onsdag 6 februari 2013

Fotboll, dagens tema

Vad passar bättre idag att presentera än boken Guldbollen när det är dags för Sveriges match emot Argentina. Det betyder även att den sjufaldiga vinnaren av Svenska Guldbollen möter fyrfaldiga vinnaren av Fifas guldboll som världens bästa fotbollsspelare.När jag var på bokmässan i höstas var jag runt och frågade efter böcker att recensera. Det slutade med att jag kom hem med ett 50-tal böcker i ett stort varierande utbud. Det var allt ifrån de senaste deckarna till böcker som handlar om Sveriges alla 50 st. olika humlor. Den blev en lyckad julkapp till mikrobiologsonen som just studerar dessa sommarens vänner.

Men jag som även är en sportfantast, bland alla mina andra egenskaper, fick av Sportförlaget boken om alla de svenskar som har fått Guldbollen. Det är den finaste utmärkelsen på att de är landets bästa manliga fotbollsspelare det året.

 
-"Gunnar gren var först så börjar guldbollen han fick guldbollen 1946 och några år senare blev han Il professore i Italien. Äldre italienare kan än i dag börjar gråta när de hör hans namn.

2011 fick Zlatan Ibrahimovic guldbollen för sjätte gången. Det är ett rekord som bara Zlatan själv kan slå, invandrarsonen som gjort en sagolik resa från Rosengård i Malmö till världens stora arenor "

Så börjar boken Guldbollen av Stefan Thylin som presenterar alla spelare som har fått priset där i mellan.
Det här är verkligen en Måste bok för alla som är intresserade av svensk fotboll. Det är även intressant att läsa om alla de spelar som inte har fått Guldbollen bara för att man från börja inte gav priset till spelare som var proffs i andra länder. Det är därför som Nacka Skoglund aldrig fick priset fast han kanske var sin tids Zlatan eller t.o.m Messi. Ni kommer säkert att kunna hitta fler sådan här Aha-upplevelser när ni läser boken om svensk herrfotboll.

 
Nu väntar vi bara på boken om Diamantbollen...och det vet ni ju så klart att det är tjejernas motsvarighet till Guldbollen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visste inte ens att den boken kommit ut, men den vore intressant att läsa helt klart. Står väl en hel del om min favorit, Olof Mellberg, också hoppas jag :-)
Kram Malin

BP sa...

Rätt bok för dig - rätt bok för mig:-))))

A House With A View sa...

Stooooort grattis, du är vinnaren i min utlottning:) Kika in på min blogg:)

Önskar dig en riktigt fin helg!

Stooor kraaaam aka