torsdag 29 augusti 2013

Recension av Kärlekens dårar

Nu har jag fått en hexpocket-recension av en av mina medlemmar av min bokring "Pockethexorna på utflykt".
Det är Anni med bloggen "Med ögon känsliga för blått" som tidigare har läst och recenserat böcker hos mig. HÄR och HÄR kan du läsa vad hon tycker om dem. Om du är intresserad av att ta del av vad de andra medlemmarna tycker kan du läsa alla recensioner under flikarna A-Ö överst på min blogg.
Vill du också få hem en "hexpocket" att recensera? 
Skicka namn och adress till pockethexorna@live.se så skickar jag en hemlig pocket hem till dig att läsa, recensera och ge till en ny läsare.

Läs vad Anni tycker om "Kärlekens dårar" av Joanne Harris och tala gärna om vad du tycker om du håller med eller tycker annorlunda!

"Tack vare Hexan fick jag upp ögonen för Joanne Harris, en författare som jag sedan dess läst en hel del böcker av. Några har jag älskat innerligt, andra har inte varit fullt lika engagerande. Tyvärr tillhör Kärlekens dårar de senare, förmodligen p g a klostermiljön som inte riktigt faller mig på läppen, även om jag inser att författaren gjort sin grundliga research och beskriver klosterlivet in i minsta detalj.

Hela boken är en lång väntan, ett uppbyggande av förväntningar på vad som ska komma, vad som ska hända med huvudpersonen Juliette och hennes förre älskare. Återblickar ger steg för steg en förklaring till o, lika skeenden, man kastas mellan Juliettes liv i klostret och det tidigare livet som kringflackande cirkusartist. Till sist kommer då upplösningen och det blir lite av ett Jaha. Hela händelseförloppet blir lite av ett spel för gallerierna, med ett slut som inte alls var oväntat.

Ett litet Hi får boken ändå, mina krav på författaren ska inte förringa att den är välskriven och detaljerad, även om den i mina ögon inte kommer upp till de höjder som vissa av hennes andra böcker.

Jag ger den till en väninna ikväll!
kramen Svart hjärter (kort)"


(Bilden är från en av sommarens ljuvliga italienska terrasser, norr om Rom)

Anni/


1 kommentar:

Anni sa...

:-D
Jodå, det ska komma mer om Prag.
och om Rom.
Och om andra mysiga ställen jag besökt i sommar.
Vet inte hur jag ska hinna med bara.
:-D