fredag 2 december 2022

Lucka 2.

 LUCKA 2.

Mord  i  mörka vinternatten

av

Lena Risberg

från

Lava förlag

"Mord i mörka vinternatten" är andra delen i serien om Bim och Ninni. De är grannar i samma bostadsrättsförening där de bor. När det händer något i deras närområde eller speciellt i deras hus rycker de båda kvinnorna ut och blir som två närpoliser eller privatdetektiver. Det vill de gärna tro iallafall. Jag tycker nog mer att de känns som två nyfikna kvinnor som lägger sig i polisens arbete. Den här boken är mer som en feelgoodbok där man får följa kvinnorna och deras pyssel i huset där de besöker grannar och försöker hitta ledtrådar men det blir mer prat om inredning och matrecept. Det är i och för sig inte fel det heller men när hon vill att det här ska vara en deckare blir det lite tomt.

Den här boken börjar med att Ninni misstänker att det är något skumt med husbilen som står på deras parkering under några veckor och hon ringer och tipsar polisen anonymt. Mycket riktigt , polisen bär sedan ut två döda personer ifrån husbilen. När sen Ninni ser fotspår ifrån husbilen till deras port i den nyfallna snön på natten, är hon övertygad att någon av deras grannar är inblandade i morden.

Jag är inte så förtjust i den här boken som inte lyckas bygga upp någon riktig spänning. "Mord i den bistra vinternatten" får en god grannsämjan 2.a i betyg.



Inga kommentarer: