lördag 2 november 2013

Såg ni Ängeln hos Skavlan?

Ni missade väl inte Skavlan igår på Svt 1
Då såg du intervjun med Elis Lindqvist eller som hon kallas av många "Ängeln på Malmskillnadsgata". Fast tjejerna hon pysslar om kallar henne hellre för morsan.
Visst blir man berör över det hon berättar om hur det sker sexhandel mitt i vår huvudstad med tjejer som är så unga som 12 år och man låter det ske.

Nu till alla er som liksom jag blev berörd över vad hon hade att berätta kan jag varmt rekommendera hennes bok "Ängeln på Malmskillnadsgatan" från Libris förlag. I den får man följa hennes kärlekslösa barndom där hon redan som femåring blev utsatt för sexuella övergrepp och som 16-åring tvingas hon börja prostituera sig.

Hon berättar öppet och ärligt om hur hennes liv har varit och det hon ångrar mest är att hon inte skilde sig från sin make mycket tidigare för då tror hon att hon hade klarat av att ta sig ur sitt blandmissbruk och ta hand om sin dotter.

Det är verkligen en stark bok som man knapp kan tro är sann när man ser hur hennes liv ser ut idag där hon varje fredag kväll står vid sitt lilla bord på Malmskillnadsgatan och delar ut en kramar, kaffe och kläder till de medsystrar som inte är lika lyckligt lottade som Elise som har lyckats ta sig ur sin situation.
 
Jag ger "Ängeln på Malmskillnadsgatan" ett stort "HI!" för den känns så bra, lättläst och viktig bok som alla kan och bör läsa.

Adlibris, Bokus  

8 kommentarer:

Razzy sa...

Jag såg och jag grät, vilket livsöde och vilken Stark kvinna.

Kram Eva.

Anonym sa...

Nej det missade jag men jag har boken.
Mia

Cajsas Faster sa...

Vilka fantastiska kvinnor det finns!

Marie

Susanne sa...

Jag missade det tyvärr, men läste om Ängeln i Metro. Ska genast gå in och köpa boken. Tack för tipset.

Baronessan sa...

Hej! Det var ett tag sen. (Alldeles för länge!) Jo, jag såg denna fantastiska kvinna. Jag blir lika varm i hjärtat varje gång jag hör om sådana underbara människor som hjälper andra så där självklart.
Jag ska absolut läsa den boken.
Hoppas att du håller ihop och har det bra. Kram!

Anni sa...

Ska ta mig in på SVTPlay och leta upp inslaget!

Eat Pray Love, heter filmen jag sågade. (Lyckan, kärleken och meningen med livet, på svenska.)

Vad gäller Studentskrapan så är det en restaurang/bar högst upp i huset. Och himlen därtill, heter den. Hiss går till våningen under, sedan är det en trappa sista biten. Jag funderar över om det fanns någon handikapphiss sista biten, men det kan man kolla med dem - personalen kan ju inte släpa mat och dryck själva sista biten kan man tycka. Utsikten är fantastisk och bord går att boka, även till lunch!

Sedan funderade jag över kursmöjligheter. Jag kan, om du tycker att det passar, komma hem till dig istället för att vi kursar på stan. Då kan vi ta det en kväll/dag som passar oss och strunta i vilka tider jag jobbar/ställer ut. Kanske även din dotter vill prova på - och Peter får sitt vin ;-)

Kram på dig i regnrusket!

The Mighty Big Blogger sa...

Hej
Jag är lite framfusig men vill höra med dig om du skulle vara intresserad av att läsa våra debutböcker och recensera dem och i så fall skickar jag över dem i PDF till dig via mail som du kan sända mig via min mejladress. Vi debuterade under 2013 med Röd Vinterängel samt Ankharen och vi är väl det nya svenska författarparet, och böckerna finns att köpa på Adlibris, Bokus m fl. samt via vår egen Widgetshop. Du kan läsa lite om oss och de recensioner vi fått på vår hemsida:
www.bra-leve-forlag.se
Vi är i verkligt behov av lite draghjälp för att komma ut så vi uppskattar verkligen den hjälp vi kan få och dessutom är våra böcker bra Tack på förhand!
Tove Birkeland Brandt

Anonym sa...

Nu har jag läst boken och det var en hel del tårar. Men vilken människa, efter 17 år håller hon på än.
Mia