fredag 5 juli 2024

Bästa läsning våren 2024

 

Tisdagstrion: Bästa läsningen under första halvåret 2024

Vad har egentligen varit den bästa läsningen under första halvåret 2024? Det är frågan vi ska ställa oss i veckans tisdagstrio. Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips. 

Ugglan & Boken


Den bästa boken man läser är självklart den man läser med sitt barnbarn. Är då den lilla 2 1/2 åringen väldigt förtjust i dinosaurier vad är då bättre än Dinosauriegänget av Lars Mähle från Lind o co. Vi har läst boken Hemligheten som är bok sju i serien.
Boken handlar om de tre olika dinosaurierna Rasmus, Tim och Tobias. Nu ska två av familjerna följa med till Tims morfar som bor i en grotta i Trodongrottan. Han är uppfinnare och när de kommer fram till grottan ska de leta efter hans hemlighet. Det tycker Tobias verkar väldigt läskigt.
Mitt barnbarn Lovis vill ge boken tusen tusen i betyg för den är så rolig, spännande och så är de så söta de små dinosaurierna. Vi får nöja oss med att ge Dinosauriegänget ett T-rex vrål 5-a i betyg.Mina två övriga böcker är Mariette Lindsteins Lång väg hem från Bokförlaget Forum och Towe Alsterdals Djuphamn från Lind o co.

Nu var det sådan tur att jag i rött hamnade bredvid mina två favorit författare Mariette och Towe. Det var på Mariettes bokrelease av Lång väg hem.

Lång väg hem är en helt otrolig bok om Marielles liv som till stor del utspelar sig i scientologikyrkans våld.  Vi får börja med att följa henne hemma i hennes hemstad Hlmstadoch hur hon och ehnnes pojkvän kom med i kyrkan. Hur det sedan växte mer och mer med att hon ktill att börja med käpte deras böcker för att läsa på om vad scientologi egentligen är. De vill förändra världen till det bättre och det är väl klart att man vill vara med om något sådant när man är ung och fri. Hon kom in mer och mer i kyrkan och fick olika uppdrag. När hon sen träffade sin man som också arbetar där som hennes ledare börjar  det gå ännu fortare.
Ni bara måste läsa den här boken för det är helt otroligt vad hon bjuder på sig själv och sedan att man får veta vad scientologin står för och hur stor den är i världen.
Själklart får Lång väg hem en fritagen 5-a i betyg! Tack Mariette för den här boken.

_____________________

Djuphamn är tredje delen aav Towes trillogi från Ådalen Den handelar om polisen Eira Sjödin som nu är gravid men tyvärr inte vet vem som är pappan. Är det hennes poliskolega som hon har haft ett förhållande med eller hennes ex. ifrån ungdomsåren som hon återsåg.

Inga kommentarer: