tisdag 7 december 2021

Lucka 7

 

Lucka  7

Tolv hundar i juletid

Lizzie Shane

Lavendel Lit

Det som är extra kul med Pockethexan @annis_vardagsnjutning luckor är att hon har gjort bilderna själv. Den här härliga och nr.5 som var extremt vacker. Jätte kul och spännande att se hur den tredje kommer att se ut.
Tolv hundar i juletid
Lizzie Shane

I nordöstra USA ligger staten Vermont med den lilla staden Pine Hollow där alla känner alla. Hit flyttar Ben West tillbaka när hans syster och svåger omkommer och efterlämnar sig en liten flicka, Astrid. Ben får inte bara vårdnaden om Astrid utan tar också över svågerns plats i stadsfullmäktige och kämpar med att anpassa sig till ett vuxet och ansvarstagande liv med systerdotterns bästa i fokus.
Hit kommer också modefotografen Ally från storstadslivet i New York, hon planerar att tillbringa julen med sina åldrande farföräldrar och hundhemmet Fyrfota vänner. När det visar sig att stadsfullmäktige bestämt sig för att med kort varsel upphöra med stödet till hundhemmet blir det akut läge för både hundar och hemmets ekonomi.
En del romantisk feelgood är mer läsvärd än annan, Lizzie Shanes Tolv hundar i juletid är en sådan. Boken är smart och humoristiskt skriven, med en bra dos av självironi. Bens mycket mänskliga tillkortakommanden både som frustrerad lokalpolitiker och som ensamstående förälder är fint beskrivna. Men en varning bör utfärdas för läsningen fick mig att gå in på Hundstallets sida för att kika på vilka hundar som just nu behöver ett hem … Jag ger boken en 3:a och konstaterar att det finns ytterligare två böcker om staden, där två av hans vänner har huvudrollerna.

Inga kommentarer: