torsdag 7 oktober 2010

En hexpocket åkte buss igår...

...onsdagen den 6/10 mellan Uppsala och Bålsta, har du hittat den?

Det är typiskt att just den dagen jag inte har tillgång till en dator så är det just då som jag skulle behöva göra en direktrapport.

För då skulle jag i förväg kunnat berätta att nu ska ni hålla utkik för på ett visst ställe kommer det att ligga en hexpocket och vänta på er. Men nu hoppas jag att det ändå är någon som har hittat Unni Drougges bok "Regnbågens tid" på buss 895 mellan Uppsala och Bålsta den 6/10.

Vem är det nu som har lämnat den där?
Jo det är Pockethexan Charlotte i Uppsala som har fått två hexpocketar hemskickade till sig från bokringen "Pockethexorna på utflykt" och förutom den här boken har hon även fått Kjell Erikssons "Nattskärran" men den hade hon läst så hon lämnade den vidare som jag berättade om i mitt tidigare inlägg.
Det här har hon att berätta om Unnis bok:
-"Hej!
Nu har har jag äntligen läst ut min hexpocket Regnbågens tid av Unni Drougge. Det har tagit mig lång tid att ta mig igenom boken eftersom jag har tagit flera pauser och läst andra böcker som lockat mig mera. Bilden visar hur boken fastnade i en hög med böcker på mitt sängbord.

När jag först fick den i min brevlåda tänkte jag:" Vad roligt med en författare som jag aldrig läst!" Jag hade många förutfattade meningar om författaren och har aldrig gillat den person hon är i medierna och jag hoppades att dessa fördomar skulle komma på skam när jag läste boken. Tyvärr var det tvärtom bara en bekräftelse
på de tankar om flummighet och hippiestil som fanns i min hjärna från början. Detta gjorde att boken inte passade mig så bra.

Boken handlar om människor i ett område i Stockholm som kallas Brovattnet. Det är många karaktärer i boken och en del av dem är ganska intressanta. Tyvärr så förstörs storyn för min del av de övernaturliga inslag som finns med i boken. De känns ganska krystade och utan dem hade boken varit mer i min smak. Om jag ska ge den ett "hexbetyg" så blir det ett"HM?" eftersom det fanns vissa delar i boken som jag gillade men inte tillräckligt för att ge ett bra betyg på helheten. Jag hoppas att någon annan kommer att gilla den bättre. Eftersom jag inte gillade den så bra själv och inte känner att jag har någon som jag tror uppskattar den så har jag bestämt mig för att lämna den på bussen mellan Uppsala och Bålsta och hoppas att någon tar hand om den. Det vore väldigt spännande att se någon sitta och läsa den en morgon....
Hoppas du får en skön höst fylld med bra läsning! Charlotte"

Om ni är nyfikna på vad Unni Drougge själv tycker om boken idag 13 år senare så skriver hon så här på sin blogg om boken "Regnågens tid":
Lägg till bild
-"Så ser jag på boken idag:
Den här romanen var som ett stjärnregn från universum, det var bara att ta emot. Jag sa upp mig från mitt jobb som teveredaktör, romanen krävde allt av mig, och den skrev sig själv under några sommarmånader. Än idag kan jag känna stor förundran över alla fantasmer som tog mig i besittning. Förlaget ställde sig dock ganska kallsinnigt – de hade hellre velat att jag upprepade min vinnande formel. Många läsare blev också förbryllade av denna ”flumroman”, vilket delade upp min läsekrets i två läger: somliga dyrkade den, andra förstod ingenting. Jag tycker synd om den här boken som blev så missförstådd, för den är verkligen magisk."

Gå gärna in på hennes blogg och läs om allt vad hon har att berätta och om de nyare böckerna som har gett ut och åtminstonde jag blev intresserad att läsa något av hennes senaste, för det var ett tag sen jag läste den här boken. Kramis från Pockethexan själv <;D

4 kommentarer:

Elle sa...

Jag tar idag bussen från Köln till Malmö. Undrar om det ligger en pocketbok och väntar där....? *ler*

Ha en fin helg!
Kram Elle

TEFROSSA sa...

Säga vad man vill om Unni Drougge, men hon är speciell och sticker ut. Jag gillar hennes böcker mer eller mindre. Hennes bok "Boven i mitt liv..." är väldigt läsvärd!

Kram

Emmas Bokhylla sa...

Jag har tyvarr bara last en bok av Unni, "Det lutherska badet", som jag verkligen gillade. Bra att du paminde mig om henne!

Emmas Bokhylla sa...

Men det blir ju sa, ibland hinenr man med hur manga som helst, och ibland gar det veckor innan en enda blir klar. Jag ahr haft ett ganska bra flyt i ar, jag hoppas att det haller i sig!

Jag bade hoppas och inte hoppas pa en ny HP-bok (om det ar ett rykte far tiden utvisa), det slutade ju ratt bra i den sista boken, vore lite synd att "rycka upp" allt igen och riskera att det blir lite krystat...

Jaa, las Grete-Lise, hon ar sa himlans bra, jag blir alltid lika nojd nar jag har last henne, hon gor mig aldrig besviken! Trakigt om din mormor, det ar alltid valdigt jobbigt nar det blir som sa, jag har liknande saker i min narhet...

Kram!

Ps.
Jag skulle jattegarna vilja bli en Pockethexa, det verkar jattekul! Men eftersom jag for tillfallet bor i Dar es Salaam, sa kan de det bli lite svart. Eller kanske inte?