tisdag 31 december 2013

Årets sista rec. är en bok för golfare el.?!

Jag fick för ett tag sen en bok att recensera av Isabergs förlag och jag som är en sportnörd tänkte att den här är säkert något för mig. Glad i hågen började jag läsa Karl Häggbloms bok -"Hur man lägger fjärde putten död". Nu är det ju så att golf inte är en av de sporter jag har utövat eller följt med i så mycket att jag kan alla tekniska termer. Därför var jag tvungen att ge upp mitt läsande för jag kände inte att jag kunde ta till mig boken utan hängde upp mig på termerna. Därför blev jag väldigt glad när jag hörde att min golfande vän Rune gärna läste och recenserade boken för mig. Jag lämnade över boken till honom och började vänta på rec..... och nu har den kommit!


-"Hur man lägger fjärde putten död av Karl Häggblom

En bok för golfare?
Boken handlar om ett gäng golfare som gör diverse resor.
Man spelar golf på olika banor och intar en hel del alkohol samt berättar golfhistorier.
Golf och alkohol hör inte ihop – eller?
Var och en är fri att tycka det den vill men det skrivs mycket om drycker i den här boken.
Naturligtvis handlar det mesta om olika lägen på golfbana och hur man ska klara sig ur dem.
Inte alltid så lätt när ett gäng kompisar står runt och ibland psykar.
De historier som berättas är naturligtvis golfhistorier och flera har jag hört förut.
För att över huvud taget ha någon behållning av boken måste man antingen vara golfare eller också så intresserad av golf så man förstår alla ”golftermer”
Svaret på min inledande fråga är att boken är skriven för i första hand golfare.
Trots att jag spelar en del golf är boken inte så intressant att jag orkat läsa hela.

/Rune                                                                                                                                          Adlibris

Är du en golfare och vill läsa boken? Eller är du ändå sugen på att prova på den här boken?
Skicka då ett mail till pockethexan@live.se med ditt namn och adress till mig och så vidarebefordrar jag det till Rune och så kommer boken hem till dig!
___________________________________________________________________

Till er alla kära bloggvänner,
 önskar jag er ett gott slut och ett gott nytt år!

tisdag 24 december 2013

Sista minuten boktips till barnen

Vi börjar med lillasyster 1 år
 
 
En självklar pekbok i från Gilla böcker förlag är den "lätt-lästa" boken "Bananboken" av Alice Eklund. För när man är så liten är de enkla sakerna de bästa och en banan är en självklar favorit i deras värld.
PS; boken är testad och godkänd av den yngsta Pockethexan,Max 1,5 år.DS

 
Mellanbror 5 år
Han kommer att bli överlycklig över  Bertil Almquists bok om "Barna Hedenhös på vinterresa genom Sverige" från Bonnier Carlsen.
 För då kan han drömma sig bort att han är med i årets julkalender som bygger på böckerna om familjen Hedenhös.


Storasyster 15 år
"Nyckeln" av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg är den tredjedelen av serien om tonårshexorna i Engelsforstrilogin.


Till sist vill jag önska alla en riktigt god jul!!!!
                                  j


 

onsdag 18 december 2013

Boktips till de små från Bokmässan

Det bästa med Bokmässan i Göteborg är alla recensions exemplaren vi bloggare får. I år var en av mina favorit förlag det danska förlaget Karrusel. För de två tjejerna som stod i montern var så glada och trevliga, plus att de uppskattade min danska som tyvärr är lite ringrostig.

De tyckte att det var så kul med en som ville skriva om dem på sin blogg att de plockade ihop en hel kasse med roliga barnböcker. Det här förlaget är främst inriktade på pysselböcker och vad passar bättre till jul än pyssel?

För tänk er att baka en Barbieprinsesstårta, måla en Mandalasteckning som man gjord på 1800-talet eller spela ett bilspel.





För att inte tala om alla de klistermärken som finns i böckerna.

Vi vill väl alla blanda triceratops med den nya prinsessklänningen,  och dekorera dem med lite rosetter, små hundvalpar och hörlurar?




 
 




Eller har ni en liten släkting som drömmer om att få bli nästa junior Masterchef?


Då har de flera olika kokböcker för de små, som t.ex. "Min egen kokbok" där man kan göra de här musiga fyllda paprikorna, bland mycket annat gott.........  


Lycka till med julklappsinköpen, hoppas att ni fick några bra tips i från mina rec. ex. som jag självklart ger ett stort "HI!" i betyg. Om ni vill veta mer om böckerna gå då in på deras hemsida HÄR där du även kan få finare bilder än mina mobilfoton.

tisdag 3 december 2013

En Pockethexa hos Bukowskis

Självklart var jag med min Oumberlige make i helgen för att se på Klassiska visningen på Bukowskis. Och precis som tidigare år hittar man alltid något som man faller för och bara måste ha...eller rättare sagt skulle vilja ha om man hade outtömligt med tillgångar. För det fanns både smycken i 100 000kr klassen och konst med en nolla till på slutet som gärna hade fått följa med hem.

Men så plötsligt ser man något som tilltalar en på ett annat plan, jag hittar en medsyster eller likasinnad fast varför inte kalla det för en Pockethexa från slutet av 1700-talet. Hon är gjord i Frankrike under empirstilen och redan då visste man värdet av att få läsa en god bok. För visst ser hon väl fridfull ut där hon sitter vid sitt bord med sin bok och precis som undertecknad har hon en hög med böcker vid sina fötter som också väntar på att få bli lästa.
 
Där försvinner väl likheterna för jag tror nog inte att hennes böcker kommer ifrån årets bokmässa eller det där med att sitta vid ett  bord och läsa det fungerar tyvärr inte för mig utan jag måste ligga i mitt soffhörn nedbäddad bland täcken och kuddar för att min rygg/bäcken inte klarar att av trycket att sitta.

Om du vill lägga ett bud på det här franska bordsuret är auktionen nu på onsdag den 4 dec. så det är bara att logga in HÄR och även se hur fin hon är när hon inte är fotad med en mobilkamera utan av en proffsfotograf. Utropet ligger på 10 000 - 12 000 kr, lycka till!

Ett passande boktips till denna skönhet är författaren Ingrid Kampås bok "Drottningkronan" ur serien "Släkten". För förlaget Historiska media har bett olika författare att skriva om en del av historien sett ur kvinnornas ögon. Nu har man kommit till den 5-e fristående delen som utspelar sig i det svenska 1100-talet. Den levnadsglada och pigga föräldralösa Ester
som snart är giftasvuxen men hon har redan tänkt ut hur hennes liv ska se ut, för hon vill nämligen själv ha en stor familj med många barn och en maken som kan försörja henne och de små.
Fast de planerna har inte hennes kära morbror hos vilken hon har vuxit upp hos. Han ser hellre att den kloka och läskunniga systerdottern går i kloster och blir nunna. Nu händer flera oväntade saker som gör att det inte blir som någon av dem tänkt...

Jag kan varmt rekommendera "Drottningkronan" för det är en fängslande historisk roman med flera oväntade vändningar. Den får ett litet Hi! av mig för det enda negativa är att jag inte har läst de fyra tidigare böckerna. Fast det ska jag råda bot på och lägga in dem på min önskelista till jul.