fredag 13 december 2019

Lucka 14


LUCKA 14

Kod: Elektra
av
Maria Engstrand
från
Opal 

Den här boken handlar om Malin i 13 års åldern, det är ur hennes ögon vi får följa historien.
En kväll när hon skulle försöka göra sina läxor vid sitt skrivbord hörde hon väsande ljud från någon som andades sedan övergick det till små korta viskningar. Något flaxade till en kort sekund som en vinge sedan svepte det till och försvann in under hennes säng. Vad var det där Malin blev riktigt orolig tills hon hörde ett gällt skratt som hon kände igen. -Elektra! 
-Leka gömma. -Kom fram nu! Ut kom ett ljust huvud med lockar och gråa tussar av damm. Efter det kom en dammig tass från en sliten nalle som alltid följde med hennes lilla granne som väldigt ofta brukade rymma hemifrån för att komma hem till Malin. Hon tog lilla Elektra i handen och sa till henne att nu går vi hem till dig. Det är något speciellt med Elektra och det är att hon är ett rutbarn, ett sådant barn 
När de klev i deras hem blev Malin väldigt förskräckt för där hängde sju lysande huvuden utan kroppar. Helt plötsligt fick hon en skarpt lysande ljusstråle i sitt ansikte. -Åh förlåt, sa Oreste och tog ned ljusstrålen från ficklampan. -Jag håller på och hjälper min mamma med hennes seans. Nu såg Malin att det var sju personer som stod i en ring och höll ett ljus under deras hakor. De hummade för att komma i rätt stämning och för att de döda ska kunna komma i kontakt med dem. Det är Orestes och Elektras mamma Måna som höll i seansen hon brukar göra det och en del andra terapier. 

Det här är inledningen på boken Kod:Elektra, jag ger den en magisk fyra.


Kod:Elektra tar vid några månader efter det att Kod:Orestes avslutats vid midsommar. Den utspelar sig mellan Halloween och Midvinter. Återigen dras Malin och Orestes in i nya mysterier och de tas från plats till plats i jakt på gåtans lösning. Märkliga gamla prylar dyker upp som ledtrådar, och såklart nya chiffer. Denna gång dras Orestes lillasyster Elektra in i mysteriet, kan hon vara en del av lösningen eller är hon en del av gåtan?

Den spännande andra delen om Orestes och Malin, spänning, gåtor och chiffer står i fokus.

Inga kommentarer: