söndag 19 april 2015

En dag på ArlandaI torsdags vinkade jag av min 21-åriga dotter på Arlanda. Hon reste till Dubai där hon ska arbeta som arbetsledare på samma firma som hon har jobbat för här i Sverige under vintern. Hur länge hon ska vara borta är inte bestämt. Det kan bli allt från en månad till ett halvår eller t.o.m ett helt år. Den största omställningen blir nog ändå värmen eftersom det kan bli upp till nästan 50 grader Celsius i augusti.

Det positiva med att vara på Arlanda är att det är så lätt att få nya följare till min bokklubb=bokring "Pockethexorna på utflykt". Den här gången gjorde jag något nytt jag pratade direkt med resenärerna och frågade om någon var intresserad av att läsa en av min "hexpocketar" som jag delade ut. De ska läsa pocketen sen recensera den och tala om vad de tycker om den och ge den ett betyg i den 5-gradiga skalan från stort "HI!" till ett litet "Hu!" och där "Hm!?" är en 3-a. Jag hoppas att de även vill ta ett foto på hur det ser ut där de läser sin bok och skickar med det i sitt mail till mig.

Den här gången delade jag ut två pocketar och det var Linda Olsson "Nu vill jag sjunga milda sånger" och Elisabeth George "Till minnet av Edward". Det svåraste var att hitta någon som inte redan hade läst Elisabeths böcker eftersom det här är en av de första böckerna i serien om kommissarien Thomas Lynley och Babera Havers. Men när jag hittade en yngre tjej som gillar att läsa böcker och som stod vid incheckningen ville hon väldigt gärna vara med i bokringen och bli en Pockethexa. För den första kvinnan som jag frågade om hon ville ha en av mina pocketar tog mer än gärna Lindas bok för den andra hade hon redan läst.
Nu väntar jag med spänning på att få höra vad de här två tycker om sina"hexpocketar" och hoppas att de även skickar med foton på hur det ser ut där de läste böckerna.

Vill du också få en hemlig pocket att läsa o sedan skriva om?
Skicka då ett mail till mig på pockethexan@live.se så kommer det hem en till dig!

2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Halloj! Hoppas dottern får det bra i Dubai! Här är ett tips om en av mina favoritbloggar, som är just från Dubai. (Det står kanske Qatar, men hon har nyss flyttat från Qatar till Dubai.)
http://lifeaccordingtoskog.devote.se/
Några pocketar kan jag dessvärre inte ta emot eftersom vi är på rull hela året... Ha det bra och hälsa maken!

FREEDOMtravel sa...

SV: Visst är det fint i Frankrike!? Vi lämnade Sverige den 1 december 2014 och reser runt Europa under ett år (har tagit tjänstledigt)! Jag har precis lagt upp en liten summering av resan hittills på bloggen. Jag hälsar och hoppas att ni snart ska få lite mer värme i Sverige också!!! Kram