tisdag 30 juni 2009

Inger Frimanssons "Ligga som ett O"


Hur gör ni när ni ska välja vilken bok ni vill läsa?
  • Tar ni den som kritikerna säger att den här SKA man läsa?
  • eller den som ser snyggast ut på omslaget?
  • eller kanske den som ni har fått en av någon som säger;
    -"Du bara måste läsa den här!"?
  • eller har ni era favoritförfattare som ni läser allt av?
  • eller går ni runt i butiken/biblioteket och läser på baksidan av böckerna tills ni fastnar ni för någon?
Så gör inte jag, alltså läser på baksidan av böckerna, för jag tycker att får man reda på så mycket att det förstör handlingen i boken.

Men då kan det hända det som nu hände när jag skulle läsa den här super spännande DECKAREN "Ligga som ett O" av den kända deckarförfattarinnan Inger Frimansson att det inte alls är någon deckare, utan är en självbiografi!
Jag hade sparat den här pocketen tills jag var riktigt sugen på att läsa en svensk deckare, så nu när solen har värmt så härligt den här veckan har jag legat i min kära solstol och läst hennes bok.
Det tog mer än halva boken om den grubblande flickan som växer upp i Jönköping på 1950-talet och som är livrädd för att "Döden Långrock" skulle se till att "varje familj får sin beskärda del" innan jag började förstå att det här var nog inte någon deckare utan en underbar berättelse om livet och om att växa upp under en tid som jag själv inte har varit med om. Men hon skriver så levande att det inte alls är svårt att för stå hur livet som tonåring var innan det fanns TV o datorer. När man nu själv har en 15-åring så är det ännu mer påtagligt med alla kriser som "den rätte" ställer till och man minns själv sin tonårstid även om den nu var på 1980-talet så är det ändå mycket som är likt det som det är i Inger Frimanssons "Ligga som ett O"...

onsdag 24 juni 2009

tisdag 23 juni 2009

Ny design i Hexans smak!

Vad säger ni, är inte det här drömbordet/hyllan, perfekt för alla Pockethexor och våra små pocketar?
Tack Josefin Hellström Olsson för att du har designat "Pile of books"!
Hon är en av examens eleverna från Beckmans Designhögskola gå gärna in på hemsidan och titta på de saker hon och andra elever har designat.
Om man nu har 5 995 kr över och vill köpa detta härliga sängbord av märket Lexus så kan man göra det på PID.se .

lördag 20 juni 2009

God fortsättning...

...på midsommarhelgen!

Hoppas att alla har fått njuta av en festfylld afton och att resten av helgen blir lyckad, men om det nu börjar kännas jobbigt med alla "små grodor" och man har ätit nog med matjesill och tycker att nu får det räcka med snappsvisor så kanske det vore skönt att få slappna av i en hängmatta med en god pocket.

Vad kan då Pockethexan föreslå så här på Midsommardagens afton?

Ja vad sägs om den som jag själv läser, Linda Olssons "nu vill jag sjunga dig milda sånger".

Bara omslaget gör att man vill läsa den så här i midsommartid och att den sen är så finstämd och utspelar sig i en stuga på landet gör det inte sämre.

Den äldre kvinnan Astrid har dragit sig tillbaks för att vara själv i sin stuga och försöka skriva på sin bok, men fast hon inte vill det så dras hon ändå in i livet kring stugan.

Ett litet urdrag ur boken:

-"När dörren öppnades och hon stod ansikte mot ansikte med den unga kvinnan insåg hon att livet obönhörligt hade återvänt. Hon brydde sig."

Ni som har möjlighet kan väl också läsa vidare i boken med mig så får vi kommentera den tillsammans här på bloggen eller är det dags för att gå å bada?


Hur ni än gör ha en fortsatt trevlig Midsommar!

Kramis från Pockethexan!

onsdag 17 juni 2009

söndag 14 juni 2009

Gör ett undantag och presenterar en nyutgiven bok!

Gör ett litet undantag idag och presenterar en nyutgiven bok. Den finns inte i pocketutgåva ännu, men är ändå lätt att ligga och läsa och platsar självklart har på Pockethexans blogg! Självklart så berör den för mig ett "känsligt" ämne, campingplatser och husvagnsliv. Sedan något år också nybliven husbilsägare!
"Josefin Olevik: ”Campingland. En berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik
På klassresa i husvagn. Göran Greider följer med Josefin Oleviks husbil tillbaka till campinglandet. Meningen med livet finns på tröskeln till förtältet."
Artikel i Dagen Nyheter läser du i sin helthet på:
http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/recension-josefin-olevik-campingland-1.886646
Vid datorn som vanligt denna regniga Söndag Hexan själv!
PS: Bilden har jag "lånat" ifrån författarinnans hemsida!
http://www.olevik.se/

onsdag 10 juni 2009

söndag 7 juni 2009

Bokhora?

Vem har egentligen Sveriges finaste och trevligaste blogg? Självklart så har Pockethexan det, visst det är min "Lilla Fru" som driver den och jag är alltså jävig på alla sett. Fast egentligen så borde det inte kallas "jäv" inom äktenskapet för det är ju där som vi många gånger är hårdast emot varandra, eller!
Pockethexan tycker jag låter "lite gulligt" dessutom, Hexan är ju symbolen för den Kloka Kvinnan som står för kontroll och makt, självklart min Fru i hög person!
Men vad hittar jag idag på morgonen när jag sitter och "bloggar runt"! Ett gäng kvinnor som kallar sig för Bokhororna , http://www.bokhora.se/blog/alla-bokhoror/ låter det trevligt eller är det jag som är fördomsfull? Okej, Bokhora är ett registrerat varumärkesnamn så dessa kvinnor har självklart vett att ta betalt, men stålar korrumperar som alla vet så självklart så föredrar jag "Lilla Fruns" alldeles gratis och reklamfria blogg! Nu ska jag ge mig ut i bloggvärlden för att höra mig för om vad "mina vänner" tycker om de olika namnen och vad de känner och vad de tycker de olika orden symboliserar? Hon är söt hon min "Lilla Hexa" låter väl betydligt trevligare än om jag sagt. "-Hon är söt hon, min "Lilla Bokhora"!
Lilla Frun är ju som sagt inte helt frisk så jag hjälper henne ibland och skriver lite som "gästskribent" på hennes blogg! Vid datorn Peter Olofsson som du annars hittar på den helt meningslösa bloggen www.oumberligating.blogspot.com
PS: Glöm inte att läsa inlägget nedan, en helt fantastisk idé som nu gett resultat, vill du delta i fortsättningen av projektet så skriv en rad till jernsaxen@live.se så får du också en gratis pocketbok att läsa och sedan sprida ut i "världen" kanske under semestern!

lördag 6 juni 2009

Hjärtekrossaren har redan fått en ny läsare, läs nya recensionen här!

Tidigare i veckan skrev jag om Julia Garwoods bok "Hjärtekrossaren" som är en av "Pockethexorna på utflykt"-s böcker, alltså den här bloggens bokklubb. Jag lägger ut mina pocketar märkta med "Hexmärken" på olika ställen, ger dem till vänner eller skickar dem till läsare runt i Sverige som har beställt en "Pockethexorna på utflykt"-pocket" så att de också kan kalla sig för en sann "Pockethexa".
"Whynja" i Linköping var en av er som beställde en pocket att recensera (se inlägg från 2/6) och efteråt så la hon den i Linköpings Hälsouniversitets biblioteket och där hittade Vaileth den.

Här kommer nu hennes recension och hennes berättelse om hur det gick till när hon blev en "Pockethexa":
-"Jag hittade boken på ett bokbord på biblioteket på Hälsouniversitetet i Linköping. Man skriver endast en handskriven lapp då man lånar, då pocketböckerna endast är pliktexemplar från förlagen. Och den underbara personalen tycker att vi studenter kan läsa annat än bara facklitteratur, så de ordnade ett lånesystem för pocketböcker. När jag kom hem och läste boken insåg jag att den inte var stämplad med bibliotekets stämpel och två märkliga lappar fanns där på och i boken. Jag pratade med en bibliotikarie som blev så förvånad över boken och sedan kollade jag webadressen...:) Gissa om vi fick oss ett gott skratt hon och jag!

Kul idé, ett bra initiativ.

Nu till recensionen av Julia Garwoods "Hjärtekrossaren":
Boken var mycket spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Man kommer människorna nära och de beskrivs på ett komiskt sätt och den lilla stadens mentalitet fångas väl. Intressant är syskonens olika vägar i livet efter föräldrarnas död och omsorgen som brodern har om sin syster. På några få ställen kan dialogen halta en aning, men boken räddas av den intensiva handlingen, och växlingen i miljön och av de olika personer som finns med. Vissa scener är riktigt obehagliga, men det gör också att man förstår agentens tankar bättre. De sista sidorna handlar om ett möte mellan de älskande igen och det får boken att tappa fart och stilen bryts, men det funkar hyggligt. Kärleken är en komplicerad historia för de flesta av oss och man kan ha medkänsla med huvudpersonerna som svikits och nu vågar satsa igen. En lite hårdkokt thriller med kvinnlig touch!"

Till alla som vill läsa den här pocketen och är i närheten av Linköping så är det bara att hämta den HÄR -"på ett bord vid en soffgrupp där det ligger gratisbiljetter till klubbar och andra evenemang för studenter" i Hälsouniversitetets bibliotek.

Tack alla "Pockethexor" för att ni e me o gör den här bloggen möjlig och så får ni ha en trevlig blåguldag idag och heja fram både kung o landslag! För jag tillhör den här kluva sorten som firade både igår o idag och hur det än går i matchen på Råsunda ikväll så e ja en vinnare, fördelen med att vara halvdansk! Kramis till ALLA från Hexan själv!

onsdag 3 juni 2009

tisdag 2 juni 2009

___Pockethexorna på utflykt___


Det har kommit ett mail ifrån "whynja" och hon har recenserat Julia Garwoods "Hjärtekrossaren". Hon är en av dem som har beställt en av Pockethexornas utflyktspocketar så här kommer nu hennes ord om vad hon tyckte om boken:

-"Hej! Jag har nu läst klart boken jag fick. Här kommer en kort recension:
Det börjar så bra. Riktigt spännande, till och med. En man, med ett antal mord på sin meritlista, bekänner i en bikt att hans nästa offer är prästens syster. Prästens kompis som jobbar för FBI blir inkopplad och för att locka fram mördaren ska systern och agenten låtsas att de är ett par. Jakten på mördaren är igång, men sedan går det bara utför. Historien som från början har riktigt bra potential, urartar i något som närmast kan likna en dålig, förutsägbar Harlequin-roman när FBI-agenten och den han skyddar givetvis blir kära i varandra. Dåliga repliker, och förutsägbar handling. Och så lite spänning på slutet. Nej, det här var riktigt dåligt, och inte något som jag ens skulle ta med för att läsa en solig dag på stranden. Förhoppningsvis kommer nästa läsare att finna boken bättre.
Här finns boken nu:
http://www.bibl.liu.se/biblioteken//hub/adress.asp
Hälsningar whynja"
För er som har lust och möjlighet att läsa den så ligger den
HÄR
på Linköpings Hälsouniversitets bibliotek.
Ha en riktigt trevlig läsning och så hoppas jag på många nya läsare och kanske att "Pockethexornas" pocketar kommer långt ut i världen på sin utflykt!
Kramis till alla! från Hexan själv