torsdag 9 december 2010

Fler pocket som har kommit ut på utflykt!

Jag hade med mig en "hexpocket" när jag var på utdelningen av Stora Kulturbloggpriset och den som fick den med sig hem var bloggerskan Karin Berg med bloggen Enbokcirkelföralla. Pocketen hon fick att läsa/recensera/ge till en ny läsare var en av mina favorit deckarförfattarinnor, Minette Walters och hennes bok "Ett förvridet sinne".

Hennes böcker är något alldeles speciellt, för när man börjar läsa en av hennes böcker så får man först en överblick över alla de som kan vara misstänkta och man är så säker på att DEN är det som är mördaren, men så vänder hela historien och allt ställs på sin spets och man får tänka om.

Jag såg en intervju med henne och då förstod jag varför det blev så med hennes böcker och det beror på att hon skriver några kapitel som hon skickar in till förläggaren. Där går de igenom texten och så börjar hon i en annan ända av sin story och då blir det en annan vinkling av historien och det kan även för henne bli en glad överraskning hur texten utvecklar sig och hon får en ny mördare, för att sen göra om det ytterligare en gång till tills hon har fått ihop till en hel bok och först då har hon fått fram den "riktiga" mördaren.

Den andra boken fick min mor med sig hem till sin arbetskamrat i Västerås. Hon är väldigt förtjust i historiska romaner och jag har tidigare gett henne både tips på sådana och så har hon tidigare varit med i bokringen och där har läst sådan här böcker.

Så här presenterar förlaget Melvyn Braggs bok "Miraklet och svärdet" visst låter det väl spännande med den medeltida kärleken som är omöjlig att förena, eller?!

-"Året är 657 och den unga irländska prinsessan Bega flyr från både sin tyranniske far och sin tillkommande. Hon anländer till ett land splittrat av rivaliserande anglosaxare och kelter. Och med sig har hon sin enda bundsförvant, den brittiske prinsen Padric, som är fylld av kärlek till Bega och drömmer om att en gång få gifta sig med henne. Även Bega älskar Padric, men hon kan ändå inte bryta sitt löfte att bli nunna. Hon fullföljer sin kallelse och påbörjar tiden som novis i klostret i Whitby. Men resten av sitt liv kommer hon att plågas av motstridiga känslor, då hon slits mellan den världsliga kärleken till Padric och klosterlivet.Padric och Bega kämpar på var sitt håll för kelternas sak Padric försöker att med svärdet befria britterna från saxarnas ockupation och Bega grundar en egen klosterorden och utför mirakel. Gång på gång kommer Padrics och Begas vägar att korsas, men trots svårigheterna blir kärleksbandet mellan dem allt starkare.
Miraklet och svärdet är en storslagen episk roman som trollbinder läsaren. Det är en berättelse fylld av passion, svek och storhet, och den utspelar sig under en av de mest fängslande och färgstarka perioderna i Englands historia i en tid då världen befolkades av ädla riddare och helgon."

Inga kommentarer: