söndag 10 december 2017

Lucka 9

Lucka 9.
Sådäringa, nu börjar det bli ordning på torpet.....Lilla Frun Gitte Olofsson alias Pockethexan hemma igen från sjukhuset. Dessutom skypat med mellansonen på andra sidan jordklotet, allt väl där.
Pockethexans julbokskalender hamnar idag på min lott, fast det hjälper jag gärna till med, är ju själv sjukskriven och orkar inte så mycket mer än att läsa och dessutom att läsa barn/ungdomsböcker är ju bara ett härligt sätt att tillfriskna på.
Dagens bok, bakom lucka 9 hittar vi "Var är Snorpan?"av Cornelia Ståhlgren och utgiven av Catoblepas förlag.
Cornelia finns tråkigt nog inte bland oss länge, hon avled hastigt i hjärtstopp förra året. Nu gillar jag inga former av glorifiering av avlidna personer men i detta fall tänker jag göra det då det gäller denna bok. Blir alltid lite extra unikt när författaren själv gör illustrationerna som Cornelia Ståhlgren gjorde i "Var är Snorpan?"
"Julen står för dörren och ute gnistrar snön. Julklapparna är inhandlade och på spisen puttrar gröten. Men vad hjälper det när Snorpan har försvunnit? Och har försvinnandet något att göra med att självaste Rim-älvan kommit på storbesök ända från Sagolandet?"
Det har nu gått lite över 20 år sedan jag låg och läste denna typ av bok för för våra 3 barn, men en sak är säker hade boken funnits då så hade den blivit en favorit, mycket pga av den roliga och lite julstökiga berättelsen kompletterad med de detaljrika illustrationerna.
Ha en fin fortsatt helg önskar Oumberlige Peter.
                                                                                                                                                               Adlibris

Inga kommentarer: