tisdag 20 juli 2021

Recension Någon annans tidsfördriv

 

Det är så skönt att jag har hjälp av fler Pockethexor som recenserar böcker åt mig här på min blogg. Det märks speciellt nu i sommarvärmen och eftersom jag har fått extra ont i ryggen pga. Spinal stenos som är en till diagnos utöver min tidigare. 

Är det någon av er som har den här diagnosen? Vad har du gjort för att bli bra, sjukgymnastik eller operation?

Det är åter igen Pockethexan Anni som har skrivit och recenserat en bok av Ann Edliden på Polaris förlag.

Är det någon av er som har den här diagnosen? Vad har du gjort för att bli bra, sjukgymnastik eller operation?


-"Recension av Någon annans tidsfördriv Ann Edliden Polaris

En dagsaktuell och lättläst debutroman om lurendrejeriet på dejtingappar, om kontrasterna mellan storstad och landsbygd, om dokusåpor och systerskap.

Huvudpersonen Doris har flyttat till Stockholm och jobbar som pressansvarig för en dokusåpa som går överstyr samtidigt som hon nätflörtar med Petter som verkar för bra för att vara sann och försöker hålla sams med sin familj i Värmland.

Det är jakten på Petter som bokens huvudhandling. Han dyker inte upp på den första dejten och när Doris börjar nysta efter hans identitet visar det sig att han är en återfallsförbrytare när det gäller att lura kvinnor på nätet.

Händelserna flätas samman med varandra och skapar ett underhållningsdrama som är läsvärt, men inte så mycket mer. Boken får ett HiHu (3) av mig då jag känner att jag har mer gemensamt med Doris mamma än med Doris själv."

1 kommentar:

Mia Eggimann sa...

Först trodde de jag hade SLE, sedan gick de över till att jag har Myosit och den sista läkaren sa att jag har Spinal stenos. Just nu äter jag Saroten mot nervsmärtor och en hel del andra piller, ont i ryggen har jag med. Det går ju operera men vet inte om jag vill.