söndag 28 november 2010

Nu vet vi vem som har Kulturbloggarnas kulturblogg!...för igår var det Stora Kulturbloggarpristets utdelning och jag var där med min Oumberlige make som fick vara min ledsagare när det var dags för mingel igen!
Vi tog oss till Dramalabbet på Östgötagatan 2 på söder men vi höll inte på att kunna komma fram eftersom handikappsparkerningen utanför inte var upplogad!
Men som tur var hade jag ju maken med mig och han är handlingskraftig och har inga problem med ryggen plus att han alltid har en snöskyffel med sig i bilen, alltså ett oumberligt ting!

Det var trevligt att få träffa en av den nominerade i bokklassen Karin Berg från "En bokcirkel för alla" med hennes söta dotter och få vara lite privat när vi minglade i pauserna och löste in våra drinkbiljetter. Fast eftersom det var kl 12.00 så bytte vi från vin till i mitt fall en kopp te med lussebulle och Karina till godis åt dottern, kul att det fanns något för alla.
Vi fick lyssna till musik och se på teater i mellan prisutdelningarna, men när man har med dagens ungdomar att göra så måste man förtydliga att -"Ni ska vara här klockan tio" betyder klockan 10.00 och inte 22.00. För så var det inte i det här fallet att man hade förtydligat för de sena 80-talisterna för som det var nu kom det bara ett halv band och hälften av utrustningen. Kan ju säga att efter många år med skolkonserter blev inte samma sak att lyssna på ett rockband när de inte har någon trummis och förstärkana inte e me...

Jag hade även ett lite samtal med Petra från "Breckfastbookclub" som hade bjudit in mig, det var trevligt att träffas igen och hon hade blivit större på ett positivt sätt sen sist, för det ska komma en liten i januari. Grattis Petra och var rädd om dig!

Tyvärr vann inte Karins blogg utan det blev serietidningsbloggen "Shazam" som vann i klassen årets bästa Bokblogg.....?!
Man pratade om det på scen att de här priserna ska vara även för de små och smala bloggarna så att alla ämnen kan få komma till tals.

Så om ni veta något som rör serietidnigar, klicka då in hos dem och tänk samtidigt på att det kan vara du som vinner Bokbloggspriset nästa år!!!Bokbloggarvinnarna fick priset av författarinnan och bloggerskan Unni Drougge och hon satte sig brevid maken efter hennes framförande men tyvärr skrämde han iväg henne (hur får ni läsa på hans blogg..) annars kunde det ju ha varit trevligt att få en autograf till min samling nu när jag har en av hennes böcker som är med i min bokring.

Jag passade på att dela ut en av bokringen "Pockethexorna på utflykt"-s pocketar och det var Karin med "En bokcirkel för alla" som fick den och jag hoppas att det ska bli en trevlig läsupplevelse, eftersom Minette Walters är en av mina favo deckarförfattare.

Vill du veta hur det gick för de övriga klasserna och vem som fick det stora priset?
Kika då in på Stora Kulturbloggarpriset där du även kan se vad vi gjorde igår för de sände allt live på bloggen och det var faktiskt mycket som var trevligt. Speciellt när det var dags för teaterpriset för då kom Erica Lernehav, Klas och Börje Ahlstedt från Odenteatern där de gjorde lite ur föreställningen "Hallå Papsi" som Peter Birro har skrivit.


Vilken tur att Rosemari Södergren med Kulturbloggen är en så stark och handlingskraftig kvinna att hon har startat det här priset och att hon har som mål att det ska växa ännu mer och jag kan bara hålla med!

4 kommentarer:

Petra sa...

Tack!! Det var jättetrevligt att ses igen!

Elle sa...

Vilken tur att du kom fram genom snön iallafall. Praktiskt att ha snöskyffeln med!
Kulturblogg har jag väl inte, men man kan ha en kul-tur hos mig iallafall ibland! *ler*
Ha en skön start på veckan!
Kram Elle

Elin Damberg sa...

Härligt, härligt. Gud vad mycket kulturella prylar du knallar runt på. Skoj!!

"Men som tur var hade jag ju maken med mig och han är handlingskraftig..." Puh. Ett tag var jag rädd att han hade slagit ner nån, men såg sen att han "bara" hade skottat - vilket var vackert gjort.

Haha, ett rockband utan trummis..? Kids...

Kram till dig.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, jag onskar verklgien att jag hade kunnat vara dar, det later sa himla roligt! Da hade jag kunnat traffa dig dar,det hade varit roligt!