Hexpocketarna G-L

HÄR ÄR ALLA FÖRFATTARNA I BOKRINGEN SOM BÖRJAR PÅ G-L

___________________________
Gardell Jonas
"Så går en dag i från vårt liv o..."
Start ort: Stöde

-"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"

Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_________________________

Garwood Julie
"Hjärtekrossaren"
Start ort: Linköping
-"Hej!Jag har nu läst klart boken jag fick. Här kommer en kort recension:
Det börjar så bra. Riktigt spännande, till och med. En man, med ett antal mord på sin meritlista, bekänner i en bikt att hans nästa offer är prästens syster. Prästens kompis som jobbar för FBI blir inkopplad och för att locka fram mördaren ska systern och agenten låtsas att de är ett par. Jakten på mördaren är igång, men sedan går det bara utför. Historien som från början har riktigt bra potential, urartar i något som närmast kan likna en dålig, förutsägbar Harlequin-roman när FBI-agenten och den han skyddar givetvis blir kära i varandra. Dåliga repliker, och förutsägbar handling. Och så lite spänning på slutet. Nej, det här var riktigt dåligt, och inte något som jag ens skulle ta med för att läsa en solig dag på stranden. Förhoppningsvis kommer nästa läsare att finna boken bättre.
Här finns boken nu: http://www.bibl.liu.se/biblioteken//hub/adress.asp
Hälsningar whynja"
Ny ort: Linköping Univ.bibl.
-"Boken var mycket spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Man kommer människorna nära och de beskrivs på ett komiskt sätt och den lilla stadens mentalitet fångas väl. Intressant är syskonens olika vägar i livet efter föräldrarnas död och omsorgen som brodern har om sin syster.På några få ställen kan dialogen halta en aning, men boken räddas av den intensiva handlingen, och växlingen i miljön och av de olika personer som finns med. Vissa scener är riktigt obehagliga, men det gör också att man förstår agentens tankar bättre. De sista sidorna handlar om ett möte mellan de älskande igen och det får boken att tappa fart och stilen bryts, men det funkar hyggligt. 

Kärleken är en komplicerad historia för de flesta av oss och 
man kan ha medkänsla med huvudpersonerna som svikits 
och nu vågar satsa igen. En lite hårdkokt thriller med kvinnlig 
touch!" Vaileth
Ny ort:Linköping Univ.bibl.
_____________________


George Elizabeth
"Till minnet av Edward"
Start ort: Arlanda terminal 5
_____________________

Graham Laurie
"Framtidens hemmafruar"
Start ort: Västerhaninge
____________________Green Jane
”Baby feber”
Start ort: Västerås
____________________Green Jane
"Den andra kvinnan"
Start ort: Rhodos flygplats, Grekland
__________________

Green Jane
"I dina kläder"
Start ort: Mjölby

____________________

Guillou Jan
"Vägen till Jerusalem"
Start ort: Nümbrecht, Tyskland____________________

Gustafsson Sandra
"Hudlös"
Startort: Märsta
-När Alice och Jonathan får sitt efterlängtade barn känner hon en  vilsenhet och en avsaknad av mamma-känslor. Denna sinnesstämning tär på henne innerst inne men utåt sett försöker hon ändå vara den ”perfekta mamman”.Ända sedan födseln har sonen, Liam, visat tendenser på annorlunda känslor och beteenden, något som Alice vägrar att inse och erkänna. Med dålig självkänsla och sitt eget misslyckande-tyckande blundar hon för de så synliga bevisen på att något är fel. När så en läkare påpekar att behandling behövs för att Liam ska bli bättre reagerar Alice och Jonathan olika. Jonathan litar på vården och vill följa deras råd om medicinering och omvårdnad men Alice tror och vill att det ska lösas av sig själv. Sprickan i deras förhållande blir större och större och en dag rymmer Alice med Liam. Men det blir inte så lätt som hon tror och efterhand börjar hon, utmattad och orolig, inse att hennes tillvägagångssätt inte var så rätt. Frågan är bara om det är för sent att ångra sig.... Boken är en känslobomb; fylld av besvikelse, hopp, sorgsenhet, kärlek och förtvivlan. De olika reaktionerna som uppstår hos huvudpersonerna vid dystra besked lyckas författarinnan förtälja med inlevelse, och beskrivningarna över de hopplöshet-känslor som uppstår känns direkt hos läsaren. Boken är varvad med nutid och tillbakablickar från tiden då Liam var bäbis. Även om historien i sig är spännande och engagerande så känns boken som ett hafs-skrivet verk. Det går undan i berättandet och lättlästheten känns för en gångs skull som ett negativt inslag. Jag hade velat veta mera, fått fler detaljer om sonens sjukdom, mer konkreta diskussioner föräldrarna emellan. Som läsare får du använda egen fantasi mycket. Saknar en tyngd och en säkerhet i skrivandet. Det är som sagt en lättläst bok, två skumbads-kvällar, och även om jag inte är så förtjust i det tunna upplägget tycker jag om boken pga de känslor som den faktiskt lyckas förmedla. En trea,trots allt, får den. 
Skickar den vidare till en härlig vän jag lärt känna på nätet, som också älskar att läsa böcker. Hoppas hon gillar den bättre än jag.😊
Ny ort: "Nätet"
____________________


Haag Martina
"I en annan del av Bromma"
Startort: Nümbrecht, Tyskland

____________________


Hamilton Julia
"Oskrivna regler"
Start ort: Hägersten
____________________


Harris Joanne
"En smak av vin"

Startort: en Stockholmsförort -"Jag har sedan ett bra tag läst ut Joanne Harris bok "En smak av vin", men inte skrivit recension eftersom jag haft så svårt att bestämma vem som ska få boken! Önskar att jag haft med den till Färna Herrgård, där hade jag gärna lämnat kvar den. Hade med den till Dramaten ifall att jag skulle lägga den där, men kände att jag tycker alldeles för mycket om den för att riskera att den inte blir väl omhändertagen! Jag vill ha kvar den själv! Men nu tänker jag lämna den till en väninna i norrförort som kan ha förstånd nog att vårda den ömt och läsa den varligt ;-) Ja, jag älskade den! Jag vill att Lasse Hallström gör en film av den! En kärleksfull, varm, doftande, mustig film - för sådan var boken! En engelsk författare (Jay Mackintosh) som tappat skrivlusten och livslusten får plötsligt ett infall och köper en 1700-talsgård i Frankrike. På vinst och förlust åker han dit utan att berätta för flickvännen eller någon annan i sin omgivning vad han håller på med. Han lär känna den lilla byn och dess olika invånare samtidigt som han drömmer sig tillbaka till sin tidiga ungdom och den säregna man (Joe) han lärt känna på somrarna hos sina morföräldrar. Bokens kapitel växlar mellan två tider, något jag brukar tycka är påfrestande - men här fungerar det utmärkt. Man lär känna även den gamle mannen och ser hur han påverkar det Jay gör så många år senare. Inspirationen och livsglädjen börjar återvända, byborna bidrar med säregna berättelser när de får veta att de har med en känd författare att göra. Samtidigt som han trots allt är utböling, engelsman, och inte riktigt att lita på. Byborna beskrivs som de original de är, livet på landet har sina sidor. En del vill förändra, utveckla, få dit turister - huvudpersonen själv vill att allt ska vara precis som det är, idylliskt och genuint. Som läsare vill man åka dit direkt, till det idylliska, genuina... Men så finns där också en granne, en kvinna som är avogt inställd till både bybefolkningen och sin nya granne. Varför? Fantasierna kring hennes mystik blir en stor inspirationskälla för Jay. När hans engelska flickvän plötsligt lyckas hitta hans gömställe ställs allt på sin spets. Vad är det egentligen han vill göra, hur vill han leva, har han till sist lärt sig något av den gamle Joe? Och ja, jag gillar slutet. Det känns rätt."
Ny ort: Stockholm norrförort -"Fick boken av min goda väninna Anni då jag var hos henne på födelsedagsmiddag. Har nu läst boken och jag tycker att den var bra men inte toppen. Jag tycker att språket är lite tamt, eller om det är en dålig översättning. Historien är gullig men kanske lite förutsägbar. Den äldre historen från England tycker jag är starkare än den från Frankrike. Jag tycker att du har en jättebra idé som skickar ut pocket böcker så här. Funderar på vem jag ska ge boken till, eller om jag ska lägga den någonstans. På jobbet är inte så bra, där har vi en bokhylla full med böcker som vi kollegor har tagit dit och man får låna hur man vill. Lägger jag dit din bok så försvinner den
nog i mängden. Så det blir nog på pendeltåget på måndag morgon.
Hälsningar Cari"
Ny ort: Södra station, Stockholm
___________________

Harris Joanne
"Gentelmän och spelare"
Startort: parkeringen vid Ekolsunds rastplats
___________________

Harris Joanne
"Karamellskorna"
 Startort: en Stockholmsförort
 -"Japp. Jag har läst ut Karamellskorna av Joanne Harris!
Jag blev nästan lika förtjust i den här boken som i Joanne Harris Doft av apelsin. Berättarstilen är lika färgsprakande och mustig, man riktigt känner hur det doftar och smakar! Att jämföra med Choklad som blev Harris stora genombrott, den är inte alls i samma klass! Den blev jag väldigt besviken på i somras.
Karamellskorna är uppföljaren av Choklad, men känns lite påverkad av Lasse Hallströms fina film (som inte riktigt höll sig till boken). Vet inte om filmen kom före den här boken, men lite logistikfel finns.
Nu förflyttas vi från södra Frankrike till de vindlande gatorna i Montmartre, Paris, där ett nytt chocolateri byggs upp samtidigt som Parisare och speciellt Montmartrebor beskrivs ingående. Huvudpersonerna är tre och kapitlen växlar mellan de tre berättarna. En smygande upptrappning av något som kommer att ske byggs upp och vi får gradvis läsa hur olika personer inser att något är fel utan att bli tagna på allvar. Det handlar om rädsla, kärlek, yrkesskicklighet och att finna lust och drivkraft. En stor och skrämmande ingrediens är förfalskningar, om att överta en annan persons identitet, säkert en ögonöppnare för många läsare. Och chokladen förstås. Pralinerna, tillagningen, smakerna. Jag blir glad när författaren vet att man tempererar choklad, men ledsen när översättaren använder ordet blockchoklad. Om jag inte missminner mig använde översättaren i Choklad också fel uttryck, men då om att temperera. Sådant kan reta mig otroligt, chocoholic som jag är.
Däremot störs jag inte så mycket av allt hokuspokus i boken. Det är en hel del ockulta krafter igång, en kamp "häxor" emellan närmar sig. I början kan man se det mer som "intuition" beskrivet med andra ord, men mot slutet blir det lite löjligt. Inget jag förknippar med Paris heller, snarare med Glastonbury i södra England, där många New Age-anhängare bosatt sig. Jag säger HI om boken och vill läsa mer av Harris! Idag har jag lämnat boken i Synnovates Provköks väntrum på Kungsholmen i Stockholm. Den ligger på bordet med röd duk! //Anni"
Ny ort: Kungsholmen, Stockholm
__________________________

Hermanson Marie
"Ett oskrivet blad"
Startort: Märsta "Hej! Mitt första "uppdrag" som Pockethexa blev att läsa Marie Hermansons roman "Ett oskrivet blad". En författarinna som jag inte känt till innan, vilket gjorde mig väldigt nyfiken och lässugen. Boken handlar om Reine och Angela, ett par i fyrtio års åldern vars leverne mestadels varit utan framtidsvisioner, drömmar och dramatik. Ett gråtrist liv med vardagsvanor o slentrian förvandlas dock till en berg och dalbana av hopp och förtvivlan när deras gemensamma lilla son insjuknar i en obotlig sjukdom. I de desperata handlingarna som utförs i ett försök att hjälpa sin son att bli frisk, smyger det fram sanningar om det förflutna som ställer till kalabalik och känslostormar. Reine inser att han inte känner sin fru och hennes humörssvängningar ger lite extra krydda till händelsernas skeende i boken. Det är i grunden en tragisk bok där man, som förälder, lider extremt mycket med huvudpersonerna och deras maktlöshet inför den obotliga sjukdomen. Marie Hermanson beskriver deras tillvaro på ett lättläst sätt och bygger upp en bild av de mindre lyckade människorna här i livet som tappert försöker finna sin plats i samhället. Hon varvar mellan värme och iskall kyla, och som läsare pendlar man mellan sympati och irritation gentemot personerna i boken. Så här två dagar efter att sista sidan är vänd, har jag fortfarande inte kommit fram till om jag gillade boken eller ej. Den första delen kändes väldigt upprepande och tjatig, kanske på grund av att ingenting "viktigt" egentligen blev sagt eller gjort. Däremot växer boken mot slutet och de sista kapitlerna var jag tvungen att sträckläsa. Empatin för Reine och hans hopplösa situation övertygade mig om att läsa vidare och se hur allt skulle utvecklas men annars kändes boken som "en i mängden" av lättlästa romaner. Ett G - inte mer - får den i betyg. Boken kommer nu att skickas vidare till min älskade själasyster i Karlstad som, liksom jag, är en bokmal som älskar att både skriva och läsa. Får se vad hennes reaktion på den blir. Vi har inte alltid samma boksmak... :) Med vänliga hälsningar Malin"
Ny ort: Karlstad
_____________________

Herngren Moa
"Allt är bara bra, tack"

Startort: Västerås_
______________________


Holmer Per
"Svindel"
Startort: Västerås -"Tack för erbjudandet att vara med i bokklubben "Pockethexorna på utflykt! Men tyvärr föll den här boken mig inte i smaken, så jag ger den med värme vidare till en ny läsare som förhoppningsvis kan uppskatta innehållet. / MVH från en man i Västerås"
Ny ort: Västerås -"Förlåt Hexan att det inte blivit av att skriva lite om boken Svindel av Per Holmer. Det var länge sedan du gav mig den och jag började läsa boken lite varje kväll. Men det gick trögt och kändes inget lockande att börja läsa den på kvällen. Du vet det där: man kryper i säng, tar tag i boken och ryser av välbehag - äntligen en stunds läsning. Boken blev förpassad till högen -läser senare och där låg den länge. En dag läste jag i en tidskrift att Expressen hade delat ut ett nyinstiftat pris till de bästa pocketböckerna, GULDGETINGEN hette priset. Per Holmers bok Svindel fick pris för: "bästa manliga skönlitterära pocketbok". Klart jag måste läsa boken, och den packades ner i väskan när jag reste till Egypten. Jag låg vid poolen och läste i den varje dag. Den handlade sätterilärlingen som hade en dröm om ett gemensamt språk för hela världen. En dröm som förde honom till Paris, som han måste lämna då första världskriget bryt ut. Han råkar ut för absurda händelser i Antwerpen och Bremen och Amsterdam, i väntan på Tysklands sammanbrott. Många annorlunda människor träffar han och ibland var boken riktigt spännande. Jag tyckte den var lite svårläst, kanske för själva tidsperioden den handlar om, inte är så intressant för mig. Boken lämnade jag till min Sambo, som läste en timme och konstaterade att den inte var i hans smak. På hotellet i receptionen fanns ett bord, där man kunde lägga lästa böcker. Där låg böcker på engelska, tyska, franska och ryska och nu kom en på svenska. Jag kollade bordet när vi efter 14 dagar åkte hem och boken var borta. Hoppas att någon hör av sig till Pockethexan./ Inger"
Ny ort: Hotell Jasmine Club i Sharm El Sheikh, Egypten
________________________

Holst Hanne-Vibeke
"Min mosters migrän"
Startort: Uppsala
_______________________
Holt Anne
"Demonens död"
Startort:
-"Hej! Här kommer äntligen min recension! :-) Demonens död av Anne Holt 
Jag har läst och lyssnat på några av Anne Holts romaner förut. Jag tycker om böckerna eftersom man ofta kastas rakt in i handlingen och man är fast direkt.
Den här boken handlar om en 12-årig pojke, Olav, som tvingas bo på barnhem eftersom hans ensamstående mamma inte klarar av att ta hand om och uppfostra honom.
Man får ganska direkt uppfattningen att Olav tillhör de där ”jobbiga” barnen som man stöter på i skolan då och då. De ska ha sin vilja fram i alla lägen utan att tänka på att det finns 23 viljor till i samma rum. I boken finns vissa kursiverade stycken där mamman berättar om pojken, från födseln och framåt. Hon känner redan från början att pojken är annorlunda, trots att det är hennes första barn. Hon försöker påpeka detta för BVC men får inget gehör alls.
Vidare i boken får man följa utredningen med Hanne Wilhelmsen i spetsen. Hon utreder dödsfallet på föreståndaren på det barnhem där Olav bor. En spännande bok där man följer utredningen men också personliga relationer. Boken får av mig ett HI! 
Jag läser alltid och platserna varierar, men när jag tog bilden var jag i köket och läste.
Boken kommer att lämnas vidare, troligen till min brevvän i Katrineholm.
Ha en fin vinter alla bokälskare :-) Mvh Marie"
Ny ort: Katrineholm
______________________

Hosseini Khaled
"Flyga drake"
Startort: Stockholm (Sös)
 _____________________

Hosseini Khaled
"Tusen strålar"
 Startort: Stockholm (Sös)
 _____________________

Indriðason Arnaldur
"Glasbruket"
Startort; Märsta
"Hej. Arnaldur Indridason tillhör en av mina absoluta favoritförfattare så när du skickade "Glasbruket" som andra bok till mig blev jag mer än nöjd :) Även om jag redan läst boken (jan.2008) så såg jag med glädje fram emot att läsa den igen. Indridasons huvudkaraktär är den medelålders, slitna kriminalaren Erlendur som med sina kollegor, Sigurd Oli och Elinborg, löser diverse olika mordgåtor. I "Glasbruket" hittas en gammal man ihjälslagen i sitt hem med en mystisk lapp invid kroppen. Elendur får uppdraget att lösa mordet och tillsammans med sina kollegor påbörjas en grundlig förundersökning. Nystandet i den gamla mannens förflutna och upphittandet av ett gammalt fotografi föreställande en gravsten, undangömd i den döda mannens skrivbord leder Erlendur till andra människors tragiska upplevelser och gamla dödsfall utreds på nytt. Genforskning, arvsanslag och nutidens förbättrade bevisförmågor ringlar som en röd tråd genom boken. Redan på första sidan griper författaren tag om läsaren och med ett lättsamt språk håller han kvar spänningen genom hela boken. Handlingen utspelar sig på Island och trots svårlästa namn (både på orter och tilltalsnamn) så känner man sig ändå "hemma". Med Indridasons miljöbeskrivningar och hans förmåga att ge karaktärerna egna personligheter på ett verklighetstroget sätt lever man sig in i händelserna. Indridason binder samman olika skeender och karaktärernas olika upplevelser och känslor på ett mycket bra sätt. Det är inte bara en mordutredning som följs, utan Erlendurs privatliv och hans problem med sin dotters knarkskandaler varvas med övriga uppgifter för en kriminalares vardag på Island. Boken rekommenderas varmt då det är en spännande, händelsefylld och realistisk deckare. Mitt betyg blir ett starkt VG. Boken har nu lämnats i fikarummet på jobbet och jag avundans redan den personen som inte har läst boken utan har hela härligheten framför sig. Själv skall jag med ljus och lykta leta efter ytterligare en pockethexe-bok. :) Med vänliga hälsningar Malin"
Ny ort: Märsta
..............
-"Hej på dig.
Äntligen tar jag mig i kragen och berättar för dig vad som hände med min andra bok som jag fick utav dig. Asgrimssons "Glasbruket". Jag lämnade den ju i fikarummet på jobbet och den försvann därifrån. Det visade sig vara min goa kollega som plockat med den hem till sin fru men tyvärr hade hon redan läst den och han lämnade tillbaka den till mig. Ingen annan visade något intresse för den, så i tisdags tog jag med den till Eurostop på Arlandastad
www.arlandastad.eurostop.se/ och lade den inne på den fräscha damtoaletten.
Bifogar bildbevis på detta :) Tyvärr blev bilderna i suddigaste laget, men jag hoppas någon duger i varje fall. Ska förmodligen dit på shoppingrunda i helgen och tar mig en titt om den ligger kvar *ler* Kramar"___________________
Irving John
"Cirkusens son"
Startort; Avesta
-"Hej. Nu är boken på resande fot. John Irving med Cirkusens son, en bok med mycket text. Intressanta tankar har huvudpersonen med en lite udda hobby som att samla på dvärgblod. Men jag tog mig igenom boken till slut, idag lämnade jag boken på Stockholms central efter en resa dit för en Hockeymatch. Det var en tjock bok med mycket text, lite för mycket för min smak. Mycket personliga karaktärstyper skrivs det om. Ibland blandade jag ihop figurerna, speciellt då det fanns sidor där det inte hände så mycket utan var mera beskrivningar på deras intressen som var så ingående beskrivet. Så ett litet "Hu" blir det. Jag har en blogg http://sivansdagbok.blogspot.com/ men det var intressant och lite hemlighetsfullt att lämna boken. Jag tittade mig om så att ingen skulle springa efter eller ropa på mig för att jag hade "glömt" boken. :)

Mvh Siv/Sissan"Ny ort: Stockholms centralstation
 ________________

Jacobsen Roy
"Segerherrarna"
Start ort : Västerås
___________________


Janouch Katerina
"Våta spår"
Start ort: Västerhaninge
___________________


Janson Anna
"Främande fågel"
Start ort: Västerås
____________________


Kallentoft Mons
 "Sommardöden"
Startort: Östhammar
-"Denna bok har jag ju läst sedan tidigare, och ska jag vara ärlig å kommerag inte ihåg så mycket, så jag lämnar den vidare till nästa och den skall jag lägga kvar på tåget mellan Uppsala och Stockholm imorgon tänkte jag. Jag hoppas att det är ok." Hälsningar Veronica
Ny ort: på Uppsala-Sthlm tåget den 26/1 2010
____________________


Keyes Marian
"Tankar ifrån sängkanten"
Start ort: Farsta centrum, Åhlens sminkavd.
____________________
von Krusenstjerna Cecilia
"En spricka i kristallen"
Startort:Sundbyberg Suss växer upp i en överklassfamilj i Göteborg. Pappan är en upptagen och dyrkad företagsledare. Mamman är en känslokall kvinna i stilettklackar som gör allt för att hålla fasaden fläckfri. Uppväxten ger fördelar i form av pengar och makt, men visar sig också vara ett tungt ok att bära. Suss är en känslomänniska som inte alltid vet vad hon vill, och gång på gång lyckas hon göra föräldrarna besvikna. De män Suss träffar är varken misslyckade eller oföretagsamma, men deras inkomster räcker inte för att hennes föräldrar ska bli nöjda. När hon försöker frigöra sig genom giftermål kastas hon tillbaka i föräldrarnas våld eftersom de betalar hus, bröllop och vill fixa ny karriär åt den ”otacksamme” mannen. Suss slits mellan lojalitet mot ursprungsfamiljen och sin nya, egna familj. Boken är intressant eftersom man kastas in i en överklassvärld där många av oss annars aldrig sätter vår fot. Suss får många saker gratis, som andra aldrig ens kan drömma om. Samtidigt befinner hon sig alltid i skuggan av familjen och det är svårt för henne att göra sig fri och bli herre över sitt eget liv. Boken får ett stort ”Hi!” av mig
Ny ort: Stockholm och vidare till Thailand.


De bodde på Phuket Kata resort hotell i Thailand, har du också varit där? Där lämnade hon hexppocketen "En spricka i kristallen" av Cecilia von Krusenstierna.Vid receptionen finns det några bord och bokhyllor där det ligger böcker från alla jordens hörn och språk. Det var där hon lämnade hexpocketen för att bli upphittad.
Vad det du som gjorde det?

Du kanske tog med dig den och läste den när du låg och solade här på din balkong vid poolen?
 Eller du kanske läste den i din sköna säng när du låg och vilade inför middagen i solnedgången______________________

Lapidus Jens
"Snabba casch"
Start ort: Handen
_____________________


Larsson Åsa
"Solstorm"
Start ort: Drottningg.s bokbord 2011, Stockholm
______________________Lehane Dennis
"Patient 67"
Start ort: Jönköping
_____________________
Leon Donna
"Natt i Venedig"
Startort: Grums -"Pockethäxa bok! Här en lite recension av:
Donna Leon, Natt i Venedig
Trafficking, mord, och utredningsarbete, blanda det med lite italienska termer, familjeliv, och givetvis en svulstig italiensk kommisarie, så har du Natt i venedig, i ett nötskal....
En bra historia om än lite hoppig emellanåt. Jag har personligt, lite svårt för de italienska uttrycken, men man vänjer sig efter en stund....
Klart läsvärd, även om det finns bättre mordhistorier.
Vill du ta över den? Hör av dig! http://pillargontanten.blogspot.se/2012/03/pockethaxa-bok.html I ett mail får jag det sista beskedet om boken: -"Det blir ett svagt HI!"
Ny ort:
_____________________


Liffner Eva-Marie
"Imago"
Startort: Sollentuna
_____________________

Lindeborg Marie
"Mig äger ingen"
Startort: Karleby, Finland

Ny ort; Åbolands skärgård
 -"Hejsan,
jag tycker absolut att hexpocket skall komma till Finland! Längst den västra kusten finns det fortfarande mycket svenskspråkiga orter,
även om vi finlandsvenskar kanske är en utdöende art :-D "
Det får ju absolut inte ske så Pockethexorna bidrar till att behålla det svenska språket levande i de finlandsvenska delarna av Finland genom att skicka över några hexpocketar att läsa och sen returnerar de sina recensioner hit till bloggen. Det har nya Pockethexan "trappsittar" Ann-Mari i Karleby gjort, läs hennes härlig recension och hur det gick till när hon fick sin först hexpocket Åsa Linderborgs "Mig äger ingen":
-"Måndagen efter jul törstade jag efter ord. Min bil var inte i körskick, och jag hade ingen oläst bok hemma. Då kom posten med ett packet innehållande två pocketböcker från Pockethexan. Jag sträck läste den ena boken, som jag skall berätta om nu. Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Jag hade inte några förväntningar på boken, eftersom författaren för mig var okänd. Jag hade dock önskat något svenskt, eftersom jag i majoritet läser böcker översätta från engelska. I stora drag och för att generalisera kan man säga att boken handlar om författarens uppväxt med sin ensamstående alkoholiserade pappa. Vidare utgår jag från att de som läser detta vet vad boken handlar om, så jag återger bara mina tankar om den.Boken lämnade mig rörd. En orsak till att jag sträck läste boken var att jag hade möjlighet till det pga. semestern, men främsta orsaken var nog att Åsa Linderborg genast tog tag i mig som läsare och engagerade mig så att jag ville veta hur det gick. Medan jag läste kändes det ofta som att vara på väg mot en katastrof man vill undvika, men på samma gång inte kunde undvara. Katterna låg och spann runt mig, ljusen spred ett varmt sken över oss, men i boken växte tragedin.
Boken berörde mig, främst kanske för att det inte kändes som en uppgörelse. Författarens närmande är inte sentimental, men ändå upplevde jag en djup närvaro. Trots det upplevde jag ibland skrivsättet som betraktande. Jag kände det som att Åsa Linderborg nästan bokstavligen måste ställa sig utanför dörren till lägenheten för att kunna avslöja den mest utelämnade detaljerna. Om karaktären man tycker om och litar på i en bok, i detta fallet den lilla flickan Åsa, blir utskämd känner man det nästan som om det berör en själv. Jag kunde känna igen mig, kanske för att jag också var barn på 70-talet, även om min uppväxt inte alls liknar den Åsa berättar om.
Det är synbart lätt att skriva om familjer på ett sådant sentimentalt sätt att en läsare blir rörd till tårar. Det är betydligt svårare att återge dynamiken i en familj. Den lilla ångesten man känner när det uppstår en skiftning i atmosfären, så flyktig och ofattbar den än är. Hemligheterna och snuskigheterna – skammen som knyter samman mera än blodsband. Jag tycker att Åsa Linderborg har lyckats suveränt med att inte gotta sig i misären, men inte heller försköna verkligheten bara för den skull att ingen skall rynka på näsan. Vilket jag gjorde när hon berättade att pappan pissade i diskhon. Pappans sätt at uttrycka sin manlighet är ibland just så primitiv som ett revirmärkande handjur. Men utan dessa skulle det kanske ha blivit diffust, och Åsa Linderborg klarar av detta fint.  Hennes språk är enkelt men ändå så mångfacetterat. Jag beundrar meningar som är så stora att de kan bära tystnaden i ett rum, sådana som ”Han hade så bråttom till skafferiet att han inte hann ta av sig. Det metalliska ljudet av korken for som en elektrisk stöt genom allt som var vårt. Han gick sönder mitt framför ögonen på mig”
Jag skrattade flera gånger när jag läste boken, flera gånger hade jag nära till tårarna. Inte förrän i slutet grät jag. Ger boken klart ”Hi!” Boken har jag idag skickat till min syster i södra Finland. Jag beslöt att inte fråga henne, utan bara ”inviga” henne. Bokälskare som hon är vet jag att hon främst köper inbundna böcker, men nu skall hon steloperera båda tummarna, så hon behöver nog ha ”lättare lektyr” de närmaste åtta månaderna ;-). Hennes namn är Susanne, hon bor i Kimito i Åbolands skärgård, och hon har bloggen blommor och kvistar http://blommorochkvistar.blogspot.com
Varmaste kramar till Pockethexan själv av vad jag antar är den nyaste Pockethexan, såvida ingen plockat upp en Hexpocket under veckan. TACK! Ann-Mari" Kul att Åsa Linderborgs bok fick ett "Hi!" i betyg av nya Pockethexan Ann-Mari men...
...katten somnade visst!
...så vi får vara tysta medans vi väntar på att får höra vad Susanne i Åbolandsskärgård tycker om den, för hon ska bli den nya Pockethexan!
 

_______________
Lindell Unni
"Nattsystern"
Startort: ABB Västerås
_____________________Läckberg Camilla
"Isprinsessan"
Start ort: Västerås
_______________________