söndag 22 november 2015

Recensions exemplar passandes till jul

Nu har jag av Max Ström förlag fått tre böcker att recensera som jag tycker passar väldigt bra till jul. Både som paket men även till uppladdningen för den perfekta julen och julmaten.
 
För om du är eller har en vegetarian i familjen eller som nära vän så vill den personen garanterat omvända dig lagom till det är dags för alla julbord. I vår familj är det vår 22-åriga dotter som vill omvända mig och maken till att bli fullblodsveganer. Hon matar oss med propaganda för att inte äta kött, både för djurets skull men även för miljöns skull då djurhållningen är en av de största miljöbovarna vi har skapat.
 
 
Vad kan då inte vara bättre böcker än "New Vegan" av Jenny Mustard och "En god jul" av Malin och Kalle Landqvist för att hitta de bästa vegetariska julrätterna att ställa på julbordet. Vi har lovat vår dotter att vi ska göra ett helhjärtat försök att börja byta ut så många rätter som möjligt mot ett köttfritt alternativ och i möjligaste mån att det även är ett veganskt sådant, alltså att det inte innehåller mjölk, ost osv. 
 
Den glada överraskningen är att det även i den klassiska julkokboken finns flera vegetariskarecept som ser väldigt lockande ut eller vad sägs om Aubergine- och rödbetsterrine med getost? Den rätten kan väl lätt byta plats med både syltan och leverpastejen utan att skämmas?
 
 
Eller kan New Vegans Potatisplattor med senapsaubergine förväxlas med senapssill eller senapsgrilljerad skinka? Fast man ska nog inte tänka på att det ska vara likt något utan i stället hitta det man helt enkelt tycker är gott.
Jag lovar att återkomma efter jul med ett smakutlåtande.
 
 
Men en riktigt stämningshöjare till jul och då speciellt till kl 15.00 när det är dags för Kalle Ankas jul. För om du har sjungit och spelat med hjälp av den spelande boken "Sjung med Disney" av Martin Östergren och Mårten Blomkvist är det bara att sjunga med när Bengt Feldreich tar ton i skepnad av Benjamin syrsa.
 
Eller så är det bara att slå sig ned vid tex. pianot och börja spela efter noterna i boken för vem kan motstå att sjunga med till Frost härliga låtar när släktens små och stora är samlade? Noterna är även ovärderliga för de barn som vill lära sig att spela ett instrument genom tex. kommunala musikskolan. För då är det bara att kopiera en sådan här sida och ta med den till läraren och sedan har de fått en ny läxa att öva på till nästa vecka. Jag kan garantera att den läxan behöver ni som föräldrar inte tjata på era barn  ,

Inga kommentarer: