torsdag 2 december 2010

Nya hexpocketar

Nu har nya pocketar flugit iväg till sina nya ägare som nu har en ny bok som ligger väntar på dem och på att få bli en Pockethexa. Eftersom det blir man när man är med här myyyysiga bokklubben som kallas för, bokringen "Pockethexorna på utflykt". Men vilka är det då som har fått böcker den här gången och vad är det de har fått?
Först ut är det min goda väninna, granne+hjälpare på danseventet, Jennifer som har fått en hexpocket.
Vad ger man till en sydafrikanska med rötter i Skottland?
Jo självklart en Rosamunde Pilcher bok! För då får hon ju veta ALLT om hur livet är Skottland och nu kan hon med heder ha på sig sitt släktstyg, tartan så hon verkligen kan anamma allt som sker i boken.
Vad hon tycker om den får vi vänta tills inlägget kommer med hennes kommentarer och betyg.
Hexpocket nr 1:"September" av Rosamunde Pilcher

Hexpocket nr 2: Sommarmord av Lars Molin
När jag var till min läkare på Huddinge sjukhus så passade jag på att lämna en hexpocket i väntrummet och det blev Lars Molins relativt lättlästa bok för jag tänkte att vem som än hittar den ska kunna läsa den. Men min kära make tyckte inte att de passade sig att lämna en bok som handlar om mord på en sjukhusmottagning, men jag sa Molins bok är en klassiker och klassiker får man alltid läsa överallt!
Visst är det väl så eller håller ni inte med mig? Skriv och säg vad ni tycker gjorde jag rätt eller fel och till dig som hittade den här hexpocketen skriv gärna en rad och berätta att du har hittat den och om du tyckte det var rätt eller fel.
Hexpocket nr 3: "Porträtt av en mördare" av Patricia Cornwell
För ett tag sen fick jag ett mail som jag inte kunde säga nej till utan det var bara att skicka en bok för så här skrev hon.
-"Hej! Jag tror att jag hade hittat dig när du alldeles i början hade startat din "Pockethexorna på utflykt" och mailade om intresse att få läsa en av dina pocketar och sen lämna den vidare, men det kom aldrig någon hem till mig. Jag gör nu ett nytt försök att säga att jag skulle bli hemskt glad över att få en pockethexa till mig. Jag är all läsare så jag antar att jag vill att du bara väljer ut en bok efter ditt sätt i hyllorna. Skickas till Camilla i Trollhättan."
Med bloggen:
http://blogg.aftonbladet.se/camilla
Jag kikade in på hennes blogg och såg att hon hade läst en bok som handlade om vem som är mördaren "Jack the ripper" alltså han som mördade "glädje flickor" i de fattiga kvarteren i London i slutet på 1800-talet. Men i hennes bok kunde de inte berätta vem som var mördaren så därför tyckte jag att min pocket skulle passa bra, för där har författaren och rättsläkaren Patricia Cornwell (förf. till Kay Scarpetta) skrivit i en bok hur hon kom över fakta och kunde lösa mysteriet om vem det är och det är ....... Nej ni får läsa boken själv eller vänta tills Camilla hör av sig och lämnar sin recension av boken.

Hexpocket nr 4: "När djävulen håller ljuset" av Karin Fossum
och 5: "Blomsterkronan" av Minette Walters

Nu är det en till som har hört av sig till mig för att få bli en Pockethexa och vara med i bokringen men tyvärr har hon också fått vänta ett tag. Det är Rebecka i Lund som skrev i sitt mail att hon hade pocketar över som hon kunde dela ut nere hos sig.
Sagt och gjort så skickade jag med en bonusbok till henne som tack för hjälpen och så fick hon de klistermärken jag sätter på framsidan med i sitt paket som hon då kan sätta på de böcker hon vill ska vara med i bokringen och så skriver hon tillbaks till mig och berättar om vilka böcker det är och vart de hamnat så att jag kan lägga in det i min sammanställnings lista (som är tänkt att hamna under en egen flik här på bloggen om jag nu någon gång kan få det att fungera, om det är någon där ute som vet hur man ska göra, snälla hör av er till mig för jag får det inte att bli rätt).

Det var de hexpocketarna som har flugit iväg i den här omgången så till alla er som hittar en pocket med den här loggan är nu med i bokringen och om ni har några frågor skriv då till pockethexan@live.se

Nu ser vi alla framemot att få läsa vad alla tycker om sina pocketar och hoppas att ni tar mååååånga foton så att vi kan få ta del av hur ni har haft det när ni läst er hexpocket och blivit Pockethexa! Kramis! <;D

2 kommentarer:

karin Berg/enbokcirkelforalla sa...

jag har en. Kommer snart text och foto på vad den har tagit vägen =) inne på min blogg kan man vinna ett bokcirkelbokpaket idag i lucka 5. Skynda. Skynda =)

Anni sa...

Aha - då hade jag ju kunnat be dig om etiketter jag också, istället för att ge mina till Erikshjälpen...

Ska kolla om jag har några kvar hemma som jag behöver bli av med. Tror det.

♥ kram