tisdag 31 januari 2012

Årets vinnare är utsedd!



  Bokbloggarnas litteraturpris 2011
 går till ....


Cirkeln

 av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elgren.


-Ett stor GRATTIS önskar Pockethexorna er till det här ärofyllda priset som vi bokbloggare både har utsett och röstat i för att det ska komma fram vad vi "vanliga läsare" tycker!
Kramis i från Pockethexan själv! .........................................................................................................................


Den som vi har att tacka för det här idéen till priset är Petra Jankov Picha med bloggen Breakfast Book Club. Hon har skrivit och berättat om utdelningen på sin blogg och ni kan läsa mer HÄR på hennes blogg, men jag har även gjort ett utdrag ur den bloggen.
-"Cirkeln vann med 22 procent av rösterna. Cirkeln är första delen i en planerad trilogi av författarparet. Det är en berättelse om sex tonårstjejer i en liten stad i Sverige som heter Engelsfors. De har inget gemensamt men en elevs mystiska död för dem samman och för att själva överleva måste de samarbeta. Cirkeln ges ut av Rabén & Sjögren.
Bokbloggarnas litteraturpris instiftades hösten 2010 av bokbloggen Breakfast Book Club. Vi tyckte att det saknades ett litteraturpris i den flora som redan finns. 34 olika bokbloggar har nominerat ca 87 titlar. En jury bestående av 47 bokbloggar från nomineringsomgången 2010, fick rösta fram vinnaren bland de fjorton flest nominerade 2011.
På andra plats kom Korparna av Tomas Bannerhed, Weyler förlag. På delad tredjeplats med exakt lika många röster kom Mörk jord av Belinda Bauer, Modernista, Den enögda kaninen av Christoper Carlsson, Piratförlaget och Gå hel, gå sönder av Sofia Nordin, Norstedts.
Priset består av ett diplom och en frukost delas ut under
våren."

Tänk att det blev som jag trodde och röstade (men jag röstade även på Ann Rosman och Christopher Carlssons böcker..) fast att det blev Cirkeln som tog hem priset med 22% av rösterna är jag inte ett dugg förvånad över eftersom det just nu är väldigt många som skriver om boken. Att den egentligen är till för en yngre publik känns det inte som, utan alla läser den fast det är ett gäng gymnasieungdomar det handlar om.

Hur det kom sig att jag läste den beror på att jag fick den som ett recensions exemplar på Bokmässan av den trevliga kvinnan på bliden till vä. som arbetar på Rabén&Sjögrens förlag. För hon tyckte att jag skulle ta den till min dotter, son och svärdotter vilka jag berättade om att de läser mycket när jag egentligen var ute efter lästips till en yngre läskretsen (se boken i min hand). Det var då hon stack till mig Cirkeln och sa att det här är en jättebra bok som tonåringarna säkert kommer att gilla, men hon rekommenderade även mig att läsa den, vilket jag gjorde! För vilken Pockethexa kan missa att läsa en bok om he, häxor....?!

måndag 30 januari 2012

Straff eller present?

Jag vet inte om jag ska ta det som ett straff eller en belöning, men idag fick jag ett fint paket av min kära make. Han lade det i sängen där jag ligger och vilar min trasiga rygg/bäcken.

Glad som ett litet barn slet jag förväntansfullt upp pappret och döm om min förvåning när jag såg att det var en bok om moderna möbler. JA! ropar jag förtjust och sträcker mig fram för att lyfta upp den och gå ut och läsa den i soffan men tvärnit, jag kan inte lyfta den så tung är den.

Ha, ha där fick jag för att jag inte gillade hans tapeter som han har skrivit om på sin blogg, HÄR kan du läsa om det. Jag får alltså en bok som jag bara älskar men jag kan inte läsa den som en vanlig bok för den är så stor och tung. Det enda alternativet för att kunna göra det är att jag måste få ut den till köksbordet. Jag ropar på pakethandlaren för att få hjälp med det, men som det alltid är när man behöver någon, så är de aldrig där....

Om ni inte tror mig så har jag bildbevis på hur stor skillnaden är mot en vanlig pocket och sen om man tar det ett steg till och jämför med den lilla minipocketen i Excess-formatet blir det ännu större skillnad och då kanske ni förstår varför jag blev så jublande glad när jag vann den för då kan jag läsa hur länge som helst utan att bli trött i armarna/ryggen och framför allt så får man plats med den i handväskan.


Ser ni vad jag hittar när jag äntligen får boken på plats. En drömfåtölj för oss bokälskare och det är Nils Holger Moormann fåtölj från 2007 som heter Bookinist.  Den mobila bokfåtöljen har en inbyggd lampa och vad säger ni, är den inte en dröm....?!
Hm, fast är den verkligen skön att sitta i och om den inte går att luta i ryggen och har ett fotstöd så är den inget för mig

lördag 28 januari 2012

Nu har posten verkligen skött sitt jobb...

 ...för i fredags kom det 3 st paktet/kuvert med posten och alla var hela och hade innehållet kvar i sig! Det är det här som är pricken över i med att blogga, att man får hem spännande paket i brevlådan som man blir glad som ett barn över att få öppna direkt när de kommer.



Vad är det nu jag har fått? Det kanske syns att det är ett paket som är ifrån Massolit förlag och de andra två vet ni som är med i bloggtävlingar vad det är för någonting. Det är nämligen så att en viss bokbloggare som ni känner har haft den stora turen med sig att hon under samma dag vann 2 st bloggtävlingar!!!

HÄR presenterade Suzan den lyckliga vinnare av Excesspocketen hos henne i bloggen "Ettdussinpannor..."

 -"O vinnaren firar med glass!"

Sen var jag även med i Nordingårdens utlottning av ett valfritt porslingshjärta ur Anna Örnbergs kollektion HÄR.           Jag blev direkt förtjust i hennes hjärta "Nybyggarna" med de små husen och barn som lekte, för jag tänke på Vilhem Mobergs böcker "Utvandrarna" och att jag i grunden är en Byggnadsingenjör som älskar hus och det som är pricken över i är att jag har gått i Nybyggeskolan <;-p.




Så här såg mitt köksbord ut i fredags efter mitt paketöppnande. En ny bok att recensera ifrån Massolitförlag, ett porslinshjärta i silver och en minipocket är inte en dålig skörd för att man bloggar och inte att förglömma att tillsammans med Excesspocketen "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft som jag själv har valt ut, föll det ut en hel drös med små chokladbitar med deras logga på....synd bara att jag inte längre äter choklad.
                                                                                                                                                                                                      

torsdag 26 januari 2012

Bok på villovägar


Vad gör man när man går där hemma och bara längtar efter att det DÄR brevet som ska komma med posten och det ska innehålla det DÄR som du har längtat efter så länge. Det kan vara den där efterlängtade hälsningen från en vän, en oväntad utbetalning, den där snygga toppen som du har köpt på postorder. Eller som i mitt fall där jag väntade på Caroline Engvalls en signerad bok "Skamfläck" för jag hade träffat henne när jag var på bio och hon hade lovat att skicka en bok till mig så jag var förvånad att den inte kom utan tiden bara gick utan att jag fick något brev.

Men så en dag, kom äntligen brevet! Fast något är fel...
Det är bara ett helt tomt kuvert men det sitter ett litet klistermärke på kuvertet  med texten:



"Denna försändelse har skadats i posthanteringen.
Vi ber om ursäkt.
 Posten."
 och så är det telefonnr. till Kundtjänst.


Skadats, den är ju helt öppen så att hela innehållet har ramlat ur. Jag ringer kundtjänst och frågar vad jag ska gör och de säger att det jag kan göra är att felanmäla mitt brev och berätta vad det var i brevet. Tänk vad bra det var en signerad bok jag skulle få för det var det som gjorde att de kunde hitta min bok bland berget av allt som "råkas" skadas under posthanteringen.






Så nu när jag nästan helt hade gett upp om att få min bok från Caroline som jag träffade före jul, men så ringde de ifrån Posten i förra veckan och berättade att de hade hittat min bok och att de skickar den i ett nytt kuvert.

Tack Caroline Engvall för min signerade bok "Skamfläck", NU har jag fått min efterlängtade bok som jag med glädje ska läsa nu när den har kommit fram tack vare Postens detektivarbete!
Hon har även startat bloggen "Inte till salu" som är till stöd för de här utnyttjade tjejerna hon skriver om i den här boken och hennes tidigare bok "14 år och till salu".






onsdag 18 januari 2012

Ska jag visa mina nya kläder el. berätta om Cirkeln?

Får en nyligen fyllda 46-årig kvinna visa vad hon har handlat på rean för sina presentpengar?

(Uak, sa jag just hur gammal jag har blivit.....hjälp det var inte meningen!)
Eller ska jag bara berätta att nu har den populära ungavuxna boken "Cirkeln" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren kommit ut som pocket?
För försäljerskan i Pocket Shops butik på T-centralen som jag pratade med där i måndags sa att den redan första dagen den kom ut att den sålde väldigt bra, både till  yngre och äldre läsare. Om ni har missat Cirkeln som "tjockbok" ska ni verkligen läsa den nu när den kommer som pocket och fastän den är en fantasybok och egentligen är skriven för en yngre publik tycker jag att ni ska läsa den, även om ni inte brukar läsa den sorten! Om inte annat så för att ni då vet vad som händer i den här genren nu när det är två svenskar som har skrivit den och man tror att den kan få stor genomslagskraft även utomlands, den nya "Twilight"-febern men nu är det istället svenska hex...häxor som står i centrum i stället för vampyrer!

Sen är den ju också nominerad till Bokbloggarnas Litteraturpris (bl.a framröstad av mig) som jag skrev om HÄR i slutet av dec. De övriga som är med i slutomröstningen är: 

Annika Thor – Om inte nu så när (Wahlström & Widstrand)
Belinda Bauer – Mörk jord (Modernista)
Christoffer Carlsson – Den enögda kaninen (Piratförlaget)
Gayle Forman – När jag lät dig gå (B Wahlströms)
Jonathan Tropper – Sju jävligt långa dagar (Gilla böcker)
Lars Kepler – Eldvittnet (Albert Bonnier förlag)
Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren – Cirkeln (Rabén & Sjögren)
Sanne Näsling – Kapitulera omedelbart eller dö (Rabén & Sjögren)
Ester Roxberg – Antiloper (X Publishing)
Sara Lövestam – I havet finns så många stora fiskar (Piratförlaget)
Sofia Nordin – Gå sönder, gå hel (Norstedts)
Tomas Bannerhed – Korparna (Weyler förlag)
Walter Isaacson – Steve Jobs (Albert Bonnier förlag)
Åsa Anderberg Strollo – Hoppas (Gilla böcker)

Men nu var det ju mina reakläder som jag skulle berätta om, för jag var ju på utflykt i måndags med min Oumberlige make och kikade på lite kläder och på det som finns kvar av julskyltningen och det så lite dystert ut med de nedsläckta renarna i Sergelfontänen.
Ni som även läser min kära makes blogg har nog hört historien bakom den här utflykten och varför det blev så viktigt att jag fick den där tunikan och toppen som jag kikade på för det var en viss person som inte kunde hålla humöret i styr när det var dags för hans konst projekt som jag skulle vara involverad i, plus teknikprylar som man inte styr över tidsmässigt!
Blev du nyfiken kan du kika in HÄR men jag höjer ett varnande finger för de övriga inläggen eftersom de inte är för de känsliga personer....sådana som mig!
Jag tänkte alltså att jag skulle göra som dottern och hennes väninnor, att det första man gör är att visar dagens outfit på sin blogg. Det ser så mysigt ut, men om man gör det varje dag börjar det kanske bli bli ut tjatat? Fast så här någon enstaka gång kan det väl vara trevligt, eller?


Först så hittade jag på Vero Moda den här gröna toppen som jag inte kunde motstå då den liknar vår
handikappanpassade VW-buss och då är det lite roligare att se den som en "Flower power"
kärra, eftersom de "medel" de stoppade i sig liknar ganska mycket mina smärtstillande tabletter
med röda varningstrianglar på, så jag kör alltså inte bussen själv....

Sen var det dags för ett besök hos Joy där jag hittade ett antal olika tunikor
 som jag tyckte såg bra ut och verkade kunna passa i stl., färg och rörelsemån.
Efter en visst antal provningar kom jag fram till att den här passar mig bäst
då den både sitter snyggt på kroppen men även så att jag kan lyfta på armarna
 och kan gå med både gåbord och kryckor utan att spräcka något. 


Han den Oumberlige fick själklart vara med och tycka till,
och han blev så nöjd att han överaskade mig med ett matchande armband.
Ordningen var återställd! 

lördag 14 januari 2012

Tävla och vinn en minipocket från Excess!


Just nu kan du vinna en valfri minipocket från Excess!
Minibocketböckerna är bara 12 x 8 cm och får lätt
plats i jackfickan, handväskan eller i bakfickan på jeansen.

För att vara med och tävla skriver du ett inlägg på din
blogg där du länkar både till Suzans blogg
 och till Excess.

Du som inte har blogg kan maila
fem vänner och tipsa om tävlingen.

Använd gärna någon av bilderna, eller alla.

Kommentera sedan HÄR om du är med och tävlar samt
vilken titel du vill ha hemskickad till dig om du vinner.
(Titlarna som finns kan du hitta på Excess hemsida).

Senast söndagen den 22:a januari vill Suzan ha ditt tävlingsbidrag.

LYCKA TILL!







fredag 13 januari 2012

Tema Fredag

v.2                                                               Intressen

Jag har varit inne på Sinneskattens blogg och tänke nu svara på
 hennes intresseanmälan för fredagsutmaningen  "Tema Fredag".
 Det är bara att visa foton på sina intressen och skriva en rad hur man tänker.
Håll till godo här är Pockethexans intressen!


Ni förstår nog att jag har ett stort intresse för böcker och då gärna i pocketformat
 men alla böcker går bra, bara innehållet är intressant då har det mitt intresse.
Här har böckerna på världens längsta bokbord fångat min Oumberlige makes intresse,
 vi var och tittade på det i höstas för det är längs Drottninggatan här i Stockholm
 som det varje sensommar ställs upp. En oas för alla boknördar, var du där?



Det som ligger mig varmast om hjärtat, förutom min familj, är mitt brinnande intresse för vissa sporter och då ett viss lag. Kan ni lista ut svaren på de frågorna?


Ett intresse som jag har börjat förverkliga är att gå på event och när man som här får gå på kändisevent så är det extra kul! För då kan man faktiskt, som i min makes fall, träffa på gamla klasskamrater. Känner ni igen henne, makens klasskompis?
Ett tips, det är hon till vänster 


Till slut ett intresse som jag har varit och förverkligat en gång
och det var min gamla dröm om att få jobba med glas.
Det kunde jag göra på en IRL-träff med min bloggkompis Anni tack vare att hon håller i fusingkurser. Vad säger ni, tycker ni att de ser fina ut? Då ska ni se de som hon gör och det kan ni göra HÄR!

onsdag 11 januari 2012

Ny recension av Djävulens år

Är det någon av er där ute som har läst Emma C Elliotts bok "Djävulens år"?

Det är en av de hexpocketar som är med i min bokklubb som jag kallar för "Pockethexorna på utflykt" och faktiskt en av dem som har haft flest läsare nu när den är hos den fjärde blivande Pockethexan.

Det vore väldigt kul om någon av er som har läst den ville skriva några rader om boken eller ännu hellre om ni ville recensera den. För då kunde man jämföra era tankar och åsikter med vad läsarna i min bokklubb/bokring tycker.De har varit ganska eniga i sina åsikter då det inte så uppskattande ord eller som de flesta säger -"som om den är skriven av och för tonåringar".

Håller ni med eller tycker ni någonting annat? Skriv och berätta!

Här kommer nu den tredje läsarens egna ord om Emma C Elliots bok "Djävulens år" och det är Sandra i Grums med hennes blogg HÄR
-"Hej!Jag fick Djävulens år skriven av Emma C Elliot av Pillargontanten för evigheter sen, men jag lyckades inte komma underfund med den. Jag försökte verkligen läsa den men det gick inte.... Jag fastnade inte i handlingen och jag kunde inte förstå vilken stämning det var i boken. Sorglig? Glad?
Nej, den låg mest i väskan och väntade på en ny läsare och nu har den äntligen fått det! Den finns i Grums just för tillfället, eller ja, den har ju vart här länge.... En tjej som heter Jennipher har den nu.
Du kanske har räknat bort den ur "bokringen" men den är fortfarande i rörelse. Hoppas att någon i framtiden gillar den bättre än mej...

Jag hoppas verkligen att någon av dina andra böcker når mej, det här är en kanonkul grejj! :D
Mvh Sandra (znisse.blogspot.com)"

(Jag tolkar det som att Sandra ger boken ett HU! eftersom hon inte ens vill läsa klart den /Pockethexan själv)
.............................................................................................................................................................
Znisse hade tidigare fått den av sin granne Pillargontanten och henne har jag skrivit om i min blogg men jag lägger ut hennes ord här i inlägget så att du inte behöver leta fram inägget för att jämföra utan jag visar det också.

Pillargontantens recension av boken:

-"Kommer ni ihåg boken, jag fick från pockethexorna?

Djävulens År av Emma C Elliot.

Boken utspelar sig i nutid, huvudpersonen, en präst som egentligen inte alls är präst, utan nåt helt annat.....
För mig en utopi, då modern är diakon, och jag vet hur det går till att bli präst!
Hur som helst, handlingen är lite lagom torftig, språket var en katastrof, och det skildras helt, i mina ögon, onödiga saker....
Men jag har läst den, och trots att man får lite "Skriven-av-en-tonåring" känsla, så finns vissa poänger.
Bakgrundsfakta, verka vara väl undersökta, miljön är trevlig, men knappast mer.
Huvudpersonerna, är lite lagom präktiga, lagom svenska och.....
Nej, ingen jag skulle läsa igen.
Tyvärr!

Blir ett Hu!, från mig, men jag lämnar den gärna vidare!"

................................................................................................................................................

Om du är nyfiken på boken och vill ha ett eget ex. för att göra din egen bedömning gör då som jag gjorde och hör av dig till förlaget Wonderfroggy HÄR och där kan du beställa ditt eget ex!  

HÄR kan du läsa mitt inlägg om boken och se vad jag tycker om den!


Eller om du är nyfiken på min bokklubb/ring och också vill vara med skriv då en rad till mig på pockethexan@live.se och lämna ditt namn och din adress samt berätta lite om vilken typ av hexpocket du vill läsa och recensera innan du lämnar vidare den.

tisdag 3 januari 2012

Har du vunnit boken Bländverk?

Vinnarna av Thomas Eriksons bok Bländverk

Dags för att dra en vinnare eller rättare sagt två stycken sådan, för make och jag har haft två likadana tävlingar på våra bloggar och ingen av oss har presenterat vilka som är de lyckliga tu, men nu e de dags!!!
Vinnare nr 1!
Den som har vunnit Thomas Eriksons spännande bok "Bländverk" på min makes blogg Oumberligating är ingen mindre än:


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
---
----
-----
Ett stort GRATTIS till dig,
 -"du Skånska kvinna som är född i slutet på 50-talet o som älskar båda dina döttrar..."
Skicka nu ditt namn och din adress till mig på min mail:
pockethexan@live.se
och så kommer det snart en bok till dig ifrån förlaget!


................................................................................................................................

Jag har väntat in beslutet från förlaget hur jag skulle göra med utlottingen och det är därför dethar tagit så lång tid innan ni får veta vem av er som var med i min utlottning på min blogg Pockethexorna eller min Facebook där jag heter Pocket Hexan.

Vinnare nr 2!

Den som har vunnit boken Bländverk av Thomas Erikson hos mig Pockethexorna är:


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 -
-
-
-
-
-
--
---
----
-----
"Cybersessan Monika"
 "Hos Cybersessan finns tips på böcker med verklighetsbakgrund. Här hittar du böcker som berör på djupet.."

Skicka nu ditt namn och din adress till mig på min mail:
pockethexan@live.se
och så kommer det snart en bok till dig ifrån förlaget!

..................................................................................................

Tack alla ni som var med i utlottningen! För nu hoppas maken och jag att även vi har vunnit och det är en sådan personlighetsanaly som Alexander King gör i boken för att få fast mördaren. Den av oss som hade flest besökare vinner en sådan analys av författaren, då får vi reda på vad vi är för färg eller färger för man kan visst vara flera sådana...



Här är vi som var på författarträffen i nov. med Thomas Eriksson och hans bok "Bländverk".
Den sändes live direkt via internet på förlagets Formabooks hemsida och där kan ni både se och höra vad vi pratade om och vad "vissa" åt av under tiden...
Vill du också se och höra vad vi sa?
Det kan du göra om du klickar HÄR!

söndag 1 januari 2012

Förverkliga din dröm med hjälp av böcker

Har du gått och tänkt på att "det" skulle du vilja lära dig? Någonting som för dig är helt nytt eller något du har du prövat på det tidigare men inte vet hur du ska fortsätta för att komma vidare? Man kan ju alltid anmäla sig till en kvällskurs, fast de kostar ganska så mycket pengar och då kan det vara skönt att veta att "det" funkar för dig. För annars kan det lätt bli alldeles för stort för dig som är en total novis och inte alls vet hur du ska bete dig, utan du har bara en gnagande önskan om att få pröva på "det"!
I mitt fall är det att jag vill lära mig att teckna för att till slut kunna måla akvareller.

Då kan du göra som jag har gjort, önskat mig en bok om teckning och jag fick Johan Rambergs bok "Teckning, Klassiska tekniker och nya idéer" som ICA Bokförlag ger ut.

Det är en bok som ger många idéer om hur man ska tänka när man tecknar som hur skuggorna faller, vilken tyngdpunkt tex. en människa har och hur man får perspektiv med en flyktpunkt.

Boken är indelad i olika kapitel som berör teckningens olika tekniker och stilar. Det är ingen "Gör så här" bok där man lär sig teckna steg för steg genom att härma utan mer visa på att så här kan man också göra.

Jag tycker att det här är en bra bok för den som vill ha information om vad det innebär med teckning och vilka olika tekniker det finns och sen utifrån det hitta en bok i det ämnet som då har steg för steg bilder hur man tecknar i den tekniken och jag önskar nog att det kunde ha varit lite så i den här boken för nu vill jag börja lära mig rent praktiskt.




....för att sen kunna göra sådan här bilder som han författaren har gjort i sin andra bok den som heter "Akvarell".


För att inte tala om hans bild på kvinnan som går längs gatan och finns HÄR i hans akvarellgalleri.

Hm, ser det inte ut som mig när jag går utan kryckor och gå-bord? Vilken dröm!!!