torsdag 1 oktober 2015

Tack alla bokförlag för rec. ex. jag fick på Bokmässan

Tack än en gång alla bokförlag för recensionsexemplaren jag fick på Bokmässan nu i helgen. Det känns helt överväldigande med tanke på hur många böcker jag och mina medrecensenter har fått. Det är alla typer av böcker från tjocka pekböcker till stora faktaböcker via romaner, pocketar, kokböcker och barnböcker.


Nu har jag hittat min favorit kasse bland alla alla jag fick. Det är nämligen så att Hatten förlag gav ut en gympapåse till de som köpte böcker hos dem. Till min stora lycka fick jag också en fin blå påse med deras populära figurer Babblarna på framsidan.


Böckerna som ligger i min fina gympapåse är fyra böcker med de härlig figurerna Ajja och Bajja. Det unika med Hattens förlags böcker är att de även har bilder på hur man tecknar orden med teckenspråk, för de som är döva. Men det viktigaste av allt är att det är fyra helt underbar böcker som är till stor glädje för alla barn!

 Och ett speciellt tack till bokförlaget Lamberth som kommer i från Danmark, mitt modersland. Jag fick en bok som jag känner speciellt för och det är Dagmar Geisler och Elisabeth Zöllers bok Katrin säger stopp!
Det är för

att en av huvudrollsfigurerna heter Gitte och skollärarinnan heter Bodil. Ni som känner mig vet ju varför de namnen är speciella. Jo för min mamma heter Bodil och så kan du säkert gissa vad jag heter.
Tyvärr så är inte den här Gitte så snäll i boken utan hon retar Katrin som boken handlar om. Men som i de flesta barnböcker så kommer det en vändning och det gör det även i den här boken. Katrin får nog när Gitte och hennes kompis Benny stampar hål i hennes låda som hon skulle ha som skattkista. Fast nu blev hålet i stället en symbol för att hon nu har blivit modig och vågar säga ifrån när någon är dum. Det tycker den snälla skolfröken Bodil är jättebra och säger att hon ska prata med bråkstakarna efteråt.
Det här är en sådan här bok som kan vara till hjälp för många barn som måste kämpa med de som inte är så snälla emot dem, men boken visar att man måste inte slå tillbaks utan man kan säga ifrån istället och det kan vara lika starkt som ett slag. Förutom att det är en väldigt bra bok så är det helt underbara teckningar i den och de visar mängder med glada lekande och pysslande barn, precis så som man vill att barn ska få ha det.

Ett stort HI! (=5-a) till Katrin säger stopp. 

2 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Oj det var en hel del, va skoj. Jag hoppas kunna åka nästa år.

Anni sa...

Jisses, vilken hög! TUR att du hade bärhjälpen med dig! Mådde du tillräckligt bra, eller blev det till att vila extra mycket? Kram!