tisdag 7 december 2010

Julquiz!


Jag har varit inne på den Stora Kulturbloggpris nominerade Karin Bergs blogg "Enbokcirkelföralla" och lånade den här trevliga enkäten som kan vara rolig att göra så att man får lite annat att tänka på i dessa julförberedande tider.
Gör som jag och avvara några minuter för att svara på de här frågorna! Mycket nöje!

1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?

Jag önskar mig "Hammarbyserien" av Carin Gerhardsen där bok nr 1 heter "Pepparkakshuset", passande titel i dessa tider.

2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.

Då skulle jag vilja ge statsminister Fredrik Reinfeldt de till viss del självupplevda och grymt spännande psykologiska thrillerna "Garnethill-trilogin" av Denise Mina. För jag vill göra honom påmind om att det behövs göras mycket mer för att stoppa övergrepp på barn, trafficking och knarkhandel än det görs idag! Det får aldrig glömmas bort och utan man måste fortsätta kämpa och kan man läsa om det även i "underhållningsform" så gör litteraturen verkligheten en stor tjänst!

3) Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp

Jag har en släkting (inga namn!) som är helt insnöad på "På spåret" så nu när jag har blivit mutad och fått Katy Kimbell bok+spel "På spåret" så kan den här släktingen få boken av mig! (bokrec. kommer senare)

4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?

Det är många...<;p Men en tradition som jag verkar vara mer förtjust i än min släkt är att det måste vara ett rim på mandelgåvan (tänkte snart ge ut mina rim i ett samlat verk ...) till Ris a la maltan. Fast det är ett evigt trixande att komma på vad vi ska ersätta mandeln med eftersom det är allergiker i familjen, men att ta ett "Toy" i stället för mandeln tillhör nog ett av de sämsta förslagen!?

5) Vad har du alltid på ditt julbord?

Inget julbord utan dansk rödkål och så måste man ju bara avsluta med Ris a la Malta med saftsås gjord på hallon!!!6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1.

Fred på jorden och att alla får vara lyckliga och friska....!?

Jaha...eller så kanske det skulle vara trevligt att få en Iphone så att jag kan hålla bättre kontakt med er 3>

Kramis!

2 kommentarer:

Anni sa...

Åh, jag skulle ju berätta att när jag igår skulle montera två fina fågelaffischer av Lars Jonsson i de stora vita ramar som IKEA äntligen säljer igen, passade jag också på att byta passe partout i en annan stor tavla.

Då hittade jag en stor affisch från Ferdinand Bobergutställningen på Arkitekturmuseet 1992 (jag förvarar affischer under andra i ramarna, där håller de sig platta och släta jämfört med om de rullas och misshandlas i något förråd).

Posthuset, minsann. En teckning från dåtiden, med herrar i hög hatt och svarta rockar. Underbar - bortglömd - upphittad!

Nu får den ersätta min Björn Wiinbladmålning som hängt över tv:n. I alla fall ett tag.

De va de hele.

Anni sa...

Jo, jag visste ju att du varit där, du har berättat det tidigare.

Själv har jag fått arkitekturen med fadersmjölken, typ. Men vi tycker ganska olika, pappsen och jag. Jag vurmar för jugend, nationalromantik, gotik och byggnadsvård. Han gillar modernare stil. Jag jobbade mycket på hans kontor när jag var ung och jobbar fortfarande åt honom, men nu med kontorsgöromål eftersom han inte har något kontor längre (jisses, han är 77 år!).

Min egen utbildning tar jag inte så här offentligt, det är ju skillnad på att vara personlig och att vara privat...