lördag 22 februari 2014

De senaste recensions exen

 
De senaste recensions exemplaren har kommit i från
 
Den första boken som damp ned på hallgolvet var "Valentina" av Eive Blake. Enligt förlaget är det är en kvinnlig variant av "50 shades of grey".         Vad säger ni, låter det inte lockande så säg, eller...?! Jag återkommer när den är läst, kan bara hoppas att den är läsvärd och att den inte är som handlingen i en dålig porrfilm. Alltså lika med noll! Har du läst Valentina? Vad tycker du om henne, ska jag ha några förhoppningar?

Det bästa jag visste när det var dags för sommarlovet var att få gå in på biblioteket och ladda upp med långtidslånen så att jag hade böcker så att det räckte under hela lovet. Bara tanken på att jag skulle vara ledig så många och långa dagar gjorde att jag lånade fler böcker än jag hann läsa. Jag ville helt enkelt vara helt säker på att det skulle finnas något alla de dagar jag var ledig. Det innebar också att jag tog med mig i stort sett allt som fanns på ungdomshyllorna utan att se efter vad det egentligen var som jag fick med mig hem. Det var så det gick till den sommaren jag blev ett fan av boken "Myteriet på Bounty" och slukade allt jag hittade om den händelsen. Därför blev jag så nostalgisk nu när jag såg att John Boyne också har skrivit en bok om händelsen och nu längtar jag tillbaks till mitt sommarlov som 10-åring då jag var myterifantast. 

"Alkemisten" av Paulo Coelho fångade mitt intresse när jag fick ett mail som berättade att boken är en av "tidernas mest sålda bok". Sen han skrev den 1988 har han sålt över 40 miljoner exemplar i 160 länder och har blivit översatt till 73 språk. Förklaringen till bokens framgång sägs vara att han " i grunden förändra läsarens inställning till livet."  

Paulo Coelho
 
CDON

2 kommentarer:

Carro sa...

Alkemisten är väl typ den enda boken som slår Harry Potter, även om den inte är uppe i samma siffror som bibeln riktigt än ;) Många tycker att den är lite "cheesy" men jag gillade den :)

Ulla Anderstedt sa...

Hej, Kort kommentar eftersom jag inte vet hur det funkar! Datorn fick stå på och jag lät din sida gå upp flera gånger tills det äntligen gick. Hoppas du har det bra. Jag gillar verkligen båda de böcker du skriver om här. Ha en bra vårvecka! kram Kajsastina