måndag 19 december 2022

Lucka 8

 

lucka 8

LUCKA 8
@annis_vardagsnjutning
har recenserat den här boken.
Recension av
Julhälsningar från Ett slott i Normandie
Jo Thomas
Den femte boken med hälsningar från en ljuvlig plats i Europa handlar om när tre brittiska systrar ärver ett sommarhus i franska Normandie av sin farfar och upptäcker att den förväntade stugan visar sig vara ett förfallet slott med inneboende slottsfru och stora ekonomiska utmaningar. De äldre systrarna Nellie och Lizzie åker tillbaka hem till familj och jobb, men lillasyster Fliss stannar för att försöka sälja slottet. Vilket visar sig vara omöjligt.
Istället får Fliss kämpa med kossor på rymmen, igensatta avlopp, ständiga elavbrott, läckande tak, tiggande påfåglar och ortens buttra fransmän. Bortsett från det sistnämnda ser jag tydligt att Jo Thomas inspirerats av teveserierna om britter som renoverar franska slott, inte mig emot!
Här ångar det av kryddig varm äppelmust, mustiga grytor, rostat bröd doppat i smält choklad, pajer, ostar och hembränd calvados när Fliss med hjälp av systersonen och slottsfrun försöker få igång en verksamhet för övernattande gäster. Undangömda minnen lyfts fram och den där snygge barske grannbonden är kanske inte så tokig ändå. Det blir blossande kinder och tindrande ögon i flera generationer när gammalt groll städas bort tillsammans med spindelväven.
Jag känner mig förflyttad till vackra Normandie och ger boken en stark fyra!


Inga kommentarer: