lördag 19 december 2020

Lucka 19

 

19.

Dö för vårt syndiga släkte

av 

Marianne Cedervall

från

Lind o co

I den här boken är det prästen Samuel som tar ett vikariat i en by i Dalarna. Han blir delaktig i en mordutredning tillsammans med polisen Maja-Sofia Rantatalo för när han kommer till jobbet en morgon ser han att någon har lutat ett lik emot två järnkors. Det är en lokal kändis som är en hotellchef och kyrkorådsmedlem.
Nu blev Samuels liv helt annorlunda mot den mjukstart han hade tänkt sig med körsång och kyrkkaffe. Nu blir han även delaktig i den lilla ortens gamla och nya konflikter som sker både öppet och i det dolda. Det enda positiva i det här är att den nyskilde Samuel blir förtjust i polisen Maja-Sofia och hans känslor verkar inte vara helt obesvarade.

Det här är första delen i en ny Cosy crime-serie av Marianne Cedervall hon har tidigare skrivit två andra deckarserier som har blivit kända. Det är serien med Mirjan och Hervor sedan Anki och Tryggve.
Dö för vårt syndiga släkte får av mig en salig trygg trea för de t här är en bok som har svårt att komma igång och det borde nog vara fler möjliga mördare för att det ska bli riktigt spännande.




Inga kommentarer: