torsdag 27 juni 2024

Tisdagstrio: Böcker på P


 

Tisdagstrion: Böcker med titlar som börjar på P

Böcker med titlar på P är det som vi ska tipsa om i veckans tisdagstrio. Tolka temat på
valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del 
av varandras tips.

Ugglan & Boken

Mina tre boktips på böcker som börjar på P är:

Parasiten av Sofie Sarenbrant från Bookmark förlag

Del 11 i thrillerserien om kommissarie Emma Sköld.
Det här är en annorlunda bok , på ett spännande och intressant sätt. Boken börjar med att en person hittas mördad och bränd på bål. I fickan ligger en lapp med namn på, en dödslista och längst ned på listan står Emmas namn. Polisen kan inte se något samband mellan de olika kvinnorna för det är bara kvinnonamn på listan. Sedan får man följa en annan kvinna som häktas för "shaken baby syndrome".
Dessa berättelser  är handlingen i boken. Den får en 5-a av mig i betyg.

Porto Francos väktare av Ann Rosman från Damm förlag

Det här är en bok skriven av Marstrands bon Ann Rosman och det här är del tre i hennes serie om polisen Karin Adler. Boken har en verklig stämning av Västkustens historia. Samtidigt får man följa polisen i dagens händelser och vad de gör i sina liv. Innan jag läste den här boken hade jag aldrig hört talas om Porto Franco. Det var alltså en ö utanför Marstrand som blev en frihamn för alla brottslingar. Tog man sig till ön som kallades för Porto Franco så kunde man alltså leva som en fri människa och inte bli dömd för de brott man gjort.
Jag ger Porto Franco en friseglande 4-a.

Piren av Camilla Karlsson från  förlaget Storify Publishing.

Det här är en riktigt klurig deckare för barn mellan 9 och 12 år. Den kan säkert uppskattas av tonåringar som tycker om när kriminalhistorier blandas med romans. Det här är den första boken om Mollys mysterier och jag anar att vi kommer få följa henne på fler äventyr framöver.

När det plötsligt försvinner en värdefull tavla från det lokala museet och ett äldre par får inbrott i sitt hus. Tavlan föreställer staden med en pir, men i stadens hamn finns ingen pir. Där finns bara en fyr. När Molly hittar en hemlig tunnel vid fyren och ser två män smyga runt, så anar hon att det har med stölderna att göra.

Molly har sommarlov och längtar efter att det ska hända något, något spännande. Vännerna James och Oskar vill gärna umgås med henne. Hon tycker mycket om båda, men vad är det för känslor hon känner när hon är tillsammans med dem. Molly får två mysterier att lösa. 

Jag ger Piren en pirlös 4-a.

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Bra passande trio.

Ugglanoboken sa...

Tack för tipsen! Har inte läst någon av dem, men tänker att jag borde prova Sarenbrants böcker!