tisdag 31 januari 2012

Årets vinnare är utsedd!  Bokbloggarnas litteraturpris 2011
 går till ....


Cirkeln

 av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elgren.


-Ett stor GRATTIS önskar Pockethexorna er till det här ärofyllda priset som vi bokbloggare både har utsett och röstat i för att det ska komma fram vad vi "vanliga läsare" tycker!
Kramis i från Pockethexan själv! .........................................................................................................................


Den som vi har att tacka för det här idéen till priset är Petra Jankov Picha med bloggen Breakfast Book Club. Hon har skrivit och berättat om utdelningen på sin blogg och ni kan läsa mer HÄR på hennes blogg, men jag har även gjort ett utdrag ur den bloggen.
-"Cirkeln vann med 22 procent av rösterna. Cirkeln är första delen i en planerad trilogi av författarparet. Det är en berättelse om sex tonårstjejer i en liten stad i Sverige som heter Engelsfors. De har inget gemensamt men en elevs mystiska död för dem samman och för att själva överleva måste de samarbeta. Cirkeln ges ut av Rabén & Sjögren.
Bokbloggarnas litteraturpris instiftades hösten 2010 av bokbloggen Breakfast Book Club. Vi tyckte att det saknades ett litteraturpris i den flora som redan finns. 34 olika bokbloggar har nominerat ca 87 titlar. En jury bestående av 47 bokbloggar från nomineringsomgången 2010, fick rösta fram vinnaren bland de fjorton flest nominerade 2011.
På andra plats kom Korparna av Tomas Bannerhed, Weyler förlag. På delad tredjeplats med exakt lika många röster kom Mörk jord av Belinda Bauer, Modernista, Den enögda kaninen av Christoper Carlsson, Piratförlaget och Gå hel, gå sönder av Sofia Nordin, Norstedts.
Priset består av ett diplom och en frukost delas ut under
våren."

Tänk att det blev som jag trodde och röstade (men jag röstade även på Ann Rosman och Christopher Carlssons böcker..) fast att det blev Cirkeln som tog hem priset med 22% av rösterna är jag inte ett dugg förvånad över eftersom det just nu är väldigt många som skriver om boken. Att den egentligen är till för en yngre publik känns det inte som, utan alla läser den fast det är ett gäng gymnasieungdomar det handlar om.

Hur det kom sig att jag läste den beror på att jag fick den som ett recensions exemplar på Bokmässan av den trevliga kvinnan på bliden till vä. som arbetar på Rabén&Sjögrens förlag. För hon tyckte att jag skulle ta den till min dotter, son och svärdotter vilka jag berättade om att de läser mycket när jag egentligen var ute efter lästips till en yngre läskretsen (se boken i min hand). Det var då hon stack till mig Cirkeln och sa att det här är en jättebra bok som tonåringarna säkert kommer att gilla, men hon rekommenderade även mig att läsa den, vilket jag gjorde! För vilken Pockethexa kan missa att läsa en bok om he, häxor....?!

9 kommentarer:

cassi sa...

Hejsan Pockethexan :-p
Tyvärr så har Freebra.se det som krav, att man ska gilla deras FB-sida, för att kunna vara med i tävlingen. Hade jag fått bestämma så hade du självklart fått vara med :-(
Kanske dags att skaffa FB? :-)

Kram!

cassi sa...

Jo, mitt hår är nog lite risigt i topparna, så jag får nog klippa det en liten liten bit :-)
Haha, jag tycker absolut att man ska ha så långt hår man vill oavsett ålder! Det är alltid fint, men bara man trivs med sig själv så är det det som spelar roll.


Förresten, jag har en annan tävling där du inte behöver en FB, det är inte om en freebra visserligen, men det är om ett par örhängen! :-)
http://canicos.blogg.se/2012/january/liten-tavling-.html


Kram

kajsastina sa...

Det var intressant val! Har skrivit upp boken på min kommande läsningslista, men är nog tveksam om det ska komma två till. Läste Knausgårds första mastodontbok och orkar inte med hans fortsättning. Kanske ska jag tipsa mina döttrar om den här boken.
vi hörs
ha en bra dag i solskenet.
kram

Karolina sa...

Hoppas allt är bra med dig!

Var gärna med och tävla om en varm och skön egendesignad mössa på min blogg!

Ha en bra dag!

Alexandra sa...

Tävlingen om att haft chansen att vinna ett valfritt klädesplagg från Rutstore.se är avslutad!
Kika in och se ifall det var du som vann! :)

Alexandra sa...

sv;Visst var den snygg!

Jag har tyvärr inte läst den boken men min syster har fått den i julklapp och efter henne blir det säkert jag som sätter mig och läser den! :)

Anna sa...

Tävlingen om att vinna ett valfritt nyckelsmycke från CuteKey.se är avslutad!
Kika in och se ifall det var du som vann! :)

Matilda sa...

SV: Tack för frågorn på min blogg :) Svaren kommer upp inom kort :)

Emma sa...

Hejsan! :D Nej jag har inte läst den boken, men jag vill läsa den! Just för att man hört så mycket om den, men oxå för att jag fascinheras av det historiska kring häxor med mera. Och en modern tappning på det tror jag kan vara intressant. Dock har jag många böcker på min att läsa lista så jag vet inte var den hamnar ;).. Sen läser jag egentligen helst på engelska (om det är orginalspråk).. Men läsa den, det vill jag faktiskt göra :)