fredag 21 december 2012

Årets bästa julpysselbok

Är du liksom jag en sådan där som nu i jultider älskar att julpyssla?
Eller har du blivit inspirerad av att se Ernst och hans vänner på TV och bara känner att nu måste du ta fram nål och tråd, för här ska pysslas?


Boken jag föll för är Tone Finnangers "Julstämning hos Tilda". Det är ICA-förlagets julbok som handlar om dockan Tilda som man nu kan sy jul och vinterkläder till. Eller så kan hon bli en skyddsängel och vakta ditt hus. Men det är inte bara dockor och deras kläder man kan sy utan det är både allmänt julpynt, barn o vuxen kläder, leksaker och huvudbonader.
HÄR kan du läsa direkt ur boken och bli inspirerad och vill du som jag använda er av Tildas tyger kan du köpa dem på Panduro där de även har det speciella håret och andra detaljer som gör att de blir så där fina som de är i boken. Men det roligaste är att använda sig av sina egna stuvbitar och minnas tillbaks vart de kommer ifrån.

Men akta dig för att visa boken för din svärmor för då kan det gå som det gick för mig när jag visade boken för min och hon började önska sig saker utöver sin Tildatomtedocka:
-"Åh vilken söt basker den skulle passa så fint till min nya vinterjacka."
-"Åh de strutarna skulle vara så fina i mitt granris vid dörren."
-"Åh den fina...."

Det får bli till nästa jul, nu måste jag bli klar med årets julklappar, ser ni vad det blir? Om det nu är en släkting som läser det här får ni se förvånade ut när ni öppnar era paket.

6 kommentarer:

Carpe Diem. sa...

=D Jag kanske ska skicka min Tilda docka till dej, du verkar ha kläm på det där! Min ligger efter 3 år fortfarande i kartongen!!! Det är en Trädgårds-Tilda, skulle ha den i stugan...till sommarn kanske.

Ha en riktigt GodJul!
Kram

Carpe Diem. sa...

Har ingen aning hur man gör vaniljfudge, men jag kunde ju int låta bli att kolla!
Titta på www.hittarecept.se
Jag skulle ALDRIG ha tittat där!!!
OM du ska göra fudge, så är det en hel del vispande, ta elvispen!
Kram

Baronessan sa...

Oj sicket pysslande! Jag känner inspirationen komma varje år, men jag kan aldrig bestämma mig. Så det blir inte så mycket pyssel.
Önskar dig en God Jul!

Anni sa...

God Jul finaste Hexan ♥

BP sa...

Gud såååå duktig du är:-)
Tänk om jag inte hade läst din man:s blogg först och tittat på hans dildotandborste - ja då hade jag inte fått "dildo-känslor" när jag tittat på dessa lösa armar på bordet;-)
God fortsättning på dig!

Anni sa...

Jodå, det blir några kurstillfällen i mars ;-) Siktar på den 10:e och/eller 11:e. Återkommer med tider.