torsdag 26 april 2012

Här kan du vinna Dubbelexponering!

Tävling!





Blev du intresserad av boken jag berättade
om i mitt förra inlägg?

Ja alltså Suzanna Dilber debutroman
Dubbelexponering.

Nu kan den bli din för jag har en tävling där jag lottar ut hennes bok.

För 1 lott:
Det du ska göra för att vara med i utlottningen är att skiva en kommentar till det här inlägget och tala om att du vill vara med.

För 2 lotter:
Skriv om min tävling i din blogg/FB och länka tillbaks hit till mitt inlägg.

För 3 lotter:
Lägg till mig och bli följare av min blogg.

Tävlingen pågår t.o.m 21 maj.

Lycka till!

onsdag 25 april 2012

Dubbelexponering

Tänk dig att du står i köket och är mitt uppe i matlagningen för kvällens parmiddag när telefonen ringer, det är din väninna som har något att berätta och du hör på hennes röst att det inte är något positivt hon har att säga. Efter de vanliga hälsningsfraserna så säger hon det enkelt och rakt ut
-Jag så din man kyssa någon utanför Elite på Birger Jarlsgatan. Jag kände igen honom på den gröna halsduken.
Det enda hon tänker på.....Den jäveln. Hur har han mage att stå och hångla med någon annan i halsduken jag stickade till honom i julklapp?

I en annan del av staden är en skådespelerska på väg hem med ett nytt manus i sin väska och det borde vara en lycklig stund i hennes liv.Istället går hennes tankar till det första mötet med HONOM, mannen som hon inte skulle ha ett förhållande med men som hon ändå inte kan säga nej till när han ringer och vill träffas när har han en stund över för henne, hon "den andra kvinnan" den som hon sa till sig själva att hon aldrig skulle bli!




Det här är upptakten av skådespelerskan Suzanna Dilbers debutroman "Dubbelexponering" som jag har fått som recensions exemplar. Tanken var att jag skulle vara med i läsecirkeln på Boktipset hemsida men tyvärr missade jag det, fast jag har "chattat" direkt med författarinnan och ställt några frågor till henne.

Jag visst inte vad jag gav min in på när jag började läsa den här boken, först kände jag inte  någon samhörighet med de inblandade för jag har, peppar, peppar aldrig varit inblandad i någon otrohet. Men sättet och språket hon använder sig av fångade mig för att det berör en som människa och jag tycker om det nästan poetiska sättet hon skriver på.
Det som var lite klurigt och flera av de som var med i läsecirkeln på nätet missade det, nämligen att det är två olika par som man följer. Alltså skådespelerska är inte den först mannens älskarinna utan hon är "den andra kvinnan" i ett annat förhållande.
Därför frågade jag Suzanne om det är egna erfarenheter hon skriver om och så här svarade hon:
-"Nej, att jag har skrivit en bok om otrohet är inte för att jag själv har varit inblandad i något sådant, utan för att jag tycker att det är både intressant och sorgligt med saker människor gör i kärlekens namn, men som mest gör illa. Jag har, liksom du beskriver, vänner och bekanta som har berättat om sina egna upplevelser. Och jag har alltid haft lätt för att leva mig in i både situationer och känslor. Det var nog därför jag blev skådespelare till att börja med."

Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen så därför tar jag inte med alla frågor som jag ställde (men om ni har Facebook och har läst den kan vi chatta om det där). Min sista fråga var vad hon själv menar med sin titel på boken Dubbelexponering om det är två bilder som fotats så att det blir till en bild alltså en sanning i stället för två...!?
Här är hennes svar:
-"Så titeln - en dubbelexponering är ju två bilder lagda över varandra, där man ser dem bägge samtidigt. Jag tyckte att det var en väldigt talande titel eftersom det är precis det den här boken är för mig, två bilder samtidigt som ser annorlunda ut beroende på från vilket håll man tittar. Dessutom gillar jag att det är en lek med ord, att Ola och Robert ju "exponerar  sig" för två relationer samtidigt, spelar dubbelt."



Tycker du att du känner igen författarinnan Suzanna Dilber? Då beror det nog på att du såg den här spännande mini TV-serien "Häktet" som spelades in 2005 eller alla de filmer hon har biroller i som tex. Beck filmen "I stormens öga". Du kan läsa mer om henne HÄR på Wikipedias sida om henne.

torsdag 19 april 2012

Boken som räddar kalaset!


Har ni suttit där och tittat in i eran femårings ögon när hon eller han bara önskar sig en sak till sin födelsedag och det är ett sjörövar, cirkus eller ett sjöjungfrukalas och du har svarat; -Ja visst älskling, det ska vi till dig! Och i samma ögonblick som du ser deras glädje stråla ur ögonen, ja hela kroppen, så undrar du i ditt stilla sinne: Hur i hum, hum du ska klara det här, när ett vanligt kalas brukar vara dig övermäktigt?


Lugn, för då kan jag meddela dig att nu är alla grå hårstrån du skulle ha fått vid det här kalaset räddade för nu har den optimala kalasboken kommit med idéer och förslag på hur du ska klara av att ordna tema kalas till de små kalas marodörerna som man inte kan motstå som förälder.



Boken heter: ALLA BALLA KALAS, 200 kalastips för alla partysugna!


Av de kreativa kvinnorna: Ann Söderlund, Christina Breeze Le Guellaff och Isabelle McAllister.


De har även varit så snälla att de har gjort ett "nödkit" för alla som inte själva vill pyssla i ordning hemmet efter bokens alla idéer. Så de påhittiga författarinnorna har ordnat så att man kan köpa en låda fylld med det nödvändigaste för kalaset. Och det är på ICA.se som man kan köpa de här härliga sakerna.



 Men lyssna gärna på var min 20 åriga mellanson sa när jag frågade honom vilket tema han tyckte verkade roligast i boken för då sa han det som värmer ett modershjärta mest och det var att:
-"Det enda som egentligen behövs är ju att ni gör någonting, för det vi verkligen vill är ju träffa våra kompisar och ha kul!"


söndag 15 april 2012

Fototriss

v.15
Fyrkantig

Vad kan vara mer fyrkantigt än LEGO?

Det var så fyrkantigt jag tänkte när jag hörde att veckans tema hos Fototriss var just det, fyrkantigt. Men det kanske beror på att jag är halvdanska och kommer i från staden Vejle som ligger intill de berömda fyrkantiga plastbitarnas lekparadis, Legoland.

Jag är med i Coolstuffs tävling där man kan vinna presentkort i från bloggen






Mina bilder har några år på nacken för de tog jag sist vi var på besök hos släkten och vi besökte det nämnda stället. Och vill man få ut det mesta av sin inträdesbiljett så besöker man parken när det regnar eftersom alla attraktioner är gratis och när det är blött ute är det inte lika mycket folk i parken.
 Sagt och gjort, på med regnställen och ut i vätan och det kunde åkas hur mycket som helst!
...och som mellansonen sa

-"Bergodalbanan går mycket snabbare när det regnar och det är jätte KUUUL!!!"

torsdag 5 april 2012

Pockethexan hälsar alla välkomna ut på en flygtur

Vad är det som händer idag?
För vart man än vänder sig så ser man
 stora och små "gummor" med
sjaletter på huvudena och kvastar
i händerna och det kan bara betyda en sak!

(bok på eng. "Hex" av Ramona Wray)


...ATT ALLA VILL VARA POCKETHEXOR!

Det måste vi fira!!!



GLAD PÅSK
OCH
HA EN HÄRLIG LÄS HELG
MED MÅNGA GODA
POCKETAR!

...eller vad ni läser, skriv gärna och berätta.

måndag 2 april 2012

Gillar du nätter i Venedig?

Då är nog den här "Hexpocketen" något för dig!
Om du skyndar dig och skriver en rad hos Pillargontanten så kan du bli den lycklige att få vara med i bokringen "Pockethexorna på utflykt" och läsa Donna Leons bok "Natt i Venedig".

Eller har du redan läst den?
Vad tycker du om den och vad ger du den för betyg
i en 5-gradig skala från stort HI! till ett litet Hu!?



Så här skriver Pillargontanten Lotta om den här boken i min bokring:

-"Pockethäxa bok!

Här en lite recension av:

Donna Leon, Natt i Venedig

Trafficking, mord, och utredningsarbete, blanda det med lite italienska termer, familjeliv, och givetvis en svulstig italiensk kommisarie, så har du Natt i venedig, i ett nötskal....

En bra historia om än lite hoppig emellanåt. Jag har personligt, lite svårt för de italienska uttrycken, men man vänjer sig efter en stund....

Klart läsvärd, även om det finns bättre mordhistorier.

Vill du ta över den? Hör av dig!

http://pillargontanten.blogspot.se/2012/03/pockethaxa-bok.html

I ett mail får jag det sista beskedet om boken:

-"Det blir ett svagt HI!"

i betyg av Pillargontanten Lotta

söndag 1 april 2012

Gästrecensent hos Hexorna

Jag blir så glad när jag får mail i från vänner och andra Pockethexor, alltså de som tidigare har varit med i min bokring/klubb, som har läst böcker som har berört dem och så vill de att jag ska skriva om boken de har läst och det gör jag f. I det är fallet så är det en vän till familjen som har skickat ett mail till mig med en recension av en bok som har berört henne mycket och det är Julie Gregorys bok "Mamma sa att jag var sjuk".

barnmisshandel
Mailskriverskan är 22-åriga Erika som studerar till mellanstadielärare och har tidigare arbetat med barn som "dagisfröken" och simlärare. Det märks på valet av böcker att hennes intresset för barn är stort då hon gärna väljer böcker som handlar om barn som har det svårt eller som i det här fallet författarens självbiografi. Den handlar om hennes svåra barndom med en mor som hade syndromet Münchhausen by proxy och misshandlar henne genom att lura läkare att tro att dottern har sjukdomar som hon inte hade men som de behandlade henne för. Mamman svälter henne under långa perioder för att hon ska få ett trovärdigt utseende och varje liten skråma kunde leda till en operation eller lite huvudvärk skulle "botas" med överdoseringa av migränmedicin.

Och här kommer Erikas recension!                                                                                                                                                    
-"Hejsan hoppsan Pockethexan!


Du jag har läst en bok som heter "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory. Den är inte "pockethexorna" märkt men jag vill rekommendera den starkt då den är en verklighetstrogen skildring av vad som faktiskt sker runt om i världen innanför stängda dörrar.

Boken handlar om Julie vars mamma flera gånger i veckan tar henne till doktorn för diverse symptom och undersökningar. Flickan är uppväxt med detta och boken är högst intressant för de som jobbar med människor. Jag tyckte boken var givande och du känner ju mig och jag ser kopplingar till en närstående som jag förmodligen berättat för dig om tidigare. Detta mönster sker runt omkring dig och mig dagligen och är svåra att diagnostisera. Det är viktigt att det blir mer känt för allmänheten. Helt klart läsvärd och intressant.


Hälsningar Erika :) "



Har du läst en bok som har betytt mycket för dig som du vill dela med dig av?
Skriv då en recension av boken och skicka ett mail till: pockethexan@live.se
så hör jag av mig!