lördag 22 februari 2014

De senaste recensions exen

 
De senaste recensions exemplaren har kommit i från
 
Den första boken som damp ned på hallgolvet var "Valentina" av Eive Blake. Enligt förlaget är det är en kvinnlig variant av "50 shades of grey".         Vad säger ni, låter det inte lockande så säg, eller...?! Jag återkommer när den är läst, kan bara hoppas att den är läsvärd och att den inte är som handlingen i en dålig porrfilm. Alltså lika med noll! Har du läst Valentina? Vad tycker du om henne, ska jag ha några förhoppningar?

Det bästa jag visste när det var dags för sommarlovet var att få gå in på biblioteket och ladda upp med långtidslånen så att jag hade böcker så att det räckte under hela lovet. Bara tanken på att jag skulle vara ledig så många och långa dagar gjorde att jag lånade fler böcker än jag hann läsa. Jag ville helt enkelt vara helt säker på att det skulle finnas något alla de dagar jag var ledig. Det innebar också att jag tog med mig i stort sett allt som fanns på ungdomshyllorna utan att se efter vad det egentligen var som jag fick med mig hem. Det var så det gick till den sommaren jag blev ett fan av boken "Myteriet på Bounty" och slukade allt jag hittade om den händelsen. Därför blev jag så nostalgisk nu när jag såg att John Boyne också har skrivit en bok om händelsen och nu längtar jag tillbaks till mitt sommarlov som 10-åring då jag var myterifantast. 

"Alkemisten" av Paulo Coelho fångade mitt intresse när jag fick ett mail som berättade att boken är en av "tidernas mest sålda bok". Sen han skrev den 1988 har han sålt över 40 miljoner exemplar i 160 länder och har blivit översatt till 73 språk. Förklaringen till bokens framgång sägs vara att han " i grunden förändra läsarens inställning till livet."  

Paulo Coelho
 
CDON

måndag 10 februari 2014

Har du sett de har pocketarna?

I tisdags var jag och min Oumberlige make till Arlanda och for att vinka av dottern som flög till Sydney, Australien med mellanlandning i London och Dubai. Hon är 20 år och det är hennes första egna resa som hon har arbetat ihop till själv. Där nere i Sydney väntar hennes barndomsvän som var hennes bästis på dagis och de har hållit kontakten sen dess.

Vad gör man om man är en Pockethexa och är på Arlanda? Jo självklart lägger man ut några hexpocketar för folk att hitta så att de kan vara med i min bokring "Pockethexorna på utflykt".

Första boken var den enda boken på engelska jag hade så den lade jag självklart vid British Airways incheckningsdisk i terminal 2. Det var Michael Byrnes pocket "The genesis plague" som hamnade på deras disk.
Har du hittat den?


Efter det hade vi 2 timmar tillsammans innan det var dags att säga adjö till vår älskade dotter.  De tiden tillbringade vi i terminalens café med att dricka te, caffelatte, cola och äta baguetter med salami och brieost, äppelpaj och blåbärsmuffins. Ingen LCHF kost där inte...men det e hon värld vår lilla sötnos!

Vid cafét lade jag ut bok nr. 2 som blev  Joy Fieldings bok "Djupt vatten", en perfekt bok för någon som ska på en solsemester eller ut och segla på det blå. Bara man har nerver av stål...är det du som har det?


Den 3-e och sista boken för den här gången tog min dotter med sig innanför incheckningen där maken och jag inte fick komma med, där la hon den. Kanske en som ska till USA på en shoppingtour hade turen att hitta Paul Austers trilogi "The New York trilogy" fast den är på svenska.
Hur är det är det du som har fått den?

Ni som har hittat de här hexpocketarna skriv en rad så att jag vet att de har fått bra hem.

Eller ni som har läst de här böckerna vad tycker ni, är de något att ha eller ger de ingen kick att läsa dem?