tisdag 13 juni 2017

Nya recensionsexenplar

Nu har det trillat in två böcker till som jag eller någon av de andra Med-hexornar ska skriva om eftr de har läst dem. Den ena boken vill nog min kära make läsa för det är ett ämne som berör honom. Det är Norstedts förlag bok "Hemmet" av Mats Strandberg.


-Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.
__________________


Den andra boken som också ska recenseras är Mariette Lindsteins bok "Sektens barn" från Forum förlag. Det här är också en bok som min kära make vill läsa för han har både läst och recenserat de två tidigare böckerna i serien och varit väldigt nöjda med dem. 


-Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin. 

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt? 

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt – utan också hennes dotter. 

Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen. 


3 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Va skönt att få lite hjälp med recensioner och läsning. Ibland dimper det ner mycket så man knappt hinner med.

Susjos sa...

Hej! Å tack för kommentaren på min blogg, kom på efter att jag lagt ut bilden på boken "Vända hem" att jag skulle ha länkat till dig, men det kommer fler bilder på boken, och en recension också när jag läst den!
Ha det gott!

roth phallyka sa...

Ibland dimper det ner mycket så man knappt hinner med.


หีฟิต