onsdag 28 februari 2018

En hel låda recensionsexemplar


Det har kommit en helt otrolig låda med recensionsexemplar till mig ifrån Ordfront och Alfabeta förlag. För vad säger ni om zombieöverlevnadsexperten och folkbildaren Herman Geijers bok "Överlev katastrofen: 12 sätt att förbereda dig". Men för att göra det riktigt överskådligt har han även gjort en Zombieöverlevnadskalender att hänga på väggen med de viktigaste tipsen på varje uppslag. Då har man nämligen en månad på sig att göra just det som behövs göras för den månaden.
I februari månads står det: "Känn dig själv- känn din kropp Att ha kunskap om hur du reagerar vid brist på mat, sömn, värme eller när du inte vet vad som händer."

Det här är ju faktiskt bra att känna till om sig själv och sina närmaste även om det inte blir en zombieattack utan bara om vi blir utan ström under en längre tid eller om vi råkar ut för en olycka där det gäller att kunna agera snabbt och göra bra val. Nu har vi iallafall värdens coolaste almanacka och får goda råd varje månad. Det kan man ju testa på många sett eller så gör man så som damen på februaribilden och badar isvak med zombies utan att ha ätit eller sovit något på ett tag.

Lästips för de yngsta 0-3 år är den söta boken "Vem kan trösta Lilla Kanin" av Jörg Mühler. 

Den här av boken är väldigt läraktiga för små barn 
för den tar upp vad som händer när man gör illa sig. Den visar att efter att ha fått ett plåster, blåst på stället och fått en kram är det bra igen och inget att oroa sig för.I boken "Nisse och Nora har kalas" av Emelie Andrén
är det mer text och passar då för de lite äldre barnen i gruppen 0-3 år. 

Nu visar de hur kul det är att ha kalas. Men det stora problemet är vad ska man göra om det inte blir som man har tänkt sig när man har pyntat och gjort fint och så händer det en olycka och allt blir huller om buller? Jo man har ett trasigt kalas!....om man nu bara vet vem man har kalaset för?
Vilken härlig bok att ha som högläsningsbok för en förskoleklass för vilka vill inte höra om småtrollen som går i förskolan Täppan det måste ju vara som i den egna förskolan, eller?

Det är Meyer, Lehmann och Schulze som har skrivit den här boken och barnen kommer att känna igen sig för det är faktiskt riktiga barn på förskolan. Men om det är som i vanliga förskolor får man reda på först när man har läst boken.

När man är i mellan 6-9 år kan det vara lite kämpigt med läsandet av böcker med text på hela sidorna. Då är det perfekt med böcker där det även är bilder i mellan raderna i boken så som det är i "Vår fantastiska trädkoja med.., 78 många våningar" av  Andy Griffiths. 
Den här bokserien blir kojan bara högre och högre för varje bok. I den här boken kommer ett filmteam för att filma hur livet i en trädkoja är. 
 Som avslutning från Ordfront förlag fick jag Naturlig skönhet av Nanna Johansson. Det är ett seriealbum om skönhet av humormästaren och är en självhjälpsbok. För vem behöver inte några stärkande ord:
-"Nu ska du ta och lyssna på mig, slappo. Det är dags att vi gör något åt din livssituation, och när det kommer till livssituationer så finns det få som är så bra på att göra något åt dem som Nanna Johansson. Du får stärkande ord, kloka citat och lär känna dig själv. Och om inte det kan få dig att sluta vara deppig, deppo, ger hon även tydliga instruktioner om hur du ska göra för att leva varje dag som om den vore din sista. I slutänden handlar det ju om att just du, om ingen annan, ska älska dig själv."
      ____________________________________________
I det paketet fick jag Hotelldirektören av Rose Tillberg Mattsson från Visto förlag.
Det ska bli spännande att få läsa boken om 
Rose egen farmors livsresa som barnhemsbarn från Stockholm till hotelldirektör i Häverödal/Hallstavik.

Boken handlar nämligen om Bebe som är barnhemsbarn och flyttar tillbaks till sin hemort där hon köper det gamla anrika hotellet och anställer en ung, råbarkad kock från Stockholm nu blir inget som det varit i den lilla byn.

2 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Oj vad många böcker. Trädkojan är barnen förtjusta i.

Carro sa...

Oj vilken lyx! :)