måndag 25 augusti 2014

Den senaste lev. av rec. ex.



Visst blir man väl lycklig när man får sådan här paket att hämta ut? En låda fylld med recensions exemplar i från Hoi förlag. De ska nämligen ha ett bokevent i början av september och det är de här författarna som ska presenteras på eventet. Alla fem författare är helt nya för mig och det ska bli jättekul att få höra dem berätta om sina böcker och vad varför de skrev dem. Självklart kommer jag att skriva och berätta om vad som sägs på eventet här på min blogg, med tillhörande bilder!
________________________________________________________________________________

Närmare presentation av böckerna....

HOI_GRANBOM_MORSARVET
Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Med sig i bagaget har hon ett trasigt förhållande och skulden över att i tjänsten ha skjutit ihjäl en människa.
När två kroppar hittas skändade i skogarna runt byn verkar spåren först inte leda någonstans. Mördaren finns inte i några register och dessutom verkar mer än en person vara inblandade.
Kyrkoherden i byn erbjuder sig att hjälpa till. Känslorna mellan honom och Mildred och växer och hon börjar åter tro på kärleken, trots hans uppenbara problem att handskas med sin hårda uppväxt. Kan han hjälpa henne lösa fallet?
Efter hand skönjer Mildred ett mönster. Gärningsmannen är besatt av synd och rening. Och han är inte färdig än …


LR_FreudlandNågon har stulit Freuds minnen. Plågad av mörka tankar lever han en bräcklig huset attackeras av krigaren Jung inser Freud att det finns fler som han själv därute. Det ryktas om en utopisk stad, befolkad av tusenden. Men vem är hans verkliga fiende? Var finns nyckeln som låser upp Freudlands gåta?
I Mattias Leivingers debutroman drabbar några av psykologins hjältar samman i en blixtrande slutuppgörelse. Vem bemästrar livskraften och den sanna vägen till fulländning? Freudland är en driven äventyrsberättelse och en våldsam satir över maktens galenskap. En surrealistisk saga om rastlöshet och längtan.




ILV5Veera, Miriam och Erika ser fram emot att fira midsommar i välbehövligt lugn och ro. Miriam och Erika på Öland och Veera i Kallhäll. På väg till Öland tar Miriam och Erika en omväg förbi Miriams bror i Ystad där de blir ombedda att hjälpa en kvinna som säger sig vara hotad av sin man. Efter att ha tagit sig an uppgiften ser de inget annat råd än att ta kvinnan med sig på resan. Samtidigt smider de planer på att tillsammans med Veera använda sina kunskaper i ämnet och starta ett konsultföretag. Det finns ju så många svinpälsar världen över, minst en bakom varje hörn. Istället för lugn och ro hamnar de mitt i ett tumult av ytterligare en utsatt kvinna, två synnerligen otäcka torpeder och ett synnerligen opraktiskt lik. I likets vänkrets är en halsbrytande historia om utsatta, hjältemodiga kvinnor som med hjälp av list, fantasi, skådespelartalanger, ett vedträ och diverse omvägar försöker få svinpälsar världen över att uppföra sig.


MUN_coverMichel Issa drömde om att bli munk. Nästan tio år av hans liv lades på den drömmen, men efter avslutad utbildning insåg han att det inte var det han var ämnad att göra med sitt liv. Michel söker hundratals jobb, men när han till och med får nobben av en stor snabbmatskedja är han redo att ge upp. Istället börjar han en ny resa. Idag är Michel 27 år gammal och redan en stjärna på entreprenörshimlen. För Michel handlar entreprenörskap om att föra människor närmare varandra, om att skapa en större gemenskap i samhället och att göra skillnad i människors liv. Munken som blev multientreprenör är en livsstilsbok om entreprenörskap, värderingar och förändring. Det är också en fascinerande berättelse om Michels resa och tänkt som en inspiration för andra när villrådighet, hopplöshet eller känslor av maktlöshet tagit överhanden.

OAS_Cover
Oscar lever i en stad som råkar vara Halmstad men lika gärna hade kunnat vara vilken som helst. Tillfälliga kickar i form av sex och droger bedövar honom. Han har inga problem. Allt är dandy, Oscar är dandy. Han känner ingenting. Vart han är på väg vet han inte, han vet bara att han inte någonsin kan gå tillbaka. Till det som hände, till hon som hände. Dit får ingen gå. Oavsett vad.





___________________________________________________________

Nu till den stora frågan? Vilken bok ska jag läsa först? Ta dem i bokstavsordning? Den som ligger överst? Den minsta boken? Den tjockaste boken? Den som "talar" till mig? Eller helt enkelt helt slumpmässigt ta en av dem och bara börja läsa?

Kan du rekommendera en av dem för mig?....och till slut, kommer du också att vara på det här eventet? Ses!?

tisdag 19 augusti 2014

Böcker och glasfusing

 
En söndag i mars tillbringade jag i ett galleri i Gamla stan tillsammans med två bloggväninnor och två mödrar. Det är bloggaren Anni som leder glasfusingkursen i samma utställningslokal som hennes vackra alster är utställda. De gör att man både vill ha hennes konstverk , fast det även ger lite hämningar över om jag ska kunna göra något i närheten av hennes skönheter.
Mina före ugnen






och sedan






            efter ugnen.
 
 


Sedan är det Eva som kallar sig för Razzy när hon bloggar eller WOW-ar plus hennes mamma. Den fjärde och sista deltagaren förutom mig är "Gammelhexan" el. min mor om man ska vara noggrann.


Bara att få vara i en sådan historisk och vacker miljö som Gamla stan, det gör att man känner sig extra kreativ när det var dags att hugga in på glasbitarna som skulle bli mina konstverk. För dig som undrar hur glasfusing fungerar kan klicka HÄR så kommer du till en informativ länk i ämnet.


Men jag kan ju inte var Pockethexan om jag inte passar på att sprida min böcker eller "hexpocketar" som jag kallar dem. Den här gången delade jag ut de här böckerna till Anni o Eva.


De får bl.a. Tomas Eriksons första bok "Bländverk" och  Christin Ljungvist "Fågelbarn".


Razzy fick Russ Harris "Lyckofällan" som Hexpocket och Annis recension av Kristina Ohlssons "Askungar" har jag redan lagt ut HÄR på bloggen.


Varför allt har blivit så försenat i år beror på mitt smärtskov som varade under fyra månader och tog slut först i juli.

Till slut hamnade våra fusade glasbitar i de hängen clips som vi behövde för att kunna göra våra smycken.

Och ni ser väl hur stolt Gammelhexan/min mor blev över sina vackra smycken hon nu har på sig.



 

torsdag 7 augusti 2014

Tack för alla minnen, en fantastisk bok





Så skriver i alla fall Pockethexan Malin S i sitt mail till mig där hon tackar för boken hon fick av mig att recensera. "Tack för alla minnen" är skriven av Cecilia Ahern och ges ut av Bazar förlag HÄR kan du läsa mer om dem!
Samt att du kan läsa hela recensionen som hon skrev.
Vad tycker du om boken har du läst den eller blev du sugen på att läsa? Du får mer än gärna skicka ett mail till mig på pockethexan@live.se och skriva en rec. och tala om vad du tycker om den eller om du vill ha en egen bok att läsa o rec. så får du en annan bok hem till dig att läs i  min bokring "Pockethexorna på utflykt".

Visst blir man väl lycklig när man får ett sådant här mail, det blev i alla fall jag!

-Hej Pockethexan!
Tack för att du fick mig att läsa "Tack för alla minnen".  En fantastisk bok!
Recension o bilder kommer separat.
Kram Malin



 
 
Jag har precis njutit mig igenom"Tack för alla minnen" utav Cecilia Ahern.

Boken är uppbyggd i två parallella händelseförlopp.  Dels får man följa
33-åriga Joyce vars tillvaro drastiskt förrändras då hon förlorar sitt ofödda barn via ett fall och i samma veva lämnar sin man och flyttar "hem" till sin 75-åriga far. En egensinnig man med inrutade vardagsrutiner men hjärtat på rätt ställe. En underbar gubbe i mina ögon Leende ansikte med leende ögon


Som läsare får man även följa
40-åriga Justin som har flyttat efter sin exfru o deras dotter från Usa till Dublin. Där gästföreläser han som konsthistoriker på ett universitet och lever ett ungkarlsliv men hittar inte riktigt meningen med livet. Av en slump och förhoppning om lite romans går han med på att lämna blod då han blivit intresserad av sjuksköterskan. Trots sin spruträdsla blir han så blodgivare.

Berättelserna vävs så småningom in i varandra och ödets spunna trådar nästlar sig in. En blick och allt vänds upp och ner för de båda. Joyce börjar se kärleksfulla familjebilder inom sig som känns så verkliga, utan förklaring kan hon tala olika flytande språk och hon kan helt plötsligt det mesta inom konsthistoria. Finns det något samband med att hon tog emot blod under sitt missfall och vem är den person vars blod rinner inom henne numera?

Cecilia använder sig av en vackert formulerat meningsuppbyggnad där handling beskrivs med både samtal, berättelser och huvudpersonernas tankar. Många rader blev nedskrivna i min "positivt tänkande"-bok då de talade till mig. Budskapet om hur sammanflätade glädje och sorg är återkommer hon ofta till. Här några rader från Joyce tankar:
"... Hur jag, under mina mörkaste stunder, när jag var som allra räddast, blev som allra modigast. När man känner sig som svagast visar man störst styrka; när man är så långt nere man kan komma lyfts man plötsligt högre än man någonsin varit. Allt gränsar, dessa motsatser, och så snabbt kan allt förrändras"

Vackert! Och det är en genomgående känsla jag har när jag läser denna feel-good-roman. Vacker, mysig, stämningsfull och romantisk trots eländets påhälsningar. Rekommenderar varmt denna bok och av mig får den fyra Hi!
Malin Samson