fredag 31 juli 2015

Rec. av En enda natt

Efter jag var på Simona Ahrnstedts bokreleasefest i maj var jag övertygad om att jag skulle börja läsa hennes första bok i hennes nya romance serie "En enda natt". Det är en nutida romance istället för hennes tidigare böcker som var historiska.
Det är nämligen så att jag har en bokälskande svärdotter som tidigare läst Simonas böcker och i början av juni och hennes resa till Sydafrika på en veterinärträff med deltagare från hela världen ville hon ha något lättläst med sig på resen. Som vanligt sa jag att hon fick välja fritt i från mina bokhyllor och hon kom glatt tillbaks med Simonas bok i högsta hugg och självklart fick hon läsa den. Nu har hon även recenserat den:


-"En enda natt" är den först boken i hennes nutidaserie och den handlar om Natalia De la Grip finansvärldens nya stora supertalang och född i en överklassfamilj med mycket pengar. Det förväntas av henne att hon ska vara intresserad av mode och inredning för att följa kvinnornas klassiska intressen men hon väljer att följa männens istället. För hon är hårt arbetande och envis i sin kamp att visa sin far att hon är minst lika bra som männen i att leda familjens företag. Hennes mål är att få en plats i företages styrelse och att det är hennes pappa som ska utse henne eller i alla fall se henne att hon är bra.
Men som alltid när det är en romance så måste det finnas med kärlek och sex så är det även i den här boken. Den här gången är det finansvärldens bad boy David Hammar som hamnar i centrum för Natalias kärleksförklaring fast hon egentligen inte ska tycka om honom så gör hon det ändå. De träffas en enda natt och hon tror att det ska vara den enda och sista gången de gör det. Men kommer det att bli så?
 
Tyvärr är jag lite besviken på boken för fast den är som Simonas andra böcker läsvärda men så är den ändå lite enformig då det bara handlar om finansvärlden och det de gör. I de tidigare böckerna som var historiska så var det en mycket mer blandad handling och det gjorde dem roligare att läsa.
Jag ger Simona Ahrnsteds "En enda natt" ett "Hm!?" i betyg vilket motsvarar en 3-a och det gör jag för jag tycker ändå om grundhistorien och är förtjust i formatet fast jag bara läst hennes böcker än så länge.
Pockethexan Jessica."

tisdag 28 juli 2015

Mörk ängel o Blod & stjärnstoft


Nu har jag även fått två sommarpocketar i från genren "Unga vuxna". 
Det är Lanini Taylors populära böcker om Önskemånglarens dotter "Mörk ängel"  och "Blod & stjärnstoft" i från Bazar förlag. Nu har jag en svärdotter som älskar fantasyböcker och hon vill gärna läsa och recensera Laini Taylors böcker. Har du läst böckerna och i så fall rekommenderar du mig att läsa dem också?

Mörk ängel

-"Över hela världen syns plötsligt inbrända handavtryck på dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar.

I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld.

Möt Karou. Hon fyller sina skissböcker med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska "ärenden". Hon talar många olika språk - och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret.

När en av de främmande - den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare - spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistoria som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karou att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?"



Blod & stjärnstoft

-"Det var en gång en ängel och en demon som förälskade sig i varandra. De började drömma om en värld utan blod och krig. Det här är inte en sådan värld. 

Laini Taylor är tillbaka med den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel, första boken i trilogin om Karou.

Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit de svar hon sökt. Nu vet hon vem hon är, och vad hon är. Men med den kunskapen framkommer också en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han svek henne och det måste en hel värld betala för. 

I den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel måste Karou bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämna sitt folk. Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val för Blod och stjärnstoft berättelsen om Karou och Akiva vidare. De befinner sig på var sin sida i ett urgammalt krig som nu vaknar till liv igen, och Karou samlar en monsterhär i ett land bestående av blod och stjärnstoft."

lördag 11 juli 2015

Sommarpocket i från Hoi förlag


Nu har jag fått den sista leveransen av mina sommarpocketar som jag ska hinna med att både läsa och recensera. Det är pocketarna i från Hois förlag som jag nu ska sätta tänderna i.

Det är fyra pocketar som jag har fått och tre av dem är helt nya författare för mig den fjärde är Lars Rambes och han fast jag har träffat honom vid flera tillfällen har jag tyvärr inte hunnit läsa hans böcker. Nu ska det bli ändring på det för jag tänker börja med hans bok!




Mats Ahlstedt "Ondskans spår"

                                        Daniel Akenine "11 gram sanning"

 
Dennis Karlsson "Mareld"



                                              Lars Rambe "Skuggans spel"









tisdag 7 juli 2015

Mikaela Bley en ny bekantskap

Nu har jag läst ut en bok med en för mig helt ny författare och det blev en trevlig bekantskap. Boken och författaren det rör sig om är "Lycke" av Mikaela Bley. Det var nämligen så att jag var egentligen intresserad av att få läsa en annan bok på Lind&co förlag när jag stötte på den här boken och bad att få den också som ett recensions exemplar. Det gick hur bra som helst och det är jag glad för idag eftersom jag är inne i en svensk deckare period och då får de gärna vara lättlästa som den här är.

 
Tyvärr är det inte något glatt ämnen som boken handlar om ett försvunnet barn men det som gör det bra är att det är spännande bok där det händer något hela tiden och att det känns trovärdigt utan att gå till överdrift med hemskheter.
 
-"Döden, döden, döden..." är mantrat kriminalreportern på TV4 Nyheterna Ellen Tamm säger till sig själv för att det inte ska ske. Hon ska att nämligen följa upp fallet med en försvunnen 8-årig flicka som har anmälts försvunnen utanför Kungliga tennishallen i Stockholm. När Ellen kommer dit i regnet och mörkret har inte polisen kommit igång med sökandet utan håller fortfarande på att förhöra föräldrarna. Ellen blir personligt engagerad i sökandet efter Lycke då hon själv känner igen sin tvillingsysters försvinnande i det här fallet. När Polisen inte har tillräckligt med personal att sätta in är det hon som kontaktar hjälporganisationen "Missing people" så att de kan hjälpa till att söka av närområdet.
När Ellen försöker intervjua alla i Lyckes närhet leder det till att hon blir mer och mer indragen i fallet då hon själv blir utsatt för hot och förföljelser. Vad har hennes liv med en olycklig 8-årig flickas liv att göra?



Jag ger Mikaela Bleys debutbok "Lycke" ett litet "Hi!" i betyg och jag kan rekommendera den om du vill ha en lättläst spänningsroman nu till sommaren.