onsdag 23 december 2020

Lucka 23

 

23.

Glasveranda med utsikt 

av

Hanna Blixt

från 


I den här boken får man följa flera personer för att de sedan  ska komma samman som det gör i klassiska julromaner.  Först ut är det Nora som lämnar den otrogne och dominante pojkvännen och Stockholm för att flytta hem till Leksand igen. Hon hör av sig till väninnan Vega som hjälper henne tillrätta. Hon är verkligen överkvalificerad för halvtidsjobbet i en livsmedelsbutik. Men hon är så glad för jobbet eftersom hon har frågat runt i hela Leksand utan att få gehör. Nu både bor och arbetar hon i grannbyn.
 

Sedan får hon hyra en liten stuga vid en sjö. Efter att ha varit tvungen att sova med ytterkläderna på under täcket och en massa stök med att få värme i huset börjar hon trivas i sin stuga. 
Att hon sen fick hjälp av en stilig man att bära in flyttlådor och skotta snö är en annan sak. När han sedan ber henne om hjälp att vakta hans busiga och glada unghund och siames katt blir hon livrädd för hon är livrädd för hundar. Hon känner nämligen inte att hon kan säga nej.

Samtidigt hör en utsliten författare, Claes som har tappat skrivlusten, en dement äldre man Torsten berätta om sitt liv. Claes spetsar öronen och börjar känna skrivlust. Han bjuder ut mannen på café och köper kaffe och doppa. Torsten berättar glatt om sitt liv även om det innehåller sorgliga historier också. Cleas börjar drömma om en storsäljande bok som trollbinder på samma sätt som Torstens berättelser gör.

De här olika historierna  binds samman när det närmar sig jul. Jag blir inte lika trollbunden av "Glasveranda med sjöutsikt" så den får en insnöad trea.

Inga kommentarer: