tisdag 24 september 2013

Bästa läshjälpen=lek skola


Snart är det dags för årets Bokmässan i Göteborg för den börjar nu på torsdag den 26/9 och pågår till och med söndag den 29/9. Självklart ska jag ned till mässan i år igen och ser ni en som kommer gående med ett gåbord så är det troligen jag Pockethexan och du får mer än gärna komma fram och hälsa på mig!!!


En sak som är extra rolig med bokmässan är alla utställare som visar saker jag inte visste fanns som t.ex. när jag träffade Torgerd Adolfsson i Beta Pedagogs montern. Hon är nämligen en lågstadielärarinna som har skapat något som kallas för Läståget, ett system för att hjälpa dem som har svårt att lära sig att läsa och skriva. Det blev ett långt och trevligt samtal där hon med iver och inlevelse berättade om sin skapelse, en läs-och skrivbok med tillhörande pyssel samlat i en ask. Jag fick med mig de saker som behövdes för att börja leka fram ord, det är bl.a. saker som barn älskar och inte kan få nog av, klistermärken!


Jag kan glatt meddela att jag har blivit en ännu populärare faster sen jag fick med mig Läståget hem för vid varje släkt samankomst vill nu mina små släktingar i förskoleålder leka skola med mig och det gör vi.
Vi slår med färgtärningar, rita, skriv och till slut klistra in rätt klistermärke!

Om ni har små släktingar som ni inte riktigt kan roa när de är på besök under långhelger eller om ni sitter barnvakt, då kan jag verkligen rekommendera att ni köper ett set av Läståget för det finns inte något roligare än att leka skola när man inte måste utan bara för att det är kul.
Tänk sen hur kul de barn som har läs och skrivsvårigheter får det i skolan när de får det här som skolhjälpmedel.

Läståget av Torgerd Adolfsson får ett stort "HI!" i betyg!

Undra vad jag kommer att hitta för spännande på årets mässan som jag inte visste att jag behövde eller ville ha?!

3 kommentarer:

Razzy sa...

Hoppas du får en spännande resa vännen :) Själv så ska jag och sambon ned till Halland och umgås med goa vänner men innan dess ska jag hinna med en ny tatuering ;-)

Kram Eva "Razzy"

scuba gear package sa...

Commendable job with the post! keep it up !!

Västmanländskan sa...

Så trevligt det var att träffa dig!