lördag 20 oktober 2012

Gästrecensent hos Pockethexorna

Nu har jag fått in en recension från min väninna Charlotte som var med mig på Skugge &co event hos Forma Books. Det var författarträffen med Simona Ahrnstedt, Björn B Jakobsson och Sofia Hallberg. Efter buffébordet, författarnas föreläsningar fick vi en varsin goodiebag med författarnas senaste böcker.

Hon läste alltså Sofia Hallbergs bok "Mina fräknar" som handlar om Karin som bor med sin fästman i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. När hon sitter och tänker över sitt liv, börjar hon fundera över sina fräknar hon har över hela sin kropp. efter ett tag tycker hon sig se fräknar som liknar bokstäver och de bildar ord som måste betyda något. Det här är upptakten till boken.

Läs Charlottes rec. av boken och vad hon tycker om den.

-"Liksom många andra kvinnor har även Karin haft tydliga idéer på hur hennes liv kommer se ut när hon blir en medelålders kvinna. Drömmen var att hon skulle byggt upp en bra karriär, bo i en villa lite utanför huvudstaden, tillsammans med hennes barn och hennes man som dessutom skulle vara hennes bästa vän.
Nu har Karin blivit 40 år och hon inser att hennes liv är ett helt annat liv än det hon föreställt sig. Trots att Karin inte behöver oroa sig över pengar och hon bor i en attraktiv lägenhet mitt i stan så är Karin inte nöjd. Karriären hon hoppas på har hon inte fått ännu, det jobb hon ibland har är enbart korta uppdrag hos Manpower och fästmannen hon lever med sen universitetsstudierna är ofta på olika utomlandsaffärsresor och barn och vänner lyser med sin frånvaro.

Man får följa Karin som lever nästintill ett liv i ensamhet, man får läsa hennes tankar och de få sakerna som sker i hennes liv blir stora händelser.
Boken är som en dagbok, en bok som kanske många skulle kunna känna igen sig lite i, men som få skulle prata om.

När spänningen tar fart så dalnar den tyvärr lika snabbt, man vill läsa mer, man vill veta mer men det blir aldrig så. Många tankar och många drömmar och ibland är det svårt att förstå om det är en dröm eller om det är om Karins liv man läser om. Kapitlerna är korta och texten lättläst, språket är enkelt men när det kommer till de intima situationer ändras ordvalen till lite grövre och man stannar upp i texten o blir lite fundersam varför tonen ändras just vid dessa situationer.

En helt okej bok att skumma igenom men den går inte upp till toppbetyg den får ett "Hm!?" i Pockethexornas 5 gradiga skala."

//Charlotte//


2 kommentarer:

Anni sa...

Borde kanske inte läst detta, men nu är jag ännu mer nyfiken - får se om jag tycker likasamma!

Vicky M sa...

Vann du Marc Jacobs halsbandet? http://vicktoriamurawska.blogspot.se/2012/10/vann-du-marc-jacobs-halsbandet.html