söndag 14 november 2010

Passande vård med Passal!


Vet du hur det är att ligga på sjukhus?
Vet du hur det är att ligga på sjukhus år efter år?
Vet du hur det är att ligga på servicehus?
Vet du hur det är att ligga på servicehus år efter år?

Vet du hur dagens sjukvård fungerar?
Vet du om dagens sjukvård fungerar?

Vet du hur det är att som nybliven 28-årig trebarnsmor behöva ligga på sjukhus i månader och se sitt barn ställa sig upp för första gången mot din sjukhussäng utan att du kan lyfta upp henne?

Vet du hur det är att som 31-årig mamma att ligga på servicehus och böna och be de äldre att låta dina barn få se julkalender på TV någon gång de 24 dagarna till jul?

Vet du hur det är att som 33 årig mamma fira påsk och din äldsta sons 10-årskalas på sjukhus?
Vet du hur det är att som 39-årig mamma fira din dotters 12 års dag och förklara för henne varför du inte kan komma till hennes första konsert i orkesterklassen?

Vet du hur det är som 42-årig mamma höra dina två tonårssöner kämpa med att få dig att andas när du är mitt i ditt akuta smärtanfall, samtidigt som de ska ringa ambulans och få dem att förstå att det är riktigt akut och under tiden trösta lillasyster?

Vet du då hur det är om man då har möjlighet att få välja den vård DU vill ha?
Vet du hur det är att ha möjligheten att få välja den läkaren som är specialiserad på just det som DU lider av?
Vet du hur det är att ha möjligheten att få vårdpersonal som lyssnar på DIG?
Vet du hur det är att ha möjligheten att få vårdpersonal som hjälper DIG med just det som DU
behöver hjälp med?
Vet du hur det är att ha möjlighet att få den vården som passar just dig och inte till den standardiserade patientmallen som egentligen inte passar till någon?
Vet du om det här är möjligt över huvudtaget?

Jag vet, för jag har varit med om ALLT!

Då behöver vi alla att det finns vårdmöjligheter för oss och då menar jag inte bara att det ska finnas en sjukhussäng till var och en av oss, utan att det finns DEN vården för dig, DEN som passar dig, DEN som du får välja så att det känns som din vård!

Därför är det så bra att det finns ställen som Kerstin Leufvéns Passal Gruppen AB som finns i Hagfors,Karlstad, Kristinehamn och i Karlskoga för det behövs kvalitativ vård över hela landet och att vi kan få välja den.

När lagen om personlig assistans ändrades för 15 år sen kände den handikappade Kerstin Leufvéns som har haft reumatism sen barndomen att hon ville vara med och förändra och ge bra levnadsvillkor. Hon var van med ett liv i mjukis byxor och pöströjor och som var glad för att någon kom och klädde på henne och kammade, för det var vad hemtjänsten kunde erbjuda i personlig omsorg.

Men alla vet ju att om man får känna sig fin och bli uppiffad med lite smink så mår man ju bättre och kan göra mer som att vara mer deltagande i sällskapslivet och de gemensamma aktiviteterna som exempelvis brännboll, bowling eller fiske som alla är med på . Därför har Kristin upptäckt att pengar inte ligger bakom allt, utan det är andra värden som ligger bakom hennes framgång med företaget.

Företagets ledord är :”Alla människor har lika värde – Passal är en länk till att leva ett bra liv”!
Så när någon ska få en ny assistent så får de och anhöriga vara med själva och välja ut personen, för den personliga omsorgen är det viktigaste och det är det som det måste utgå ifrån och inte vad som står i kommunens normer över vad som är en lämplig vård i hemmet för rörelsehindradel.

Därför är nu Kerstin Leufvéns Passal Gruppen AB i Kristinehamn uttagen i världens största entreprenörstävling, "Entreprenour of the Year".

Nu håller vi tummarna för att den goda sakens skull,
så att den kan få vinna för en gångs skull!

2 kommentarer:

Caja sa...

Stor ,stor och ännu större kram till dig idag! Ingen som inte lever med smärta kan förstå fullt ut...och inte ens då faktiskt eftersom den smärtan som är din verkligen är din och ingen annans.....

Önskar dig allt gott trots ditt smärtsamma liv min vän, ta hand om dig.

Jag håller tummarna för den goda sakens skull, absolut!

Kram/caja

Anni sa...

Usch, nu fick du mig att gråta också.

Jag lovar att jag inte en enda gång till ska klaga över regniga novemberdagar.

Men jisses, så hårt jag tänker krama dig den dag vi träffas!