onsdag 19 november 2008

10-i-topp deckarserier

....som är ett måste för alla deckarhexor, eller?


När jag nu låg på sjukhus här för ett tag sen kom min kära mor med en pocket till mig i present,

-"Det är väl de här böckerna du brukar läsa, du har väl inte hunnit köpa den?" och så höll hon upp den senaste pocketen av Elisabeth George, "Innan döden kom". Nej det hade jag inte, för jag har inte ens sett att det skulle komma ut en ny Lynley/Harvers-deckare. Hur har det kunna blivit så att jag helt har missat att en av mina gamla favoriter har kommit ut med en ny pocket. Vilka fler "deckar-måsten" serier har jag egentligen missat?

Det får inte ske igen, så därför får ni nu, i sann 10-i-toppanda, i omvänd ordning mina bästa deckarserier eller författare som är måsten när de kommer ut. Vad säger ni, har jag inte rätt visst är de här de bästa, för den som inte säger sin mening håller med i det tysta? Skriv din kommentar eller kom med en egen lista.

10 - Åsa Larsson


9 -Reginald Hill


8 - Anna Jansson


7 -Camilla Läckberg


6 - Peter Robinson

5 - Elisabeth George


4 - Jeffery Deaver

3 - Inger Frimansson


2 - Minette Walters (ny pocket jan-09)


1 -och vinnare är DENISE MINA!

och sen utom tävlan delad 1-a Stieg Larssons trilog.

3 kommentarer:

anjocapi sa...

Hittade hit genom din man som kommenterade i min blogg ang mitt Foppa-inlägg :o)
Så härligt att se din 10-i-topp-lista.. Det är en lista som stämmer väl överens med mitt tyckande gällande deckare.. Är gärna med dig och läser och kommenterar.. nästan som en bokklubb :o)
Har hittat två nya favoriter i den genren. Det är Erica Spindler och Alex Kava.. Har du läst något av dem?
Kram!

pockethexan sa...

Åh va kul att du tittade in här på min pocketblogg! Tanken med min sida är just att det ska bli en typ av bokklubb, men då med pocketar pga. ryggsmärtan (se jernsaxen.blogspot.com för de "oinvigda"). Jag har inte läst de böcker du föreslog, men liknar de dem på min lista ska jag absolut läsa dina förslag. Var tror du jag kan hitta dem, Pocketshop?
Kram så länge och så hörs vi igen("lite" risig för tillfället)/sagt av Hexan själv

Nippertippan sa...

Det var många bra tänkta kommande hitt... kan man säga så? Fast en del författare som jag inte har fortvarande läst. Jag gillar svenska deckare. Men på TV vill jag helst se amerikanska kriminalserier... Fast Örnen, som var väll norsk-dansk-inländsk-svensk serie var jätte bra, tycker jag.
Jag måste just nu läsa mest av studielitteratur, men på nattduksbordet har jag 5 pocket som är på gång mer eller mindre just nu... Camilla Läckberg Isprinsessan, Joanne Harris En smak av vin, Roslund&Hellström Flickan under gatan samt Box 21 och sedan Åsa Linderborg Mig äger ingen... så visst går poketten hem här också!!!
Ha det gott!!!!