fredag 22 juni 2012

Boktävling och författarträff hos Forma Books

Nu är det dags igen, lagom till semestern, för en boktävling! Nu kan du vinna boken som jag fick av förläggaren på Forma Books när jag och maken var där på en författarträff. Boken som kan bli din är den "Costa First Novel Award" belönade och 2011 års Debutant pris vinnare
Christie Watsons "Små solfåglar långt borta".Boken handlar om en 12-årig flicka som växer upp med sin mamma, pappa och storebror i en lugn och välordnad medelklass del av den Nigerianska hamnstaden Lagos. För henne är det lika självklart att hon ska gå i skolan som att familjen ska går till kyrkan på söndagarna. Hon är en väldigt 
grubblande och iakttagande flicka som en dag får hela sin trygga värld förstörd då hon en dag kommer hem tidigare från skolan och hittar sin pappa naken i säng med en annan kvinna än hennes mamma.

Mamman väljer då att lämna sin otrogne make och flytta tillbaks till sin hemby i Nigerdeltat med sina två barn och flytta in hos sina föräldrar.
Det betyder också att de måste lämna all den bekvämlighet som de har vant sig med som den luftkonditionerade lägenheten i det säkra gated communityn mot morföräldrarnas uråldriga hydda i byn där det ständigt pågår upplopp och som kallas för frihetskrig men i verkligheten så dödar de sin egen befolkning. Den största förändringen för den 12-åriga flicka är att nu måste de bli muslimer som sina morföräldrar och det innebär att det inte är så självklart att hon ska få gå i skolan, så istället börjar hon att följa efter sin mormor som nästan varje natt tar sin stora väska och följer med de kvinnor som har kommit och frågat efter henne.
Hon får då reda på av som finns i väskan och vad hennes mormor gör och blir själv helt uppslukad av hennes arbete och det slutar med att få hjälpa sin mormor med det svåra arbetet att hjälpa de könsstympade kvinnorna och flickorna att föda fram sina barn.

Det här är både en glad och rolig bok om ett nyfiket barns syn på livet in i vuxenvärlden men även en sorglig och politiskt viktig bok om vad som händer i dagens Nigeria med oljemagnaternas vapensponsring till milisen så att de kan utvinna ännu mer olja när markägarna har dött i striderna, miljöförstöringen, fattigdomen och den hemska könsstympningen. 

Är det här en bok för dig?

Var då med i min utlottning av Christie Watsons "Små solfåglar långt borta" (du kan även vinna boken hos min make Oumberligating, OBS varnar för känsligt innehåll!)

TÄVLING!


För 1 lott:

Det du ska göra för att vara med i utlottningen är att skiva en kommentar till det här inlägget och tala om att du vill vara med.

För 2 lotter:

Skriv om min tävling i din blogg/FB och länka tillbaks hit till mitt inlägg.

För 3 lotter:

Lägg till mig och bli följare av min blogg.

Tävlingen pågår t.o.m 2 juli.

Lycka till!Författarträffen på Forma Books får jag berätta lite mer om senare, fast jag kan säga så mycket i alla fall att det var en väldigt trevlig kväll och jag uppskattade verkligen att få träffa de två författarna Olle Lönnaeus med boken "Den enda sanningen" och Manne Fagerlind "Berg har inga rötter.
Vi blev även bortskämda med en god buffe och gott vin och självklart ville jag ha mina böcker signerade....och det fick jag!

15 kommentarer:

Carro sa...

Hej!

Jag vill gärna vara med i tävlingen och prova lyckan :)
Den här boken verkar jättebra och är en bok som jag hemskt gärna skulle vilja läsa!
Jah kommer nu att följa eran blogg i fortsättningen och har lagt upp en länk till er på min blogg och en länk till er tävling här:
http://bokslukare.blogg.se/2012/june/chans-att-vinna-boken-sma-solfaglar-langt-borta-av-christie-watson.html
Ha en bra dag! Hälsningar Carro

Anonym sa...

Jag är gärna med och tävlar!
Jag följer er redan på Bloglovin!

onlymeemma@hotmail.com

Elle sa...

Låter som en gripande bok. Jag tar chansen med en lott!
Fast jag ville egentligen bara titta in hos dig för att önska dig en glad midsommar!!♥
Kram Elle

Samuel sa...

Jag är så trött på alla dessa kravfyllda tävlingar.
Man är tvungen att skriva på sin blogg att en bok lottas ut annars får man inte vara med.
Lottar ni ut en bok bara för att göra era bloggar kända.
Det kallas smygreklam.
Att folk är så lättlurade.
Kanhända tänker inte du riktigt på vad du gör.
Själv så har jag vunnit två tävlingar utan att behöva skriva om det på någon blogg.
Så det går att göra så också.

Pockethexan sa...

Hej alla glada som vill vara med i min bokutlottning!

Jag hoppas att alla som är med förstår att jag gör det här för att jag vill dela med mig av de böcker jag får av förlagen när jag är på bokevents o det gör jag bara för att jag vill dela med mig av den lycka det är att få läsa en god bok.

Nu är det väldigt tråkigt att du Samuel inte förstår mina utlottn. regler som är vedertagna i bloggvärlden o om man då inte vill göra reklam för en bloggare som lägger ned tid, kraft o portopengar på att du ska få en bok. Till er, har jag gett er den möjligheten att vara med i tävln. med en lott utan något annat krav på motprestation än att du skriver ditt namn/alias o säger att du vill vara med i utlottn.

Så här står det i mina regler:

"TÄVLING!

För 1 lott:

Det du ska göra för att vara med i utlottningen är att skiva en kommentar till det här inlägget och tala om att du vill vara med."

Kramis ifrån Pockethexan som gör det här av välvilja o är grymt tacksam för den reklam min lilla blogg kan få när ni skriver om min boktävling på era bloggar.

Duktiga Tjejen sa...

Åh, den vill jag jättegärna vinna!

Jag följer dig i min bloggroll. Bloglovin osv vet jag inte hur man gör, följer bara folk genom min lista i min blogg...

tankar från mitt fönster sa...

Hej och god fortsättning på midsommarhelgsfirandet!
Jag är redan följare, 1 lott.
Jag länkar till din tävling, 1 lott
Och här är min lilla kommentar!
Vi får tacka en högre makt över att vara i form igen! du har haft en jobbig värkperiod o legat på sjukhus. Jag har fått cellgiftsbehandlingar från feb-maj o har legat första gången på sjukhus några gånger. Midsommaraftonen var ljuvlig men idag regnar det, fast solen kämpar sig fram bakom molnen.
kram

Anonym sa...

Hej.
En lott till mig. Boken verkar mkt speciell och läsvärd.. Visst är det spännande med böcker från länder vi inte vet mkt om och mer vars böcker sällan översätt
Hälsar Lena i Kalmar
lena. idbrant@kalmar.se

violen sa...

Hejsan! Jag vill ju så gärna läsa den här boken, är ju svag för litteraturpriser.....
Har skrivit om den här http://violensboksida.bloggplatsen.se/2012/06/26/8151573-vill-vinna-watsons-debut/

violen

Cici sa...

Nu ska jag äntligen göra slag i saken och bli följare hos Pockethexorna. Hos Oumberligating är jag redan följare sedan länge. Läsintresserad som jag är vill jag förstås gärna vara med i boklotteriet och jag kommer att länka hit.

Det ska bli spännande att följa den här bloggen.

Johanssonshenke sa...

Hej! Är gärna med i tävlingen då boken verkar riktigt bra!

blogg_bohemen sa...

Jag tar chansen med en lott! Boken verkar mycket bra!

Vargnatts bokhylla sa...

Jag är gärna med på en lott! :)

Det mörka tornet sa...

Jag är gärna med!! Ska se till att få ihop tre lotter. Den här boken vill jag gärna ha!!

Pernilla sa...

Verkar vara en bok jag skulle gilla. Här länkat till tävlingen på min blogg