lördag 13 mars 2021

Recension Drottningklockan

Recension av Elisabeth Öhman
bok Drottningklockan
som ges ut av Mima Förlag.


Det här var en annorlunda bok på det viset att handlingen både får följa ett ungt par i Sverige och ett gäng med brottslingar i England och USA. De utnyttjar den unga mannen i Sverige så han får ovetandes skydda stöldgods som är efterlyst världen över för det är en så unik historisk sak, drottning Marie-Antoinette magnifika fickur. Handlingen utspelar sig i Israel, USA, England och Sverige.

Historien börjar med att man får följa ett ungt par som redan i skolan börjar att bli förtjusta i varandra. När de i tonåren träffas på ett dansställe går de undan från de övriga vännerna och kan de inte motstå varandra utan de har sex, vilket resulterar att Margareta blir med barn.  Aron som är en stor klockälskare lägger all sin fritid på att lära sig allt om klockor på egen hand. Sedan arbetar han som vaktmästare vid en kyrka. Det här arbetet har gått i arv i flera generationer från far till son. När hans föräldrar går bort i en olycka får han ärva huset och en stor mängd med pengar som han investerar i olika klockor.

När han väl är hemma igen med sina inköp inreder han vardagsrummet till ett Urmakeri. Han lägger all sin fritid på sina klockor då det har kört ihop sig med ungdomskärleken och han känner inte till sin dotter. Däremot gör han stor karriär som amatörurmakare och det är så skurkarna får tag på hans namn och ser till att han tar hand om det kända uret åt dem. Hur det går med det är den stora händelsen i boken, som för övrigt inte går på så hög fart, gör att Drottningklockan tickar fram till en uppskruvad 3-a. Fast jag hade hoppats på att få ge den mer då den både verkade vara en rolig och spännande deckare samt relationsroman. Men den är ändå läsvärd för det annorlunda temat. 


Det finns två delar till i den här serien och det är:

Renässansringen Pärlbroschen


Adlibris
Bokus

Inga kommentarer: