torsdag 21 december 2017

Lucka 21

Lucka 21

Nu har en släkting till mig fått diagnosen ADHD fast hen är i 20-års åldern. Det tog lång tid att få den rätta diagnosen då läkarna och specialist sjuksköterskorna trodde att det var en annan diagnos från början då den redan fanns i vår släkt. Tyvärr har den personen inte fått hjälp under sin skoltid och det gjorde att hen inte kunde få det betyg som hen borde haft rätt till.

Det har säkert även avspeglat sig i hens idrottsliv där hen också hade svårt att koncentrera sig på en sak vilket man kan läsa om i boken "Adde ADHD" där huvudpersonen Adde har ADHD men vill ändå göra en karriär inom tennis. Jag kan varmt rekommendera flera att läsa den här boken även till er som inte har någon med ADHD omkring er för det här är både en informativ bok i ämnet. Men framför allt så är boken skriven på ett lättsamt och humoristiskt sätt och det känns extra bra när en i ens närhet har fått diagnosen och man tror att allt måste vara svart och mörkt när man faktiskt ska kunna le åt det här också.

Dagens andra bok är också en bok i tiden för oss som har barn i övre tonåren och 20-års åldern alla dessa dokusåpor som inte är verkliga livet utan ungdomar som tror att de måst leva ut och visa upp sig och sitt sexliv på TV. I Ina Ekegårds bok "Fyrtiosjunde våningen" är det just det som händer Erik Meijer när han får vara med i dokusåpan som ska sändas live. Det som börjar som en dröm slutar -" i ett inferno av bekräftelsekickar, lögner och offentlig förödmjukelse." Det här är också en viktig bok för alla att läsa så att man får se sanningen i stället för det som man tror är sanningen.


Inga kommentarer: