torsdag 17 april 2014

Hallå alla väninnor vi ses på den blå kullen i kväll

Ni är väl laddade och klara för färden i kväll?
 
För det är ju nu vi ska ses, den enda kvällen då vi får vara för oss själv!
 
Men på vägen dit kan ni läsa lite passande litteratur som t.ex.
 
 
"BH-ar, bröllop & besvärjelser" av  Sarah Mlynowski
"Alla behöver lite magi i sina liv, inte minst 14-åriga Rachel. Hon drömmer om att tillhöra innegänget, bli ihop med skolans populäraste kille och att bli kompis med sin bästis igen. Inte helt lätt att fixa om man är en vanlig tjej. Som tur är har hon en lillasyster som är häxa. Problemet är bara att Miri inte vill använda sina häxkonster på så triviala saker som att hjälpa sin syster att lösa sina problem. Men när deras pappa bestämmer sig för att gifta om sig med en avskyvärd kvinna, låter sig Miri övertalas att använda sina krafter till att hindra bröllopet och av bara farten hjälper hon Rachel att bli populär. Magi är starka krafter och allt går inte riktigt som de tänkt sig"
 
och
"Häxor i tunnelbanan" av Martin Olczak
"Tillsammans med Betty och Rurik fortsätter Jack sökandet efter sin mamma och pappa. Nu har de allt de behöver för att hitta dem: den mytomspunna Silverkompassen och hårstrån från Jacks föräldrar. De har också fått reda på något som ställer allt på ända - Jack är inte den enda trollkunniga människan i stan. Det finns en trollkunnig till, och hon har förvandlat Jacks föräldrar till varulvar. Ska Jack lyckas rädda dem och lösa dem ur förtrollningen?
Det drar ihop sig till en nästan outhärdligt spännande upplösning"


Vi ses!!!
 

2 kommentarer:

Elle sa...

Kvasten var polerad, katten nykammad och kaffekannan full med rykande färskt kaffe inför färden. Men nu har jag minst en nerv som är inklämd i ryggen och sitter därför snällt i min fåtölj och tycker lite synd om mig som missar färden till Blåkulla idag. Jag kanske kan trösta mig med att läsa en bok, när jag nu ändå sitter här och inte kan röra mig.
Den första boken lät trevlig. Vore inte dumt att kunna använda lite magiska krafter i vissa situationer...
Ha en trevlig påsk!
Massor av kramar!

Anni sa...

Det var kul på Blåkulla! Soligt och fint och många vänner!

Nu har jag dessutom hittat de förlagda böckerna jag fick av dig senast. De låg inte alls i det ommöblerade sovrummet ;-)

Kram på dig! Jag bär in glaset till stan idag, ifall att den Oumberlige kommer förbi.