torsdag 17 december 2020

Lucka 17

 


17.

Min fars hemlighet 

och

Ilkas arv

av

Sara Blaeder

från

Polaris


Recension av Min fars hemlighet och Ilkas arv
Sara Blaedel, Bokförlaget Polaris

Sara Blaedel är en ny bekantskap för mig, trots att hon visar sig vara en av Danmarks mest älskade författare. En ny och trevlig bekantskap, ska sägas.
De två böcker jag läst ingår i en trilogi och nu längtar jag efter att få läsa den tredje boken i serien om danskan Ilka som ärver en begravningsbyrå i USA av sin far.

Böckerna ser ut som chiclit/romkom men är skrivna av en deckarförfattare, så här finns skjutvapen, överfall, mord, spelberoende och utpressning. Romantiken begränsar sig till snabba engångsligg utan fortsatt engagemang.

Många olika personer är involverade i den härva runt begravningsbyrån som Ilka försöker nysta i, utan att få någon större hjälp av de två som arbetat med fadern på byrån. Ibland är det svårt att hålla reda på alla personer och jag tror mig ana vad som ska hända, men blir hela tiden överraskad av handlingens vändningar. Ja, det här är verkligen bladvändare! Första boken tyckte jag kunde redigerats lite hårdare, men det hade jag helt glömt när jag var inne i fortsättningen.

Jag har lärt mig väldigt mycket om begravningsrutiner när jag läst dessa böcker. Och om skillnader mellan Danmark (och säkerligen Sverige) och USA. Sådant som man där tar för givet men som för oss är ofattbart och ofta skrämmande. Att läsa bra böcker och samtidigt lära sig något, det gillar jag! Det märks att författaren gjort ordentlig research och satt sig in i alla möjliga områden som boken behandlar.

Passar på att tacka Lovisa på Bokförlaget Polaris som rekommenderade böckerna med orden ”De är fina tycker jag”. Jag har skrattat gott åt de orden några gånger, för just ”fina” vete sjutton om jag kallar dem.

Böckerna om Ilka får ett Hi (4:a) av mig och jag ser fram emot att få läsa den sista i trilogin! Den kompletta recensionen kommer här hos Pockethexan, så håll ögonen öppna! 


1 kommentar:

רוחמה בן יוסף sa...

Den som läser detta vittnesbörd idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt att jag har äktenskap i sex år nu med ingen barn som läkaren sa att jag har ett lågt antal spermier så min fru ber om skilsmässa, hon var sjuk och trött på att ha varit med mig jag försökte allt mitt bästa men ingenting fungerade jag trodde att jag inte skulle träffa henne igen förrän jag träffade en gammal vän av mig som berättade om en trollkarl som heter Dr. Igbinovia, hon gav mig hans e-postadress och mobilnummer. Jag kontaktade honom och han försäkrade mig att min fru skulle återvända till mig inom tre dagar om jag bara var redo att betala de skatter som jag samarbetar med honom i bara en dag och han förberedde ett älskande och medicin för mig och den sista Han sa till mig att min fru kommer tillbaka. väldigt lustigt på morgonen kom min fru gråtande och bad om förlåtelse och sa att det var djävulernas arbete, så jag är fortfarande förvånad över detta mirakel, jag kunde inte föreställa mig det, men så snart jag var färdig med att skriva, två månader senare fru blev gravid det var som ett mirakel så håll inte din skam han gjorde det för mig och jag tror att han också kan göra det åt dig. Om du behöver hans hjälp kan du kontakta hans e-post: doctorigbinovia93@gmail.com WhatsApp eller Viber eller ringa honom nu: +2349071864129 Dr.Igbinovia behandlar också: Infertilitet, HIV / AIDS, HERPES 1/2, CANCER, Hepatit B, Om du vill bli gravid