trutarnas skränande! Jag trivs så bra att jag tror jag kommer stanna fler än sju år här.


Att skriva har alltid varit en stor passion och detta resulterade i att jag i november 2010 gav ut min första roman. Först skickade jag mitt manuskript till sju förlag. Fyra hörde av sig med refuseringar och tre har fortfarande inte hört av sig. Detta var våren 2010. Då jag ansåg att förlagen hade fel i sin refusering av min bok, och att ett av förlagen gav omdömet ”välskriven och engagerande” så bestämde jag mig för att ge ut den på eget förlag. Det har jag aldrig ångrat!


Min roman är skönlitterär, men baseras på verkliga händelser. Under åren i USA drev jag en egen konsultfirma inom internationell familjerätt. Jag kom i kontakt med alltför många mammor som fastnat i olika länder då de gift sig och fått barn med en man från detta land. Otaliga gånger fick jag svara att de tyvärr inte fick flytta hem till Sverige med sina barn om inte pappan gav sitt godkännande. Ett tungt svar för någon som längtar hem. Den där hemlängtan, den kan man inte förstå om man inte har upplevt den själv. Det är inte bara att ta sig i kragen och göra det bästa av situationen.


Att ha hemlängtan och inte få åka hem, det är som en sorg. En sorg kan man inte ta sig i kragen och göra det bästa av. En sorg tar år att bearbeta. Det hela blir inte heller bättre av att andra inte förstår sorgen. Jag fastnade själv i USA när jag fick barn med en amerikan. Jag ville absolut inte bo där och jag ville än mindre att mitt barn skulle växa upp där. ”Som man bäddar får man ligga” fick jag höra. Detta gjorde mig frustrerad. Jag hade inte alls bäddat den där sängen. Jag hade till och med försökt att både bädda om min säng och att flytta på den. Utan framgång. Därför fick min roman titeln ”Som någon annan bäddar”. För så kan det vara. Man måste ligga i en säng som någon annan har bäddat åt en. Det kunde inte jag acceptera. Jag kunde inte heller stillatigande se på när andra mammor också hamnade i den här situationen.


Därför har jag skrivit min bok. För att om möjligt tjäna som ett stöd för alla dessa mammor som sitter fast ute i världen. Med sin sorg och sina barn. Ja, för tyvärr är den absoluta majoriteten av de föräldrar som sitter fast i utlandet, mammor.


Nu när den är utgiven och det börjar komma recensioner som är överväldigande positiva, så har jag förstått att ämnet är allmängiltigt. Det handlar ju till syvende och sist om relationer. Något vi alla har, har haft, eller kommer att ha. Det är ingen deckare, men den är ändå rafflande. Vill man läsa den, men inte tycker sig ha råd att köpa från exempelvis Adlibris, så går det bra att låna den på biblioteket. Bibliotekstjänst gav en fin recension och liknade den vid bästsäljande ”Inte utan min dotter”. Sämre betyg kan man få!


Hur gav jag ut boken då? Detta är en lång historia. Naturligtvis lät jag både den ena och den andra personen läsa igenom manuskriptet och komma med förslag på ändringar. Jag valde att lita på andra och att inte ta kritik personligt. Jag gick på bokmässor, ringde olika tryckerier, jämförde priser och leveransinformation. Eftersom tryckerierna inte själva satte texten, var jag tvungen att antingen själv lära mig Indesign, eller ta reda på någon som kunde hjälpa mig.


Detta har kostat några tusenlappar. Jag valde att trycka min bok på Publit. De har varit mycket hjälpsamma och jag gillar papperskvaliteten de använder sig av. Snabb leverans har de också. Såhär i efterhand, när jag har sålt 400 böcker på 4 månader, inser jag att det hade blivit billigare att använda sig av ett offset tryckeri trots allt. Då hade jag kunnat trycka i ett annat format och med hård pärm, samt ta ett högre pris. Som det är nu tjänar jag ingenting på försäljningen. Jag får se det som en marknadsföringskostnad. Jag har ju fler böcker på lager som jag vill ge ut.


I framtiden tänker jag mig att fler författare ska kunna vara knutna till mitt förlag. Det finns så många talangfulla författare i Sverige som aldrig får någon chans för att de etablerade förlagen refuserar dem. Ganska godtyckligt kan jag tycka. Efter att jag har gett ut en egen bok, har jag blivit mer kritisk till det förlagen ger ut. Allt går att sälja med rätt marknadsföring verkar det som. Hur en del redaktörer och lektörer har fått sina jobb undrar jag också. En roman som ges ut av ett etablerat förlag, anser i alla fall jag, ska inte ha några syftningsfel, grammatiska grodor eller logiska luckor i historien. Man får ideligen höra att det borgar för kvalitet att en roman ges ut av ett etablerat stort förlag. Jag håller inte med. De självutgivna böcker jag har läst, har ofta inte ett enda syftningsfel eller datorfel i sig. Fram för fler författare!"


Här är ett utdrag ur boken "Som någon annan bäddar"

-”Barnen. Jag skrämmer barnen”, tänker hon. Hon måste tänka på barnen. Ögonen är vidöppna och kinden intryckt mot sofftyget. Hon anar att hon hamnat i en något underlig ställning och det är detta tillsammans med hennes tystnad som gör att hon är rädd att hon skrämmer barnen. Hur hamnade hon här? Hon, den handlingskraftiga. Hon, den starka. Klippan varpå världsalltet vilar. Sonen tittar på sin mamma med utforskande och lite ängsliga ögon. Väninnan sjasar varsamt bort honom och ber sin äldsta son att ta hand om de yngre barnen. Hon sätter sig bredvid henne på soffan, med en mugg buljong och stryker henne över håret. ”Du måste äta något”. ”Äta”?, funderar hon. Ordet säger henne inte mycket men hon förstår att det finns omtanke i det. Hon stirrar vidare ut i intet. Väninnan böjer sig fram med en tesked som hon för till hennes läppar. Lite av buljongen den är fylld med spiller ner på soffan. Saltet och värmen från buljongen retar något sinne hos henne. Hennes läppar stängs och hon sväljer försiktigt. Tesked efter tesked häller väninnan beslutsamt in i munnen på henne. Efter en evighet registrerar hennes ögon en annan person i rummet. Hennes pappa sitter på en låg stol och betraktar henne med allvarsam blick. I det ögonblicket vill hon vara barn igen. Bebis. Han kommer över till henne i soffan och hon rullar ihop sig i hans knä. Hans regelbundna ”Såja” får henne tillslut att andas i jämn takt och hon känner en stunds lugn. Hon, klippan, har smulats sönder. Pulvriserats. De vet alla tre att tiden är knapp. Hon måste tillbaka. Måste tillbaka till terrorn för att kämpa vidare. Tillbaka till hoten, tillbaka till Mannen. Orkar hon inte tillbaka nu kommer hon aldrig komma därifrån. De vet detta alla tre. Hon har varit borta hemifrån i en dryg timme. En timme att återhämta sig på. En timme."


Recension och text av författarinnan Hanna Lans.


Om du vill ha shoppingtips i New York kan du läsa hennes artikel HÄR som är från hennes tid i USA.

Vill du vinna en "Goodiebag"?




Var då med på "Hemma hos Familjen W"-s utlottning The Goodiebag 2011 som pågår ända till i sommar med flera utlottningar under tiden!





lördag 16 april 2011

Tack Broarne för min vinst!






Jag har vunnit en bloggtävling!

Ja alltså en sådan där tävling som man har på sin blogg där man lägger ut bild och text ifrån den som har tävlingen och så länkar man tillbaks till dem för att alla ni som läser bloggen också ska kunna vara med i utlottning av vinsten och den här gången var det jag som vann!


Åh vilket pris sen! Jag fick ett SMS om att nu hade mitt paket kommit och eftersom kära make skulle gå och handla mat så kunde han ju ta med sig min vinst på vägen en liten glasskål tänkte jag, bilden vid utlottningen var ganska liten och man vågar ju inte hoppas för mycket...















Jag kan säga så mycket att det inte var en så glad middagshandlare som fick kånka runt på ett bananlåde stort paket inne på ICA, men som tur var är det här plast skålar och glas så gissa hur flott vi kommer att parta i vår husbil i sommar!


Hjärtligt tack Broarne för den fina vinnsten vi har redan haft användning av sakerna då vi åt jordgubbar och glass ur skålarna. HÄR kan ni vara med i den här månadens utlottning och då är det något lika fint en tekanna!




onsdag 13 april 2011

Vad tycker ni om de här böckerna?

Det här är de senaste hexpocketarna som har kommit ut på utflykt hos nya läsare och det är bara sådan böcker som jag har läst och har ett visst förhållande till. Jag tänkte det kunde vara kul om in som också har läst dem kunde komma med ett utlåtande eller tom. en recension om ni så vill för då kan jag lägga ut det också tillsammans med vad de nya Pockethexorna tycker.

Betygskalan som jag använder mig av är femgradig och du ska säga om boken ska få ett STORT eller litet "Hi!", "Hu!" el. "Hm?!".




Det här är de nya hexpocketarna som det gäller:





Kate Atkinson

"I museets dolda vrå"



Cecilia von Krusenstjerna

"En spricka i kristallen"








Frank McCourt "Magistern"



Dave Pelzer "Pojken som kallades DET"









Belva Plain "Efter nattens regn"



Helen Tursten "Nattrond"



Barbera Woods "Sierskan"

tisdag 12 april 2011

Nu är det vår på riktigt!



För se vad som stod och väntade på mig när jag vaknade igår morse, nya vårskor!

Den "handikappanpassade" sorten och de hade min kära make varit och köpt till mig på morgonen innan jag vaknade!

Ett "oumberligt ting" alltså!





De är handikappanpassade för att:



  • För klacken har rätt höjd 8cm (för mig)

  • Med inbyggda stötdämpare i klacken, ANTIshokk

  • Stadiga och sköna

  • Snygga!

Men är det halva-halva reapriset då måste man ju bara passa på och tänka på framtiden så ett par hemmatofflor och ett par vinterstövlar "måste" bara inhandlas.


Fast det finns en till här i familjen som inte har något emot att stövlarna är "handikappanpassade" för de försvann väldigt fort i på dotterns rum.


Hon blev lyrisk, de var de skönaste stövlarna hon någonsin har haft!


Och det är ju det jag har sagt hela tiden, fast det är ju typiskt att de är så snygga att en 17-åring tycker om dem, för då får nog inte jag låna dem så mycket..

söndag 10 april 2011

Fototriss

v.14










Stilleben

av Pockethexans författarsignerade böcker.









Om du vill se fler förslag på Stilleben klick HÄR och du kommer till...

Ops...det blev visst en bok förmycket men jag kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle ta bort för alla är ju så bra!