onsdag 19 december 2018

Lucka 18

Bokjulkalender
Lucka 18

Nu har jag hittat en ny favorit författare och bokserie. Det är Matt Haig och hans julboksserie om tomten, jag har läst del tre "Tomten och jag" Alfabeta förlag. Den handlar alltså om Tomten som har fått oväntat besök av människobarnet Amelia hon får Tomten till sin styvfar. Hon blir överlycklig när hon får börja skolan i alvbyn och får gå med alla alverna. Fast det börjar bli lite tråkigt att bara lyssna och sjunga julsånger hela året. En dag tar Amelia med sig sin katt Kapten Sot på en utflykt i tomtefars julsläde med renen Blixten. Tyvärr får Sot panik och börjar fara runt i släden när de är uppe och flyger. De alla faller till marken och släden krossas i bitar. Väl nere på marken efter att Amalia med Sot i famnen lyckats klättra upp på Blixtens rygg så att han kunde flyga ned säkert med dem mötte de en Flygande sagovätte. Allt de lever på är nya ord och han gav sig inte förrän han hade fått ett nytt ord av Amilia. Hon tyckte det var väldigt svårt att komma på nya ord när det största problemet för henne är hur hon ska kunna berätta för tomten själv att de har kraschat hans älskade släde till småbitar nu när han om bara några dagar ska börja flyga runt med alla paketen till barnen. Men när han fick höra att det konstiga djuret i flickans famn var en "katt" ett ord han aldrig hört och det hade säkert ingen av hans kompisar heller. Sen berättade han av bara farten vart han hade sett släden störta och pekade ut det till dem så att de kom rätt. Det händer så mycket i Tomten och alvernas värld där nu Amalia bor att hon knappt reagerar när Påskharen och hans kanin arme anfaller dem. För att inte tala om teckningarna de är också så härliga. Eftersom jag blev så kär i den här boken så tror jag att det inte bara är barn i åldern
 9-12 år som vill läsa den här boken det vill nog alla!
Pockethexan ger självklart "Tomten och jag" en fantastisk femma i betyg, en garanterad hit i julklappshögen.


-"Ett sagolikt äventyr och tredje delen i Matt Haigs storsäljande serie. Det är inte lätt för Amelia att växa upp som människa i Alvhem. Alvskolan kan vara väldigt enformig och det känns hopplöst när hon inte ens klarar leksakstillverkningsproven. Men när den svartsjuke Påskharen och hans armé av kaniner går till attack för att stoppa julen, måste Amelia, hennes familj och alverna göra allt de kan för att kämpa emot. Snart kan det vara försent!
Matt Haig är en kritikerrosad brittisk författare som skriver för både barn och vuxna. Han har vunnit en rad prestigefyllda priser för sina böcker för barn och ungdomar.
Chris Mould är prisbelönad illustratör. Han älskar sitt arbete och vill helst illustrera den sortens böcker som han själv hade velat läsa som liten.Ett sagolikt äventyr och tredje delen i Matt Haigs storsäljande serie. Det är inte lätt för Amelia att växa upp som människa i Alvhem. Alvskolan kan vara väldigt enformig och det känns hopplöst när hon inte ens klarar leksakstillverkningsproven. Men när den svartsjuke Påskharen och hans armé av kaniner går till attack för att stoppa julen, måste Amelia, hennes familj och alverna göra allt de kan för att kämpa emot. Snart kan det vara försent!
Matt Haig är en kritikerrosad brittisk författare som skriver för både barn och vuxna. Han har vunnit en rad prestigefyllda priser för sina böcker för barn och ungdomar.
Chris Mould är prisbelönad illustratör. Han älskar sitt arbete och vill helst illustrera den sortens böcker som han själv hade velat läsa som liten."

Inga kommentarer: